Tarih: 20.07.2024 17:52

YKS'de tercih süreci sınav performansı kadar önemli

Facebook Twitter Linked-in

Zorlu sınav sürecini geride bırakan adaylar çevrelerinden gelen kulaktan dolma bilgilere göre değil, öğretmenlerinin ve konunun uzmanlarının paylaştığı doğru bilgi kaynaklarına ulaşarak daha sağlıklı seçimler yapabilirler. Bu dikkat isteyen süreçte ailelerin de çocuklarını kendi beklentileri doğrultusunda etkilemek yerine, doğru bilgiyle yetenek ve meraklarına göre seçim yapmalarında destek olmaları çok önemli.  

BAŞARI SIRALAMASINA DİKKAT

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Ekrem Elginkan Lisesi öğretmenleri ve yöneticileri üniversite tercihlerinde dikkat edilmesi gereken konuları paylaştı. Öğretmenler tercih listesi oluşturmanın zor olmadığını ama öncesinde araştırma, doğru bilgiye erişim ve dikkat gerektirdiğini belirttiler. Öğretmenler ve uzmanlar ayrıca tercih sıralaması yaparken puanın değil, başarı sırasının dikkate alınması gerektiğinin altını önemle çizdi.  

Bu yıl mezun olan 2024 sınıfından; Ayşegül Cemre Bayır EA puan türünde Türkiye 45.'si ve DİL puan türünde Türkiye 144.'sü, aynı zamanda okul birincisi olan Uygar Hayzaran SAY puan türünde Türkiye 1226.'sı ve EA puan türünde Türkiye 2922.'si, Deniz Tekince EA puan türünde Türkiye 2275.'si ve DİL puan türünde 3284.'sı, Ayşenaz Edizcan EA puan türünde Türkiye 2808.'si, Meryem Bilgici DİL puan türünde 3701.'si oldu. Bu yıl ayrıca lisenin önceki dönem mezunlarından Lila Naz Güneş Koç Üniversitesi’ni ve Atakan Kutay Özdemir ise Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni birincilikle  tamamlayarak yeni  mezunlar için güzel bir rol model oldular. 

DOĞRU TERCİH LİSTESİ OLUŞTURMA TEKNİKLERİ

Tercihlerinizi son olarak şu açılardan bir kez daha kontrol ediniz;

SANCAKTEPESES HABER MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —