Yeşilay'dan kaybedeni olmayan yarışma! 3. Liseler Arası Münazara Turnuvası Türkiye finali yapıldı

Türkiye genelinde 541 liseden 7 bini aşkın öğrencinin katıldığı Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası'nın Türkiye finali tamamlandı.

KURUMSAL HABERLER 4.07.2024 09:15:00 103 0
Haberi Sesli Oku
Yeşilay

Bu yıl 3.’sü düzenlenen Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası, Yeşilay’ın “bağımsız gençlik kültürü” oluşturmak için yaptığı çalışmalar arasında önemli bir yer tutuyor. Turnuva, gençlerin eleştirel düşünme, sorgulama, hızlı karar alma becerilerini pekiştirirken, bağımlılıklar konusunda da güçlü bir farkındalık yaratıyor.

2023 Yılının Kasım ayında başvuruları başlayan ve Nisan 2024’ten bu yana şampiyonalar ve bölge finalleriyle devam eden turnuvaya Türkiye genelinden 541 liseden 7 bini aşkın öğrenci katıldı. Vakıf Katılım Bankası’nın ana sponsorluğunda düzenlenen turnuva, şu dört aşamadan oluşuyor: tanıtım etkinlikleri, eğitim kampları, bölge şampiyonaları ve Türkiye finali. 

4 TAKIM ŞAMPİYONLUK İÇİN FİKİRLERİNİ YARIŞTIRDI

Turnuvada klasik formattan farklı olarak parlamenter sistem esas alınıyor, yani hitabet değil argümanın içeriği değerlendiriliyor, dolayısıyla daha iyi argüman bulan ve konuya daha hâkim olan öğrenciler puan toplayabiliyor. Türkiye Finali’nin konusu ise şöyleydi: “Devletlerin bağımlılıkla mücadelede rolü var mıdır?”

Bu yıl 3.’sü düzenlenen turnuvanın Türkiye finali,3 Temmuz Çarşamba günü, Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleşti. 4 takımın şampiyonluk için fikirlerini savunduğu finalde şu okullar yarıştı: İstanbul Erkek Lisesi, Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, Robert Kolej, Bursa Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi.

Turnuvada Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nden Erdem Uyan ve Efe Uz şampiyon olurken, Melih Baha Özmen ve Efe Uz "En İyi Konuşmacı" ödülünü almaya hak kazandılar.

Yeşilay Genel Merkezi’ndeki finale İstanbul Valisi Davut Gül, Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Semih Durmuş, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz katıldı.  

“BAĞIMLILIK İNSANI YER BİTİRİR”

Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, açılış konuşmasında şunları söyledi: “İnsanın başına gelebilecek en acı şey, bağımlılıktır. Bağımlı birey; bedenine söz geçiremez, yeteneklerini yitirir, mesleğini kaybeder, sosyal ilişkileri bozulur, aile bağları kopar. Bir başka deyişle, bağımlılık insanı yer bitirir. Bağımlılığa kaybedilen her genç, vatan toprağından kaybedilen toprak gibidir. Lakin öte yandan, bağımlılıkla mücadele tek bir kurumun baş edebileceği bir durum değil; çünkü bağımlılık endüstrisi, gece gündüz çalışan uluslararası bir yapı. Yeşilay olarak biz gençlerin yanındayız. Devletimiz de yanımızda. Biz de gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.”

İstanbul Valisi Davut Gül ise şunları ifade etti: “Bugün burada, bu anlamlı etkinlikte bizi bir araya getiren Yeşilay’a, Yeşilay gönüllülerine, öğretmenlere öğrencilere teşekkür ediyorum. Bazı yarışmalar vardır ki kaybedeni olmaz. İşte Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası da öyle bir yarışma, kaybedeni yok. Kazananı tüm gençlik ve bağımsızlık.”

Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç: “Gençlerin potansiyeli çok yüksek ve bağımlılıkların gölgesinde kaybolmamalı!”
Gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak; onların önce kendilerine, ailelerine sonra topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmek Yeşilay’ın öncelikli hedeflerinden olduğunu dile getiren Genel Başkan Doç. Dr. Dinç, turnuvanın finalinde şunları kaydetti: “Gençlerimiz en değerli varlıklarımız. Bağımsız gençlik kültürü oluşturmak Yeşilay’ın öncelikli vazifesi. Bir Yeşilay klasiğine dönüşen liseler arası münazara turnuvası, günümüzde artık tüm Türkiye’yi ve öğrencileri kapsayan bir eğitim etkinliği hâline geldi. Yeşilay Münazara Turnuvası, bir münazara yarışması olmanın ötesinde, gençlerimizin eleştirel düşünme ve sorgulama becerilerine katkı yapıyor. Bağımlılıklara karşı farkındalıklarını da artırıyor. Bu bilincin gençlerimizin zihninde erken yaşta yer etmesi son derece önemli; çünkü bağımlılığa karşı erken yaşta geliştirilen farkındalık; bağımlılıkla savaşta bizi güçlendirir. Yeşilay olarak biliyoruz ki, çocukları ve gençleri bağımlılıktan korumak sağlıklı bir gelecek ve toplum için çok kritik öneme sahip. Turnuvamız ayrıca fikre fikirle karşılık vermenin de kişisel ve toplumsal gelişim için elzem olduğu mesajını veriyor. Turnuvaya Türkiye genelinden yoğun katılım oldu. Katılan tüm öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ediyorum.”

Öğrencilerin aynı zamanda sosyalleşmesi için bocce, floor curling, dart gibi spor dallarında birçok etkinliğin de gerçekleştiği final programı, ödül töreninin ardından gerçekleşen “Karmaşık” grubunun konseriyle sona erdi. 

SANCAKTEPESES HABER MERKEZİ


Yeşilay'dan kaybedeni olmayan yarışma! 3. Liseler Arası Münazara Turnuvası Türkiye finali yapıldı

İzmir ve Nanjing arasında ticari iş birliği derinleşiyor

Türk Kızılay, Küresel İlk Yardım Akreditasyonu belgesi almaya hak kazandı

TEVİTÖL, 2024-2025 hazırlık sınıfı kabulleri için ön değerlendirme günleri düzenliyor

Uyuşturucu kullanımındaki artış korkutuyor! İşte çarpıcı istatistikler

Türk Kızılay, kurbanlık paylarını İyilik Gemileriyle Gazze’ye ulaştıracak

İstanbul, Blockchain Expo World 2024’e ev sahipliği yapacak

Türkiye, şeftali ve nektarin ihracatında dünya ikincisi

Gıda ihracatında hububat ve bakliyat sektörünün gücü: İlk 1000'de 84 firma

Nükleer enerji sektörü 2-3 Temmuz'da İstanbul'da buluşacak

GÜSOD Başkanı Turgay ŞAHAN: “Özel güvenlik sektörü 2024 yılında yüzde 8 büyüyecek”

Bisan’dan akademi sanayi işbirliğine örnek çalışma

Çocukluğunuzun Tost Lezzeti Yeniden Mutfaklarda

YAZ SICAKLARINDA FERAH BİR GECE UYKUSUNUN SIRRI

CUBO YAPI ÇÖZÜMLERİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NDE

Yataş Türkiye’nin En Teknolojik Yatak Markası Oldu

HABERLER

KAYA ÇARDAK, MALİ TATİLİN ADI VAR, KENDİ YOK!

Sancaktepe'de yaralı martı saatlerce yardım bekledi

Sancaktepe'de anaokulunda 4 yaşındaki çocuğa darp iddiası

Sancaktepe'de en çok nereli var? İşte nüfusa göre dağılım

Sancaktepe Yenidoğan'da mezarlara saldırı gerçekleşti

Kabotaj Bayramı'nda Sancaktepe'deki Alfa Laval'a teşekkür ziyareti

LGS 2024'te 2 Türkiye birincisi Sancaktepe'den

Sancaktepe'de çöplerinizi gündüz saatlerinde atmayın!

Alper Yeğin'den cemevi sorununu çözme sözü

Sancaktepe Fen Lisesi'ne kavuşuyor! İlçede ilk resmi fen lisesi hizmete giriyor

Ünlü oyuncunun Sancaktepe'deki ölümünde sebep belli oldu

Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Özbaş'tan Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ziyaret

İngiliz George'un Sancaktepe'deki kurbanı! Mücevher vaadi pahalıya mal oldu

Antrenörler Günü'nde İyi Gençler Spor Kulübü'nü unutmadık

Sarıgazi Spor Kulübü'nün antrenörlerini unutmadık

  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli
  • Salı 32.1 ° / 23.6 ° Güneşli
Sancaktepe'de 2 okul Avrupa'ya açılıyor
Osmangazi İlkokulu'nda gelenek bozulmadı! 2/E sınıfı yıl sonu sergisi yapıldı
Sancaktepe SAGİHO'da Bilim Fuarı düzenlendi
Sancaktepe'de III. Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası düzenlendi
Sancaktepe'de Şehit Emre Baysal Anadolu Lisesi Bilim Fuarı düzenledi
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı