Yenidoğan Anadolu Lisesi, okul tarihinde ilk kez mezunlarına yönelik Pilav Günü etkinliği düzenledi. Okul bahçesinde gerçekleşen buluşma, farklı dönemlerden mezunları yıllar sonra aynı çatı altında bir araya getirdi. Samimi atmosferi ve yüksek katılımıyla dikkat çeken etkinliğin, önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.
Sancaktepe ilçesinin okullarından biri olan Yenidoğan Anadolu Lisesi, ilçenin marka okulu olma yolunda hızla ilerliyor. İlk defa düzenlenen Pilav Günü etkinliğinde eski yeni mezunların bir araya gelmesi ile okul anıları tazelendi. Mezun öğrencilerin okulun bahçesinde gönüllerince şarkılara, türkülere eşlik etmeleri bir araya gelmekten memnun bir şekilde pilavlara kaşık sallamaları gözlerden kaçmadı.
Mezun öğrenciler böyle bir etkinliği okula kazandıran okul Müdürü Murtaza Kalı ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.
Okul Müdürü Murtaza Kalı, yaptığı açılış konuşmasında mezunlara seslenerek şunları söyledi:
“Bugün burada sadece bir etkinlik düzenlemiyoruz, bir gelenek başlatıyoruz. Yenidoğan Anadolu Lisesi’nin geçmişten geleceğe uzanan bağlarını güçlendirmek için ilk adımı atıyoruz. Tüm mezunlarımızın bu ailenin parçası olduğunu unutmamalarını istiyoruz.”
Pilav Sofrası Anıları Canlandırdı
Etkinlikte etli pilav, ayran ve helvadan oluşan klasik menü büyük ilgi gördü. Mezunlar sıraya girip pilavlarını alırken, yıllar önce aynı sıralarda paylaştıkları anıları yad etme fırsatı buldu. Okul bahçesinde kurulan masalarda sohbetler gece geç saatlere kadar sürdü.
Öğretmenler de Katıldı, Sınıflar Ziyaret Edildi
Etkinliğe okulun emekli ve mevcut öğretmenleri de katıldı. Mezunlar sınıfları gezerek, yıllar öncesine bir yolculuk yaptı. Özellikle eski sınıf tahtalarında yazılan hatıra mesajları, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.
"Birlikte Başardık"
Etkinliğin organizasyonunda yer alan Mezunlar öğrenciler, bu ilk buluşmanın olumlu geri dönüşler aldığı ve her yıl tekrarlanarak geleneksel bir hale getirileceği vurgulandı:
“Bu sadece bir başlangıç. Her yıl artan bir katılımla devam etmek ve mezunlarımız arasında güçlü bir bağ oluşturmak istiyoruz.”
İlk Pilav Günü, mezunların birlikte söylediği şarkıların ardından, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi. Katılımcılar, bu buluşmanın gelenekselleşmesi temennisiyle okuldan ayrıldı.
Tevfik Erk / İstanbul