Tarih: 09.06.2022 15:36

YENİDOĞAN ANADOLU LİSESİ İLÇE DE BİR İLKE İMZA ATTI

Facebook Twitter Linked-in

Sancaktepe İlçesinin gözde okullarından biri olan Yenidoğan Anadolu Lisesi ilçe de bir ilki başardı. Yenidoğan Anadolu Lisesi YEDAL adı ile Kültür ve Edebiyat dergisi hazırladı. Her ay okuyucusu ile buluşmayı hedefleyen derginin önümüzde ki ay çıkacak sayısı merakla bekleniyor.

Yenidoğan Anadolu Lisesi Müdürü Murtaza Kalı okulun yayınlanan dergisi hakkında dugu ve düşüncelerini aktardı.

" Değerli okurlarımız,
Aylar boyu süren yoğun, yorucu, özverili ve fedakârca yaptığımız çalışmaların bir ürünü olan YEDAL kültür ve
edebiyat dergisini sizlerle buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Her sayfada ayrı bir emeğin yer aldığı, düşünmenin ve çalışmanın ürünü olan dergimiz; tamamıyla öğrencilerimizin ve değerli öğretmenlerimizin ortaya koymuş olduğu bir çalışmadır. Özellikle öğrencilerimizin girişimci, istekli ve çalışkan tutumlarla ortaya koydukları bu emeğin karşılığı hiç şüphesiz siz değerli okurlarımızın ilgi ve takdirlerini toplayacaktır.

Sevgili okuyucular, insanoğlunun bu dünyada yaşamını devam ettirebilmesi ve yaşamını daha anlamlı hale getirmesi
eğitim sayesinde olur. Eğitim insanın içinden gelmesi gerektiği gibi aynı zamanda bir gönül işidir de. Ben bu işe gönül veren
eğitim neferlerinden birisiyim ve bir süredir okulumuzun kurum müdürlüğünü yapmaktayım. Eğitim, geciktirilmeden verilmesi gereken ve yararları uzun dönemde görülebilen bir hizmettir. Bu hizmetin sağlıklı bir ortamda ve çağın gereklerine göre verilebilmesi için devletimiz, elinden geleni yapmaktadır. Biz eğitimciler de bu hizmette yapabileceğimizin en iyisini
yapmanın gayreti içerisindeyiz. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde ailenin rolü ve önemi kavrandıkça bu hizmetin daha yararlı sonuçlar vereceğine inanıyorum. Sevgili öğrenciler,sizden sahip olmanızı istediğim üç şey sağlığınız, mutluluğunuz, ahlaklı ve başarılı olmanızdır. Hızla değişen bu dünyada değişimi kavrayınız. Kavrayınız ki çağdaş medeniyetler seviyesine bizleri taşıyınız. Sizlerden dürüst, adil ve iyi bir insan, değer ve tutumlara bağlı bireyler olmanızı arzuluyorum.

Değerli gençler bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK “Bütün umudum gençliktedir.” diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Değerli veliler, çocuklarımız bu ülkenin yarınlarıdır. Bu yüzden sadece kendi çocuklarımıza değil tüm çocuklara karşı sorumluyuz. Anne baba olarak bizlerin yapması gereken tüm okul hayatı boyunca çocuklarımıza destek olmaktır. Onların ufuklarını açıp her zaman onların yanında olmalıyız.

Bir ilki başarmak, bir ilki yapmak adına yola çıktık. Dergimiz Yenidoğan Anadolu Lisesi adına çıkan ilk dergidir.
Yelkenleri umuda yolculuk için açtık. Bilginin ve bilimin rotasında hareket etmek isteği ile... Amacımız iyiyi, güzeli ve doğruyu paylaşmak. Bu amaç doğrultusunda hazırlanan dergimiz için umut ediyoruz ki siz değerli okurlarımızın beğenisini ve takdirini kazanırız. Ayrıca derginin hazırlanmasında emeği geçen Volkan ULU öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür eder, kendilerine başarılar dilerim. "
Tevfik Erk / İstanbul

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —