• BIST 100

    16001,32%1,20
  • DOLAR

    43,37% 0,02
  • EURO

    51,53% 0,47
  • GRAM ALTIN

    7103,49% 2,29
  • Ç. ALTIN

    11647,77% 2,83

Ünlü Oyuncular “Birbirimize Candan Bağlıyız” Dedi

Ünlü oyuncular, yaz aylarında mevsimsel olarak düşen kan bağışları nedeniyle azalan stok seviyesine dikkat çekmek üzere kan bağışında bulunarak “Birbirimize Candan Bağlıyız” dediler.

611 OKUNMA
TARİH: 28.07.2024 03:23
Son Güncelleme: 28.07.2024 03:36

Ünlü Oyuncular “Birbirimize Candan Bağlıyız” Dedi

Ünlü oyuncular, yaz aylarında mevsimsel olarak düşen kan bağışları nedeniyle azalan stok seviyesine dikkat çekmek üzere kan bağışında bulunarak “Birbirimize Candan Bağlıyız” dediler.

GENEL 28.07.2024 03:23:00 611
Haberi Sesli Oku
Ünlü Oyuncular “Birbirimize Candan Bağlıyız” Dedi

Aralarında Didem Balçın, Gülsim Ali, Murat Aygen, İlker Aksum, Ceren Benderlioğlu’nun da yer aldığı ünlü oyuncular, yaz aylarında mevsimsel olarak düşen kan bağışları nedeniyle azalan stok seviyesine dikkat çekmek üzere kan bağışında bulunarak Türk Kızılay’ın yürüttüğü “Birbirimize Candan Bağlıyız” kampanyasına destek çağrısı yaptı.

Sağlık Bakanlığı tarafından verilen kan hizmetleri görevi çerçevesinde 18 Bölge Kan Merkezi, 69 Kan Bağış Merkezi, 300’den fazla mobil ve sabit ekip ile kan bağışı çalışmalarını yürüten Türk Kızılay, ülkemizin kan ihtiyacının tamamını gönüllü bağışçılardan sağlamak üzere “Birbirimize Candan Bağlıyız” kampanyasını yürütüyor.

2024 yılının ilk 6 ayında Türkiye’nin kan ihtiyacının yüzde 96’sını karşılamayı başaran Kızılay, yaz aylarında mevsimsel olarak düşen kan bağışına bağlı olarak azalan stok seviyesini artırmak üzere çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda ünlü oyuncular Didem Balçın, Gülsim Ali, Murat Aygen, İlker Aksum, Ceren & Emir Benderlioğlu, Altan Gördüm, Hakan Meriçliler, Hüseyin Avni Danyal ve Rüştü Onur Atilla, kan bağışında bulunarak “Birbirimize Candan Bağlıyız” kampanyasına destek verdi. Ünlü oyuncular, yaz aylarında azalan stoklara ve kanın sürekli bir ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak 18-65 yaş arası sağlıklı her bireye düzenli kan bağışçısı olma çağrısı yaptı.

“Kan vermek çok kolay, bulmak çok zor”
Kızılay Kan Merkezi’nde kan bağışında bulunan oyuncu Didem Balçın, “Kan vermek çok kolay ama kan bulmak gerçekten çok zor. Bunu insan başına gelince daha iyi anlıyor. Benim de böyle bir deneyimim oldu bundan 2-3 sene önce. Ve o zaman öğrendim ki aslında bütün kanlar Kızılay’dan hastanelere yollanıyor. Kızılay’a bağış yapmak işte bu yüzden çok önemli” dedi.

“Teknoloji ne kadar gelişse de kanın tek kaynağı insan”
Oyuncu Altan Gördüm ise “Buraya geldim, çünkü biliyorsunuz teknoloji ne kadar gelişmiş olursa olsun kan hâlâ üretilemiyor. Tek kaynağı da insan. Buraya kan bağışında bulunmaya geldim, lütfen siz de ‘Zaten bulunur’ diye düşünmeyin, kan bağışında bulunun” dedi.

“Yaz tatiline çıkmadan yapın”
Emir ve Ceren Benderlioğlu çifti ise “Yaz aylarında kan verme oranları ciddi oranda düşüyor. Bu, pek çok hasta için çok ciddi sorun teşkil ediyor. Haydi sen de en yakınındaki Kızılay Kan Merkezi’ne git ve bağışını yap. Yaz tatiline çıkmadan bunu yapman çok önemli” diye konuştu.

“Üç kişinin hayatını kurtarabilirsiniz”
Oyuncu Murat Aygen de “Yarım litre kan vererek 3 kişinin hayatını kurtarabilirsiniz. Senin sayende bir hayat kurtulabilir. En az bir hayat. Unutma! Biz birbirimize candan bağlıyız” dedi. 
 

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nın 10. yılında başvurular başladı

LÖSEV GENÇLERİ İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ

TÜRKİYE’NİN KAN BAĞIŞINDA REKOR YILI: 3 MİLYON ÜNİTE

MİLLİ ATICI YUSUF DİKEÇ FAIR PLAY ÖDÜLLERİ’NDE TANITIM DALI BÜYÜK ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ OLDU

Üç aylar, manevi arınmanın yanı sıra sorumluluğu da hatırlatıyor!

Odak Yangın Sonrası Değil, Yangın Öncesi

Sabancı Vakfı 10. Kısa Film Yarışması’nın Finalistleri Belli Oldu

Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı’ndan Ağrı’daki Köy Okullarına Anlamlı Destek

Türk Telekom Prime Kahve Konserleri müzik tutkunlarını AKM’de buluşturuyor

Güvenli Yolculuklar Sanatla Buluştu

Alarko ve SKD Türkiye’den Sürdürülebilir Tarım Alanında Saha Analizi

Efsanevi hikayelerle dolu İkonların İkonu Phantom’un 100 yılı

Zeytin ve zeytinyağı sektöründe güçler URGE Projesi’nde birleştirilecek

Turkmall'dan Karabağlar'a Yeni Aile Sağlığı Merkezi

HABERLER

Gümüşkaş Köyü Derneği’nden Eğitime Anlamlı Destek: Gençler İçin Türküyle Umut Oldular

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nın 10. yılında başvurular başladı

AKM’DE BU HAFTA SANATSEVERLERİ DOPDOLU BİR ETKİNLİK TAKVİMİ BEKLİYOR

Sancaktepeli Judocular İstanbul Seçmelerinde Göz Doldurdu

KAI Maarif Derneği Çekmeköy Temsilciliği’nden Birlik ve Dayanışma Kahvaltısı

Sancaktepe Cemevi’nin Temeli Törenle Atıldı

YAŞLI DOSTU KONUTLAR LÜKS DEĞİL, İHTİYAÇ

LÖSEV’den Babalar ve Çocuklara Moral Dolu Hafta Sonu

Sancaktepe'de Karne Heyecanı: Kaymakam Yavuz Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Sancaktepe Kaymakamı Yavuz'dan Kemal Türkler İlkokulu’na Ziyaret

LÖSEV’DEN ANLAMLI ÇAĞRI: UMUDUMUZ KADIN DAYANIŞMASI

Aileler için önemli uyarı

Yapay zekâdan arkadaş olur mu?

Aşırı paylaşım şirketleri tehlikeye atıyor

Dolandırıcılar Instagram ve WhatsApp hesaplarını çalıyor

  • Salı 14.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 11.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 13 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Gümüşkaş Köyü Derneği’nden Eğitime Anlamlı Destek: Gençler İçin Türküyle Umut Oldular
İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nın 10. yılında başvurular başladı
AKM’DE BU HAFTA SANATSEVERLERİ DOPDOLU BİR ETKİNLİK TAKVİMİ BEKLİYOR
Sancaktepeli Judocular İstanbul Seçmelerinde Göz Doldurdu
KAI Maarif Derneği Çekmeköy Temsilciliği’nden Birlik ve Dayanışma Kahvaltısı
Sancaktepe Cemevi’nin Temeli Törenle Atıldı
YAŞLI DOSTU KONUTLAR LÜKS DEĞİL, İHTİYAÇ