Tarih: 12.07.2024 01:18

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Sancaktepe'de öğrencilerle buluştu

Facebook Twitter Linked-in

İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'dan Sancaktepe'ye ziyaret. Türkiye'nin ilk uzay misyonunu yerine getiren, 18 günlük uzay görevi yapan Gezeravcı, Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini ve öğretmenlerini ziyaret etti. 

Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş'ın da katıldığı ziyarette öğrenciler Gezeravcı'yla bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Gezeravcı öğrencilere hem uzay hem de mühendislikle ilgili bilgiler verdi. 

ALPER GEZERAVCI'NIN UZAY YOLCULUĞU

Gezeravcı ve beraberindeki üç astronot, SpaceX’in Dragon uzay aracıyla yörüngeye taşıyan Falcon-9 roketiyle birlikte Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden 19 Ocak’ta saat 00.49’da başarılı bir şekilde fırlatıldı. Dragon uzay aracı, yaklaşık 36 saat süren uzay yolculuğunun ardından 20 Ocak’ta TSİ 13.40’ta Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi.

Uzayda 18 gün kalan Alper Gezeravcı ve ekibi, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) ayrıldıktan iki gün sonra dünya atmosferine girdi. Kapsül atmosfere girdikten sonra açılan paraşütleriyle kısa sürede iniş noktasına vardı. Alper Gezeravcı ve ekibi 9 Şubat 2024 TSİ 16.30 sıralarında okyanusa indi.

Gezeravcı, görevi boyunca çeşitli üniversite ve araştırma kurumları tarafından hazırlanan 13 önemli deneyi gerçekleştirdi.

SANCAKTEPESES HABER MERKEZİ
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —