• BIST 100

    10208,76%-1,56
  • DOLAR

    41,79% 0,15
  • EURO

    48,73% -0,27
  • GRAM ALTIN

    5724,11% -1,68
  • Ç. ALTIN

    9886,33% 1,99

TÜRKİYE SPASTİK ÇOCUKLAR VAKFI’NIN ENGELLİLERE YÖNELİK KALICI BİRİMİ HATAY’DA HİZMETE AÇILDI!

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, 6 Şubat depreminden beri bölgedeki engelli bireylere sunduğu hizmetleri kalıcı hale getirdi.

486 OKUNMA
TARİH: 26.08.2024 01:37
Son Güncelleme: 26.08.2024 01:37

TÜRKİYE SPASTİK ÇOCUKLAR VAKFI’NIN ENGELLİLERE YÖNELİK KALICI BİRİMİ HATAY’DA HİZMETE AÇILDI!

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, 6 Şubat depreminden beri bölgedeki engelli bireylere sunduğu hizmetleri kalıcı hale getirdi.

GENEL 26.08.2024 01:37:00 486
Haberi Sesli Oku
TÜRKİYE SPASTİK ÇOCUKLAR VAKFI’NIN ENGELLİLERE YÖNELİK KALICI BİRİMİ HATAY’DA HİZMETE AÇILDI!

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, 6 Şubat depreminden beri bölgedeki engelli bireylere sunduğu hizmetleri kalıcı hale getirdi.  Vakıf, “Neşe Özgür & Mustafa Sabuncuoğlu Engelli Hizmet Merkezi'nde” Serebral Palsi’li ve engelli çocuklara rehabilitasyon, özel eğitim ve psikolojik destek hizmeti sunuyor.

52 yıldır İstanbul – Ataşehir’deki kampüsünde Serebral Palsi’li çocuk ve erişkinlere teşhis, tedavi ve eğitim hizmeti sunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremden beri çok yönlü hizmet modellerini bölgedeki engelli bireylere ve ailelerine sunuyor. Geçici barınma merkezlerindeki 3 hizmet birimi ve mobil hizmet aracıyla depremin ilk gününden beri bölgede olan Vakıf; Hatay’daki hizmetlerini kalıcı ve sürdürülebilir olarak devam ettirmek için hayırsever iş insanı, Vakfın Mütevelli Üyesi Gazi Osman Ovalı’nın inşa ettirdiği Neşe Özgür & Mustafa Sabuncuoğlu Engelli Hizmet Merkezi’ni açtı. 

Merkezde; başta Serebral Palsi olmak üzere tüm engellilere, protez uygulaması yapılmış ampute çocuk ve yetişkinlere fizyoterapi ve psikolojik danışmanlık desteği veriliyor. Vakfın Akademik Kurulu üyeleri ve alanlarında uzman hekimler tarafından gerçekleştirilen ortopedi konsültasyonları sonrasında ameliyat olmasına karar verilen engelli bireylerin ameliyat süreçleri yürütülürken, ihtiyaç halinde medikal malzeme (ortez, tekerlekli sandalye, engelli puseti, banyo ve tuvalet aparatları, walker vb.) yardımı yapılıyor.
Farklı kurum, kuruluş ve kişilerden alınan desteklerle hizmete açılan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı - Neşe Özgür & Mustafa Sabuncuoğlu Engelli Hizmet Merkezi’nde sunulan hizmetlere ek olarak Avustralya Büyükelçiliği’nin Doğrudan Yardım Programı (DAP) kapsamında snoezelen odası (karanlık oda) kuruldu. Serebral Palsi’nin, otizmin ve dikkat eksiliğinin terapi süreçlerinde kullanılacak bu odada deprem sonrasında rehabilitasyon ihtiyaçları sekteye uğrayan çocukların; yeme-içme zorlukları, hareket algısından kaynaklı huzursuzluk halleri ve seslere olan hassasiyeti gibi deprem sonrası yaşam ve barınma şartlarında artan stres faktörlerinin azaltılması hedefleniyor. 

Daha fazla çocuğa ulaşmak için “Hatay’dayız” ve “Dönmüyoruz” diyen Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Direktörü Nigar Evgin; “Bildiğiniz gibi yaşanan felaket sonucunda deprem bölgesinde büyük kayıplar yaşadık. Vakıf olarak engelli bireylere sunduğumuz çok yönlü hizmet modellerini deprem bölgesindeki engellilerle buluşturmak için kollarımızı sıvadık ve bu dayanışma zincirinin bir parçası olarak hizmetlerimizi bölgeye yönlendirdik. Hayatın normal akışında dahi zorluklarla mücadele etmek durumunda kalan engelli çocukların ve ailelerinin yaşam konforunu artıran rehabilitasyon ve özel eğitim süreçlerinin bir gün dahi aksaması onların hayatını olumsuz yönde etkileyebiliyor. 
Deprem sebebiyle rehabilitasyon merkezlerinin zarar görmesi ve yıkılması sürdürülebilir bir engelli hizmet merkezinin inşa edilmesi ihtiyacını doğurdu. 2023 yılının sonunda temelleri atılan, 4 ay gibi kısa bir sürede inşaatı tamamlanarak nisan ayında kısmen, temmuz ayında ise tam kapasite hizmete açtığımız Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı - Neşe Özgür & Mustafa Sabuncuoğlu Engelli Hizmet Merkezi’nde; deprem sebebiyle travma yaşayan çocukların gelişim süreçlerinde ortaya çıkan bozuklukları kesintisiz eğitim seansları ile minimize etmeyi hedefliyoruz. Merkezimizde uzuv kaybı yaşamış çocukların büyüme süreci boyunca protezlerinin düzenli kontrolü ve gerektiğinde değişimi yapılıyor; kemik gelişim sürecinin bir sonucu olarak uzuv güdüklerini düzeltecek ameliyat süreçleri destekleniyor. Aile bireylerini kaybeden ve/veya uzuv kaybı yaşayan çocuklarda ve onların bakım verenlerinde görülen duygusal ve davranışsal bozuklukların iyileştirilmesi amacıyla psikolojik destek sunuyoruz. 
Hatay’daki merkezimizde bugüne kadar ortopedi konsültasyonlarıyla birlikte yaklaşık 400 seans yapıldı. Bu yılın sonuna kadar 750 seans hizmet vermeyi hedefliyoruz” dedi.
 

İBRAHİM TATLISES’TEN NEŞET ERTAŞ’A ANLAMLI GECE

İYİ Parti Çekmeköy’de Bayrak Değişimi: Serdar Kemik Görevi Devraldı

Ev içi iş yükü kız çocuklarının eğitim hayatını olumsuz etkiliyor

PROF. DR. NURİ ÖZGİRGİN'E İTALYA'DAN "YILDIZ NİŞANI" ONURU

Saniyelerle Yarış Başladı! Markalar Artık Dikkat İçin Rekabet Ediyor

YEŞİLAY, “BAĞIMSIZLIĞIN RENGİ” ADLI ÇOCUK MÜZİKALİ İLE BAĞIMSIZLIK BİLİNCİNİ SAHNEYE TAŞIDI

Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde Duygusal Durumunuzu Akıllı Saatinizden Ölçün

Gazeteci Tahsin Erkin Erk ve Berna Akkaya Dünyaevine Girdi

Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Federasyonu Söğüt’te Büyük İlgi Gördü

4. SERÇEŞME HÜNKAR HACI BEKTAŞ VELİ FESTİVALİ BAŞLADI

Tarım ve gıda ihracatında sürdürülebilirlik ve rekabet gücü tartışıldı

LÖSEV, KOCAELİ’DEKİ AİLELERİ VE GÖNÜLLÜLERİ PİKNİKTE BİR ARAYA GETİRDİ

Düzce’de Türk Kültür Toyu Coşkusu

Aşırı sıcaklar milyonlarca vatandaşı serinlik arayışına yöneltti

Rekor sıcaklıklara karşı iç mekân serinliğini korumanın ilk adımı nitelikli ısı yalıtımı

Şile Karabeyli Köyü’nde Taş Ocağına Karşı Hukuki Mücadele Başlatıldı !

HABERLER

Sancaktepe’de Muhtarlar Günü Kutlandı

İBB, 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’NDE İSTANBUL’UN MUHTARLARINI AĞIRLADI

Sancaktepe Erbaalılar Derneği’nden Afet Bilgilendirme Paneli

KLASİK OTOMOBİL KULÜBÜ’NDEN ULUSLARARASI CUMHURİYET RALLİSİ

BİAD Görücüye Çıktı…

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

ŞAHİKA ERCÜMEN DÜNYA REKORUNU KIRDI!

Sancaktepe’nin İlk Özel Eğitim Kurumu: Ödül Sürücü Kursu’ndan Trafik Eğitimi Çağrısı

TÜRK ANNELER DERNEĞİ KÜÇÜKÇEKMECE ŞUBESİ 4.GELENEKSEL GÜZ KAHVALTISI

YENİDOĞAN KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

Sağlıkta yapay zeka hangi seviyede?

Sancaktepe Batı Fen Bilimleri Anadolu Lisesi, Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımıyla Dikkat Çekiyor

Sarıgazispor’dan Eğitime Destek Amaçlı Kadınlar Matinesi

Sancaktepe’nin Evlatları Tarih Yazdı!

Sancaktepe'de Gazze’ye Yardım Kermesi Düzenleniyor

  • Pazar 16.2 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.2 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 19.1 ° / 12.2 ° Güneşli
Sancaktepe’de Muhtarlar Günü Kutlandı
İBB, 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’NDE İSTANBUL’UN MUHTARLARINI AĞIRLADI
Sancaktepe Erbaalılar Derneği’nden Afet Bilgilendirme Paneli
KLASİK OTOMOBİL KULÜBÜ’NDEN ULUSLARARASI CUMHURİYET RALLİSİ
BİAD Görücüye Çıktı…
YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor
ŞAHİKA ERCÜMEN DÜNYA REKORUNU KIRDI!