• BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,09
  • EURO

    51,90% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7031,08% -1,21
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16

TÜRKİYE İMSAD’DAN ‘DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’ AÇIKLAMASI

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

5046 OKUNMA
TARİH: 5.06.2022 12:38
Son Güncelleme: 5.06.2022 12:38

TÜRKİYE İMSAD’DAN ‘DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’ AÇIKLAMASI

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

ÇEVRE 5.06.2022 12:38:00 5046
Haberi Sesli Oku
TÜRKİYE İMSAD’DAN ‘DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’ AÇIKLAMASI

Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu: “İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz”

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Önceki yıllarda vurguladığımız ‘enerji verimli, sürdürülebilir binalar ülkelerin önemli gündemi olacak’ tespitlerimiz bugün karşılığını buluyor. Gelecek nesiller için sürdürülebilir yapılara odaklanmalı, çevre dostu inovatif malzemeler geliştirmeye öncelik vermeliyiz. Özellikle kentsel dönüşüm sürecinde moloz yönetimi ve geri dönüşümle ilgili noktalarda da kendimizi geliştirmeliyiz” mesajlarını verdi.

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, her yıl kutlanan Dünya Çevre Günü’nün, Çevre, İklim ve Şehircilik Bakanlığı önerisi ile Türkiye Çevre Haftası’ olarak kapsamının genişletildiğini ve bu yıl ‘Sıfır Atık’ temasıyla kutlandığını hatırlattı. 

Çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konularında Bakanlığın yürüttüğü çalışma ve yönlendirmeleri yakından takip ettiklerini belirten Tayfun Küçükoğlu, “İklim değişikliğiyle mücadele, tek başına bir mücadele olmadığından tüm ülkelerin kararlılıkla çevre hassasiyetini gözetmesini bekliyoruz. Ülkemizin Paris İklim Anlaşmasına katılımı ve Türkiye İMSAD olarak bizim de yer aldığımız İklim Şurası’nda atılan adımları yakından izliyor, üyelerimizin farkındalıklarını artırmaya yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” açıklamasını yaptı.

Tayfun Küçükoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yakın zamanda küresel enerji arz dengesinde yaşanan gelişmeler her geçen gün artan enerji ihtiyacımız için yenilenebilir kaynaklara daha hızlı yönelmemizi, mevcut enerjimizi de verimli kullanmamızı işaret ediyor. Tüm dünya savaşın devam ettiği şu dönemde bir taraftan yüksek maliyetler diğer taraftan sürdürülebilirlik arasında kaldı. Enerji krizi, gıda krizi, su krizi kapımızda! Sürdürülebilir yaşam için yapılması gerekenleri, iklim değişikliği ile mücadeleyi dünyamızın geleceği için bir kenara bırakmamız mümkün değil. Önceki yıllarda vurguladığımız ‘gelecekte enerji verimli, sürdürülebilir binalar ülkelerin önemli gündemi olacak’ tespitlerimiz bugün karşılığını buluyor. Yaklaşık yüzde 70’ini ithal yollardan elde ettiğimiz toplam enerjimizin yaklaşık yüzde 31 gibi büyük bir kısmı binalarda kullanılıyor. Küresel sera gazı emisyon kaynaklarının yüzde 75’i enerji eldesi, sanayi, ulaşım, ısıtma-soğutma ve binalar nedeniyle oluşuyor. Binalarda enerji verimliliğini artırıp, enerji ithalatını ve sera gazı salımını azaltarak, ekonomiye ve çevreye büyük katkılar sağlayabiliriz.”

“Çevreci, inovatif ürünler geliştirmeliyiz”
Kaynakların akılcı ve etkin kullanılmasının giderek daha fazla önem kazandığını vurgulayan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Dünyada sadece son 30 yılda ormanların 5'te 1'i yok oldu. Çevreyi korumaya yönelik tedbirler, ekolojik dengeyi koruyarak sürdürülebilir bir gelecek inşa etmemizde önemli rol oynuyor. Dünyada yeşil bina ve sürdürülebilir malzemelerin kullanımına yönelik talep artarken, inşaat malzemesi sanayisinin sorumluluğu da artıyor. Sürdürülebilir yapılara odaklanmalı, bunun için de çevre dostu inovatif malzemeler geliştirmeye öncelik vermeliyiz” dedi. 
AB Yeşil Mutabakata uyum sürecinin devam ettiğini hatırlatan Tayfun Küçükoğlu, “Türkiye’yi üretim üssü olarak düşünürsek, bizim gibi enerji yoğun sektörlerin ağırlıklı olduğu bir ülkede Yeşil Mutabakat ve Sınırda Karbon Vergisi konusunda gerekli dönüşümü sağlamamız ve bu süreci iyi yönetmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

“İnşaat atık yönetiminde geri dönüşüme odaklanılmalı”
İnşaat yapımı sırasında ortaya çıkan molozların geri dönüşümünün sağlanması gerektiğine de dikkat çeken Tayfun Küçükoğlu, “Bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık ‘hafriyat dağı’na dönüşmüş durumda. Özellikle kentsel dönüşüm sürecinde moloz yönetimi ve geri dönüşümle ilgili noktaların çözülerek hem görüntü olarak hem de çevreye olan zararları bakımından etkileri en aza indirgenmeli. Bu alanlarda gelişmemiz gerekiyor. Gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir dünya bırakmak adına uzun vadeli stratejiyle hareket etmeliyiz” değerlendirmesini yaptı.

Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP31 Yolculuğunu Başlattı

GTÜ Enerjisini Yeşile Dönüştürüyor

Balıkesir'de Cumhuriyet'e armağan 100. yıl ormanı

Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde tarımın geleceği masaya yatırıldı

AgeSA, müşterilerine ithafen tohum toplarını doğayla buluşturuyor

Atık Yönetiminde Geleceğin Teknolojileri 15-17 Şubat’ta Adana’da REWA Anatolia’da Sergilenecek

Hatay’da Tarımsal Üretimde Onarıcı Dönüşüm İçin Yola Çıktık…

“BU ATIKLAR KOD YAZIYOR” PROJESİ 10 SINIFA ULAŞTI

İzocam, gelecekte daha yaşanabilir bir dünya için yalıtımın önemine dikkat çekti!

Mavi Gönüllüleri, Indigo Turtles projesi ile Caretta Caretta’ları Akdeniz’le buluşturmaya devam ediyor

Bir kıvılcım geleceğimizi yakmasın, ormanlarımız hep yaşasın!

2024, tarihteki en sıcak yıl olabilir

Doğaseverler “Tür Say” etkinliğinde buluştu

70 BİN ÇİFTÇİ İLE YERLİ ÜRETİMDE KÜRESEL BAŞARI

İzocam’ın “sıfır atık” hedefi tüm faaliyetlerinin merkezinde

HABERLER

Gönüller Eğitime Seferber Oldu: Akören Derneği’nden Anlamlı Burs Gecesi

İYİ Parti Sancaktepe’de Siyasi Hamlelerini Sıklaştırıyor

6 Şubat Depremleri’nin Üçüncü Yılında Çekmeköy’de Anma Programları Düzenlendi

“Sesimizi Duyan Var mı?” Sancaktepe’de Yankılandı

Sancaktepe'de Yalnız Değilsin projesi hayata geçti

Kaymakam Naif Yavuz “Dilimizin Zenginlikleri” Sergisini Ziyaret Etti

Sancaktepe’de Şubat Ayı Okul Müdürleri Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Sancaktepe Kaymakamlığı ile İŞKUR Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Kaymakam Naif Yavuz’dan Özel Sancaktepe Bilfen Okulları’na Ziyaret

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz’dan Beyhan Şenyuva Ortaokulu’na Ziyaret

YEŞİLAY DÜNYA KAR MOTOSİKLETİ ŞAMPİYONASI BAŞLADI

Dijital geçmişiniz geleceğinizi karartmasın!

MÜZİKLE TERAPİ TOPLULUĞU'NDAN TÜRK SANAT MÜZİĞİ ZİYAFETİ

LÖSEV İSTANBUL’DA ARA TATİL ÇOCUKLAR İÇİN DOLU DOLU GEÇTİ

DENİZLERİN GELECEĞİ SOFRADA BAŞLIYOR

  • Çarşamba 8.2 ° / 6.1 ° false
  • Perşembe 12.1 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 11.8 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Gönüller Eğitime Seferber Oldu: Akören Derneği’nden Anlamlı Burs Gecesi
İYİ Parti Sancaktepe’de Siyasi Hamlelerini Sıklaştırıyor
6 Şubat Depremleri’nin Üçüncü Yılında Çekmeköy’de Anma Programları Düzenlendi
“Sesimizi Duyan Var mı?” Sancaktepe’de Yankılandı
Sancaktepe'de Yalnız Değilsin projesi hayata geçti
Kaymakam Naif Yavuz “Dilimizin Zenginlikleri” Sergisini Ziyaret Etti
Sancaktepe’de Şubat Ayı Okul Müdürleri Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi