Tarih: 01.07.2024 02:41

Türk Sineması’nın “Sultan”ı Türkan Şoray'a Van'da büyük ilgi

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin altıncı durağı olan Van Kültür Yolu Festivali'nde etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Van Devlet Tiyatrosu Salonu’nda Türkan Şoray'ın katıldığı söyleşi düzenlendi. 

Türk Sineması’nın “Sultan”ı olarak nitelendirilen Türkan Şoray'la bir araya gelmek isteyen Vanlılar salonu doldurdu. Akademisyen Rıfat Becerikli moderatörlüğünde düzenlenen söyleşi öncesinde Türkan Şoray’ın hayatından ve filmlerinden kesitler gösterildi.

Van'a gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Türkan Şoray, “Çok heyecanlıyım, Van gölünü, Van kahvaltısını hep duyardım merak ederdim. Hayalim Van'a gelmekti ve şu an buradayım. İyi ki varsınız" dedi.

Seyircinin yoğun ilgisi ve alkış tufanları arasında duygu dolu anlar yaşayan usta oyuncu, “Bize yıllardır gösterdiğiniz bu sevgi o kadar değerli ki. Dünyanın hazinelerini getirseler vallahi değişmem. Beni sahneye taşıyan sıcak sevginiz ve vefa duygunuz... Sizlere bir kere daha teşekkür ediyorum. Beni yaşatan, besleyen, hayata bağlayan ve mutlu eden sizlersiniz. Bunlar olmasaydı hayatımda bu kadar mutlu olamazdım. Sevilmeyi hak etmek, takdir edilmek için çok emek verdim. Şimdi ise emeğimin karşılığını görüyorum. Emek verdikçe seviliyor ve büyüyorsunuz” sözlerini kullandı.

En büyük aşkının kızı Yağmur olduğunu söyleyen sanatçı Türkan Şoray, "Selvi Boylum Al Yazmalım" filminin klasikleşmiş final sahnesi hakkında da konuştu. “Sevgi iyilikti, dostluktu, sevgi emekti sözlerinin filme büyük katkısı olduğunu söyleyen Şoray, “Bu final, Türk sinemasının gelmiş geçmiş en güzel finalidir” dedi.

SANCAKTEPESES HABER MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —