Tohum Otizm Vakfı 133. Özel Eğitim Sınıfı’nı Sivas’ta Açtı!

Tohum Otizm Vakfı , Demir Export desteği ile Sivas’ta Atatürk İlkokulu’nda özel materyal donanımlı sınıf açılışı gerçekleşti.

GENEL 27.11.2021 02:40:00 1518
Haberi Sesli Oku
Tohum Otizm Vakfı 133. Özel Eğitim Sınıfı’nı Sivas’ta Açtı!

Demir Export desteği ile otizmli çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak özel eğitim materyalleri ile donatılan sınıfın açılışı 25 Kasım Perşembe günü öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. 

Tohum Otizm Vakfı tarafından Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı olan çocuklar ve gençlerin, tek çareleri olan eğitime ulaşmalarını sağlamak, çağdaş toplum koşullarında yaşamlarını sürdürebilmelerine yönelik gereksinimlerini karşılamak ve ihtiyacı olan devlet okullarına materyal desteği sunmak amacıyla yürütülen Sınıf Donanımı Projesi kapsamında materyal donatılan 133. özel eğitim sınıf açılışı Manisa’da Demir Export desteğiyle 25 Kasım Perşembe günü Atatürk İlkokulu’nda gerçekleşti. 

Demir Export desteği ve Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen özel sınıfın açılış törenine Kangal Belediye Başkanı Ahmet Kürşad Apaydın, Kangal Kaymakamı Ahmet Fatih Sungur, Kangal İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hikmet Gürz, Sivas Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Murat Geçili, Demir Export Açık Ocak İşletmeler Grup Direktörü Mert Sökmen ve Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Suat Kardaş katıldı.

Otizmin günümüzde bilinen tek çaresi, erken tanı ve sürekli, yoğun, özel eğitimdir.

Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizmin görülme sıklığının 54’te 1’e yükseldiğini vurgulayan Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Suat Kardaş, “Türkiye'de 0-19 yaş arasında 434.010 otizmli çocuk - genç var ve bunların sadece % 10’u eğitime erişebiliyor. Otizmin günümüzde bilinen tek çaresi olan erken tanı ve sürekli yoğun eğitim ile çocukların yaklaşık yüzde 50’sinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilmekte ve gelişim sağlanabilmektedir. Tohum Otizm Vakfı olarak Sınıf Donanımı Projesiyle otizmli çocukların ve onların öğretmenlerinin nitelikli eğitim imkanlarına erişimi için çaba gösteriyoruz. ” diye konuştu.

Tohum Otizm Vakfı tarafından özel eğitim sınıflarının ideal hale getirilmesi amacıyla hayata geçirilen Sınıf Donanımı Projesi kapsamında bugüne kadar; İstanbul, Diyarbakır, Batman, Manisa, Mardin, Artvin, Antalya, Balıkesir, Muş, Van, Bursa, Ankara, Ardahan, Manisa, Şanlıurfa, Muğla ve Konya gibi Türkiye’nin dört bir yanındaki illerde 133 özel eğitim sınıfı açılmış, ayrıca ailelere ve öğretmenlere yönelik özel eğitimler verilmiştir.


Tohum Otizm Vakfı Hakkında: 
Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, "Otizm Spektrum Bozukluğu" olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olarak 15 Nisan 2003 tarihinden bu yana çalışmalarını yürütmektedir. 

GÖRMEDEN KAPORA VERMEYİN, YATIRMINIZ KABUSA DÖNMESİN

Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin'in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Avrupa'nın en büyük kariyer fuarı sona erdi

Side ve Girit arasında lezzet ve kültür köprüsü kuruldu

TÜMOSAN, KONYA TARIM FUARI’NDA GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİNİ TANITIYOR

Eski Yapıda Yeni Hayat: Doğru Mimariyle Her Ev Yeniden Doğar

Kadın Gazetecilerden Topluma İlham

Global iş dünyasına çağdaş bir strateji geliyor

Fırsatçılık, toplumsal güveni zedeliyor…

Kent İçi Trafik Alarm Veriyor

Konut ve şehirleşme ihtiyacı sağlıklı ve sürdürülebilir projelerle desteklenmeli

Binalarda yangın sistemi nasıl olmalı, yangınlara nasıl müdahale edilmeli!

“ŞEHİR MERKEZLERİNİN GELECEĞİ: APARTMAN MI, SİTE Mİ?”

“Çocuklarımıza Bırakacağımız En Güzel Miras Ortak Anılarımız”

"Gazeteciler Toplumun Haber Alma Sağlığını Koruyor"

57 Yıllık Gurur Anıtkabir’de Taçlandı

HABERLER

Basın Özgürlüğünü Savunmak Hepimizin Görevi

GÖRMEDEN KAPORA VERMEYİN, YATIRMINIZ KABUSA DÖNMESİN

Üsküdar Üniversitesi 10. Bilim ve Fikir Festivali başlıyor!

Beslenme Reçeteye Girdi: Sağlığın İlacı Sofrada

Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin'in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Avrupa'nın en büyük kariyer fuarı sona erdi

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz'un 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Side ve Girit arasında lezzet ve kültür köprüsü kuruldu

Sancaktepe'de türküler Tuğba için söylendi

SANCAKTEPELİLERİN DİKKATİNE! SANCAKTEPE KAYMAKAMLIĞI'NDAN BASIN DUYURUSU

Sancaktepe Ahmet Keleşoğlu İlkokulu öğrencileri Sancaktepe Kaymakamı'nın koltuğuna oturdu.

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

Sancaktepe'de Tuğba için dayanışma gecesi, türküler yarınlara umut olacak

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği çalışmalarına hız verdi

Alper Yeğin, Sancaktepe’de hizmet verdiği 1 yılı anlattı

  • Cumartesi 18.2 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.2 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Pazar 18.1 ° / 10.2 ° Güneşli
Basın Özgürlüğünü Savunmak Hepimizin Görevi
GÖRMEDEN KAPORA VERMEYİN, YATIRMINIZ KABUSA DÖNMESİN
Üsküdar Üniversitesi 10. Bilim ve Fikir Festivali başlıyor!
Beslenme Reçeteye Girdi: Sağlığın İlacı Sofrada
Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin'in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Avrupa'nın en büyük kariyer fuarı sona erdi
Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz'un 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı