• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi “İyi Uygulamalar Yarışması”nda heyecan dorukta

Millî Eğitim Bakanlığı ve OPET iş birliğiyle yürütülen “Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar” Projesi kapsamındaki ‘İyi Uygulamalar Yarışması’nın kazananları belli oldu.

913 OKUNMA
TARİH: 3.08.2024 04:32
Son Güncelleme: 3.08.2024 04:32

Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi “İyi Uygulamalar Yarışması”nda heyecan dorukta

Millî Eğitim Bakanlığı ve OPET iş birliğiyle yürütülen “Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar” Projesi kapsamındaki ‘İyi Uygulamalar Yarışması’nın kazananları belli oldu.

EĞİTİM 3.08.2024 04:32:00 913
Haberi Sesli Oku
Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi “İyi Uygulamalar Yarışması”nda heyecan dorukta

Millî Eğitim Bakanlığı ve OPET iş birliğiyle yürütülen “Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar” Projesi kapsamındaki ‘İyi Uygulamalar Yarışması’nın kazananları belli oldu. 29-31 Temmuz tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen nihaî değerlendirme toplantısı sonunda Türkiye genelinden 278 projeden; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde ilk üçe giren projeler ödül almaya hak kazandı. Kazananlara ödülleri Eylül ayında düzenlenecek törende takdim edilecek. Proje sonunda, elde edilen kazanımların kalıcı olması adına iyi uygulama örneklerinin ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Toplumda temizlik ve hijyen konusunda kültürel bir dönüşüm sağlamak hedefiyle Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve OPET iş birliğinde 2022 yılında hayata geçirilen “Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar” Projesi kapsamında düzenlenen İyi Uygulamalar Yarışması sonuçlandı.  81 ilden resmî okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan öğretmenlerin katıldığı yarışmada nihaî değerlendirmeye kalan 278 proje içinden her kategoriden ilk 3 proje dereceye girmeye hak kazandı.

Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi kapsamında hazırlanan eğitim program ve materyalleri Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) ve Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) yayınlandı. Hazırlanan içerikler 2023-2024 eğitim öğretim yılında söz konusu platformlar aracılığıyla Türkiye genelindeki tüm resmî okullarda, 1 milyon öğretmen ile yaklaşık 16 milyon öğrenci ve bu öğrencilerin velilerinin kullanımına sunuldu. Proje çerçevesinde ilk kez 2023-2024 eğitim öğretim yılında ülke genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde, resmî okullarda görev yapan öğretmenlerin temizlik ve hijyen temalı uygulamalarını kapsayan İyi Uygulamalar Yarışması başlatıldı.

81 il düzeyinde, 4 kademede (okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise) belirlenmiş iyi uygulama örnekleri, 29-31 Temmuz tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen değerlendirme toplantılarıyla belirlendi. Değerlendirme yapan komisyon; Millî Eğitim Bakanlığı, Opet ve Benchmark Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ajansı temsilcilerinden oluştu. Değerlendirme toplantılarının açılışı, Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Millî Eğitim Bakanlığı Stratejik Yönetim ve Planlama Daire Başkanı Nezir Ünsal, Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile Opet temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Komisyon değerlendirmeleriyle; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde birinci, ikinci ve üçüncü olmak üzere toplam 12 iyi uygulama belirlendi. Dereceye giren projeler ödüllerini Eylül ayında düzenlenecek törende alacaklar.

“PROJEYİ HALKA HALKA BÜYÜYECEK BİR KURGUYLA TASARLADIK”
Antalya’daki değerlendirme toplantısında konuşma yapan OPET Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, “OPET olarak gerçekleştirdiğimiz pek çok sosyal sorumluluk projesinin çıkış noktasının gerçek hayatla örtüşmesi, gerçek ihtiyaçlara çözüm üretmesi ve başarıyla ilerlemesi ana hedefimiz. Sizlerin de bildiği gibi OPET’in ilk sosyal sorumluluk projesi Temiz Tuvalet Kampanyası idi. Bu kampanya ile hijyen anlayışı değişti ve geçmişte ülkemizde halka açık alanlarda tuvalet konusunda sıkıntı yaşanırken, bugün artık dünyada bu konuda örnek gösterilen ülkelerden biri olduk. Bu kampanyayı yalnız kendimizde bırakmaksızın okullarda, belediyelerde, camilerde kısaca ülkemizin pek çok noktasında uygularken, yurt dışından gelen tekliflere de “hayır” demedik. Ülke sınırları dışında; Mekke, Medine, Cidde, Riyad, Üsküp’te eğitimler vererek farklı coğrafyalarda yaygınlaştırdık. Diğer taraftan kampanyanın sürdürülebilirliği için okullardan başlayarak tüm çocuklara ulaşacak projeler üretmeye kafa yorduk. Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde hazırladığımız Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi etkisi halka halka büyüyecek bir kurgu ile tasarlandı ve çok kapsamlı bir proje oldu. Projenin başarıya ulaşacağından hiçbir kuşkumuz yoktu, geride bıraktığımız uygulama süreci de bu düşüncemizi doğruluyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“OKUL ÖNCESİNDEN LİSEYE DEK HER YAŞ GRUBUNA ULAŞIYOR”
OPET Sürdürülebilirlik ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü Ayşenur Aydın da “Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar projemizle 81 ildeki tüm okullarda öğrenciler, öğretmenler, okul yönetimleri, destek personeli ve velilerimizde temizlik ve hijyen konusundaki farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz. Okul öncesinden liseye dek her yaş grubunda temizlik ve hijyenle ilgili sağlanan farkındalığın ve dönüşümün okullardan başlayarak tüm okul çevresine yayılmasını sağlamak en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Proje kapsamında hazırladığımız etkinlik kitapları, hijyen ajandası, mesaj kartları, posterler ve veli mektubu ile öğrenciler, okul personelleri ve velilerde temizlik ve hijyen konularında aktarılan bilgilerin pekişmesini ve kalıcı alışkanlık oluşmasını hedefledik. Projede yer alan, katkılarını esirgemeyen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİNİN ÜLKE GENELİNDE YAYGINLAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR
Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi’nin içeriğinde kişisel hijyenden, tuvalet kullanımına, çevre temizliğinden, ortamda hijyenin doğru şekilde sağlanmasına kadar temizlik ve hijyenin hayatın her alanındaki yeri ve önemi konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik içerikler yer alıyor. Çocukları ve gençleri bu konuda bilinçlendirmek üzere, Türkiye genelinde her kademede görev yapan öğretmenlere, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden videolu eğitim modülleri hazırlandı. Proje kapsamında ÖBA’ ya ek olarak Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) da yayınlanan eğitimlerle, öğrenci, öğretmen, okul yöneticileri, okul destek personeli ve velilerde temizlik ile hijyen konusunda bilinçlenme sağlayarak farkındalığın artırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda öğretmenler tarafından okul ve çevresine yönelik yeni ve yaratıcı uygulamaların geliştirilerek, sosyal sorumluluk kampanyaları düzenlenmesi, elde edilen kazanımların kalıcı olması adına iyi uygulama örneklerinin ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.
 

Tasarımın En İyileri Kadir Has Üniversitesi’nde Açıklandı

“2. Yeni Medya ve Aile Çalıştayı” Üsküdar’da yapıldı!

Akran Nezaketi Zirvesi Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı!

Bu Helvada İyilik Var! projesi nitelikli eğitimi yaymaya devam ediyor

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde “Geleceğe Bakış: Türk Futbolunun Yol Haritası” Konferansı Gerçekleştirildi

Ceyhun Şenkal'dan nasıl iyi yönetmen olunur tüyoları

Sağlıkta yapay zeka hangi seviyede?

Aşırı ödev ve yüksek beklentiler çocukta kaygı yaratabilir!

Faber-Castell, okula dönüş döneminde her yaştan öğrencinin yol arkadaşı oluyor!

Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör: “Puanlar alındı, şimdi sıra doğru tercih yapmakta!”

Üniversite tercih sürecinde adaylar nelere dikkat etmeli?

Kapadokya’da Bilim ve Kültür Buluştu: Üniversitelilerden Teknoloji ve Tarihe Yolculuk

Geleceğin meslekleri dijitalleşme ve yapay zekâ ekseninde şekilleniyor!

İstinye Üniversitesi, mezuniyet coşkusunu yaşadı

Engel tanımayan icat "Yol Arkadaşım"

HABERLER

Üsküdar Belediyesi’nden Anlamlı Anma Programı

Tasarımın En İyileri Kadir Has Üniversitesi’nde Açıklandı

TURİSTİK TRAMVAY GELİYOR

TÜRKİYE’NİN KAN BAĞIŞINDA REKOR YILI: 3 MİLYON ÜNİTE

Zihni besinler değil, alışkanlıklar güçlendiriyor!

İBB’DEN YILBAŞI İÇİN ÖZEL TEDBİRLER

MİLLİ ATICI YUSUF DİKEÇ FAIR PLAY ÖDÜLLERİ’NDE TANITIM DALI BÜYÜK ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ OLDU

Üç aylar, manevi arınmanın yanı sıra sorumluluğu da hatırlatıyor!

Salgın Bitti Sanıyoruz Ama Risk Bitmedi: Korku Değil Hazırlık Zamanı

Oyuncu Nergis Kumbasar, “Hayata Varım” Projesi Kapsamında Orta Yaş Krizini Sahneye Taşıyor

Teknosa, “Kadın için Teknoloji” projesinde 2025 yılında 4 binden fazla kadına dokundu

Mitsubishi Heavy Industries'ten Kışa Özel Split Klima Kampanyası

“Mattel 80. Yıl Sergisi” İstanbul Oyuncak Müzesi’nde kapılarını açtı

SICAKLIKLARIN 5 DERECENİN ALTINA DÜŞMESİ BEKLENİYOR

SANİAD’tan Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz’a Nezaket Ziyareti

  • Pazar 7.1 ° / 3.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 4.5 ° / 2.3 ° false
  • Salı 10.6 ° / 5.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Üsküdar Belediyesi’nden Anlamlı Anma Programı
Tasarımın En İyileri Kadir Has Üniversitesi’nde Açıklandı
TURİSTİK TRAMVAY GELİYOR
TÜRKİYE’NİN KAN BAĞIŞINDA REKOR YILI: 3 MİLYON ÜNİTE
Zihni besinler değil, alışkanlıklar güçlendiriyor!
İBB’DEN YILBAŞI İÇİN ÖZEL TEDBİRLER
MİLLİ ATICI YUSUF DİKEÇ FAIR PLAY ÖDÜLLERİ’NDE TANITIM DALI BÜYÜK ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ OLDU