Tarih: 08.06.2021 22:19

Sancaktepe’nin Ekolojik Çocukları çevreye sahip çıkıyor

Facebook Twitter Linked-in

Sancaktepe ilçesinin ekolojik çocukları proje boyunca plastik kapak, atık yağ ve atık pilleri topladı. Ekolojik Çocuklar projesi öğrenciler ve velilerden ilgi gördü.

2020/2021 Eğitim Öğretim yılında kuruculuğunu Sancaktepe Osmangazi İlkokulu ve 60. Yıl Sarıgazi İlkokulu’nun yaptığı  Ekolojik Çocuklar eTwinning Projesi, proje ortaklarının katılımıyla  Şubat ayında başladı. Sancaktepe’den Şakir Demir İlkokulu, Şehit Hakkı Doğan Ortaokulu ve Çekmeköy’den Reşadiye Altan Yazıcı İlkokulunun  Proje ortaklığıyla başarılı bir şekilde yürütüldü. 

Osmangazi İlkokulu’nda “ EKOLOJİK ÇOCUKLAR”  projesini öğretmenler Deniz UĞUR ve Gülay KAPLAN birlikte yürüttü.  Proje yürütücüsü öğretmenler Ekolojik Çocuklar eTwinning Projesi ile amaçlananın doğaya karşı duyarlılığı arttırmak, çevre bilincini geliştirmek  ve geri dönüşüm hakkında  farkındalık yaratmak olduğunu ifade ettiler.

Proje çalışmaları hakkında bilgi veren öğretmen Deniz Uğur ve Gülay Kaplan ; “ Projemizde Çevre konusunda farkındalık oluşturmak için öğrencilerimizle proje panolarımızı hazırlayarak, okulumuzda tanıtımını yaptık. Projemizin afiş ve logoları öğrencilerimiz tarafından tasarlanarak yapılan genel anket sonucunda okulumuz 4. sınıf öğrencilerinin tasarladığı logo ve afiş birinci seçilmiştir. ”Doğaya Dokunuş“, ”Ortak Kelime Bulutu Oluşturma”, ”Dünya Su Günü Akrostiş Şiir Yazma Çalışması “, ”Dijital Oyunlar Oynama”, ”Ortak Ürün Patchwork ” ”Atık Malzemelerden Kostüm Tasarlama” ve Moda Dergisi”,Karma Takımlar Çalışması ile eTwinning Günü Kutlama “,”Ekolojik Çocuklar Sene Sonu Sanal Sergisi” gibi bir çok etkinlik yaptık. Öğrencilerimiz basit web 2 araçlarını kullanmayı öğrendiler ve etkinliklerinde kullandılar. Projemiz süresince severek, eğlenerek, zevkle etkinliklere katıldılar.” şeklinde konuştular.

Ekolojik Çocuklar e Twinning projesi kapsamında proje ortağı ve katılımcı okullarda başlatılan ATMA GETİR kampanyasında proje süresi boyunca öğretmenler, öğrenciler ve velilerin desteği ile plastik kapak, atık yağ ve atık pilleri toplandı.
Toplanan atık materyalleri ilgili kuruluşlara teslim ederek bir nebze de olsa doğamızın nefes almasına gerçekleştirdikleri proje ile katkı sağlamaya çalıştılar.

Projeyi yürüten Osmangazi İlkokulu Öğretmenleri Deniz Uğur ve Gülay Kaplan ; “ Proje süresince bize destek veren en başta Osmangazi İlkokulu Müdürümüz Osman ATEŞOĞLU olmak üzere projemizi destekleyen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ederiz.” şeklinde duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.
Haber : Tevfik Erk / İstanbul

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —