Tarih: 12.03.2024 21:22

Sancaktepe'de ÜÇ AK DER Sıra Gecesi ve Yöresel Tatlar etkinliği düzenledi

Facebook Twitter Linked-in

Kısa adı ÜÇ AK DER olan Sinop Dikmen İlçesi Üçpınar Akçakese ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Sıra Gecesi ve Yöresel Tatlar etkinliği düzenledi.

Sancaktepe ilçesinde dernekçilik denince akla gelen isimlerin başında Sinop ÜÇ AK DER geliyor. Bir çok yeniliklerin öncülüğünü yapan ÜÇ AK DER başkanı Oktay Gürsoy,  Sancaktepe ilçesinde yaşayan Sinopluların bir araya gelmesiyle dernek merkezinde Sıra Gecesi ve Yöresel Tatlar etkinliği düzenledi.  

ÜÇ AK DER Başkanı Oktay Gürsoy ve Yönetimi Sancaktepe ilçesinde ilk defa düzenledikleri etkinlik ile Sinoplulara ve davetlilere keyifli bir gün yaşattılar. Yöresel kıyafetler ile etkinliğe katılan dernek üyeleri hazırladıkları ürünleri misafirlere ikram ettiler.

Dernek Başkanı Oktay Gürsoy :" Düzenlediğimiz Sıra Gecesi ve Yöresel Tatlar etkinliğimizde unutulmaya yüz tutan ama unutmadığımız geleneklerimizi, göreneklerimizi yaşatmak istedik.  Bu etkinliğimizde Bulamaç, Tirit, Mantı, Nokul gibi yöresel tatlarımızı misafirlerimize ikram ettik.  Sıra gecemizde ise yöremizin türküleri ile buluştuk. Bizim için anlamlı olan bu etkinliğimize katılan tüm davetlilere ve bu programın hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Tevfik Erk / İstanbul

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —