06.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 06:00
  • GÜNEŞ 07:24
  • ÖĞLE 13:20
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:07
  • YATSI 20:26
  • BIST 100

    16012,85%1,27
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,23% 0,14
  • GRAM ALTIN

    7267,91% 1,22
  • Ç. ALTIN

    11873,13% 0,00

Sancaktepe’de Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı ve Kadın Hakları Günü kutlandı

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı ve Kadın Hakları Günü Programı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Katılımıyla Gerçekleşti.

1443 OKUNMA
TARİH: 6.12.2021 18:45
Son Güncelleme: 6.12.2021 18:45

Sancaktepe’de Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı ve Kadın Hakları Günü kutlandı

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı ve Kadın Hakları Günü Programı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Katılımıyla Gerçekleşti.

SANCAKTEPE HABER 6.12.2021 18:45:00 1443
Haberi Sesli Oku
Sancaktepe’de Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı ve Kadın Hakları Günü kutlandı

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı ve Kadın Hakları Günü Programı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Katılımıyla Gerçekleşti.
Sancaktepe Belediyesin'nin ev sahipliğinde Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Demokraside Kadın İmzası-Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması ve Kadın Hakları Günü" programı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleşti.
Programa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Soylu'nun eşi Hamdiye Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, AK Parti İstanbul Milletvekilleri, Mihrimah Belma Satır, Ravza Kavakçı Kan, Tülay Kaynarca, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, aynı zamanda Türkiye'nin ilk kadın kaymakamı İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü  ile kadın muhtarlar, Kadın Sancaktepe Belediyesi Meclis Üyeleri ve birçok kadın katıldı. Program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 87. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı video mesajla başladı.

 

Gelecek nesillerimize Cumhuriyetimizin ikinci asrını emanet edeceğiz”
Programda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,” Doğu ve Güneydoğu'da terörle bizi vesayet altına almaya çalışanlara inat bir şekilde terörü Türkiye'nin gündeminden çıkaran bir anlayışta da bunu görebiliriz. Bizim yapacak çok işimiz üzerimizde çok sorumluluk var. Sorumluluk sadece bu topraklara ait bir sorumluluk değil. 20.yüzyılın sonunda Avrupa ve Batı bize kendi hayranlıklarını bizim değil, kendi hayranlıklarını öykülere anlatırken bugün maske krizinde birbirlerinin havalimanlarından maskelerini koparmaya çalışan bir acizlikle bizim şehir hastanelerimize girerken kendi sağlık tesislerinde koridorlarda ve sağlık tesislerinin dışında insanların hayatlarını kaybettiği bir anlayışla karşı karşıya kaldılar. Burada muhtarlarımızla belediye başkanlarımızla, kaymakamlarımızla, valilerimizle, polislerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla biz büyüklerimize ve yaşlılarımıza sahip çıkarken onlar yaşlılarını ölüme terk etti. Etrafımızdaki coğrafyaya, Suriye'ye de Irak'a etrafımızdaki coğrafyaya Yemen'e de Libya'ya Balkanlara da kardeşlerimize de, Orta Doğu'ya da, Orta Asya'da Kafkasya'ya da bizim yapacaklarımız var. Bu topraklarda şımarmakla olmayacak, ümitsizlikle olmayacak, geç de olmayacak. Güven duyduğumuz Cumhurbaşkanımızla birlikte de Allah nasip ederse şunu söyleyeyim. Cumhuriyetin ikinci asrını yazıyoruz. Cumhuriyetin ikinci asrın hikayesini de gençlerimize, onların güvenli evlerine hep beraber teslim edeceğiz.” dedi.

 

Siyasette kadınlarımız gerçekten hak ettikleri yeri buldu”
Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ise, “Çok güzel bir akşamı birlikte idrak edeceğiz. Bugün 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının tanınmasının 87. yılı Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1934 yılında 5 Aralık'ta Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkını birçok Avrupa ülkesinden çok daha önce tanıdı. Çünkü Kurtuluş Savaşı'nın zaferlerinin çoğunu o kahraman kadınlarla kazandı. Ve onlara bir vefa borcu olarak seçme seçilme hakkını herkesten önce verdi. Biz müteşekkiriz. Tabii bu uygulamaya zamanla yerleşti, oturdu. Cumhurbaşkanımızla birlikte de özellikle 2013 yılından sonra da seçme ve seçilme hakkı artık kemale erdi. Çünkü bir kısım kadınlarımız seçme hakkına sahipti. Ama seçilme hakkını kullanamıyordu. Bunun da tamamlanmasıyla birlikte siyasette kadınlarımız gerçekten hak ettikleri yeri buldular ve bugün elhamdülillah siyasetin her alanında başarılı, güçlü kadınlarımız bu memlekete hizmet ediyor, görev yapıyor. Bunun gururunu yaşıyoruz. İstanbul'da seçilmiş olan bütün kadınlarımızı bu Sancaktepe ‘ye davet ettik. Çünkü Sancaktepe'nin de seçilmiş bir kadın Belediye Başkanı var. Bu misafirlik, bu ev sahipliği bize yakışır diye düşündük“ diye konuştu.
Öte yandan program sonunda Başkan Döğücü, Bakan Soylu 'ya hediye ve çiçek takdiminde bulundu.

 

 

HABERLER

Sancaktepe'de Şehit Aileleri ve Gaziler Gönül Sofrasında Buluştu

Sancaktepe’de Yeşilay Haftası Coşkusu: Öğrenciler Sağlıklı Yaşam İçin Sahnedeydi

SANCAKTEPE'DE AKSOYLAR DÜĞÜN SALONLARI 26 YILLIK TECRÜBESİ İLE HİZMET VERİYOR

Ramazan’da Ağız ve Diş Sağlığına Dikkat

Sancaktepe Birlik Cemevi’nden Hızır Orucu Programı

“Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor” Kitap Fuarı Sancaktepe’de Kapılarını Açtı

Sancaktepe’de İlçe Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

TBMM Komisyonu Sancaktepe’de Çocuklara Yönelik Çalışmaları Masaya Yatırdı

Sancaktepe Belediyesi Ramazan Ayına Kapsamlı Organizasyonla Hazır

Arzu Karaalioğlu’ndan Ramazan Ayı Mesajı

İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Burhan Caner’den Ramazan Mesajı

İş İnsanı Cemal Aytekin'den Ramazan Ayı Mesajı

Cemal Geyik’ten Ramazan Ayı Mesajı

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe İlçe Başkanı Ekrem Yahya Ateş’ten Ramazan Mesajı

Kaya Çardak’tan Ramazan Ayı Mesajı

HABERLER

Sancaktepe'de Şehit Aileleri ve Gaziler Gönül Sofrasında Buluştu

Sancaktepe’de Yeşilay Haftası Coşkusu: Öğrenciler Sağlıklı Yaşam İçin Sahnedeydi

Öğretmen Fatma Nur Çelik Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı

sahibinden.com, Türkiye Basketbol Milli Takımlar Ana Sponsoru Oldu

LÖSEV’DEN İSTANBUL’DA KOLİ KOLİ MUTLULUK

Uzun vadede ruh sağlığını olumsuz etkiliyor!

SOSYAL MEDYADAKİ EGZERSİZLER SAKATLAYABİLİR

SANCAKTEPE'DE AKSOYLAR DÜĞÜN SALONLARI 26 YILLIK TECRÜBESİ İLE HİZMET VERİYOR

“Çocuklarımızı Nasıl Koruyacağız?” Uzmanından Ailelere Kritik Uyarılar

İftar Sonrası Tatlı Tüketimine Dikkat

Ramazan’da Kilo Almadan Oruç Tutmak: Mesele İrade Değil, Metabolik Ritmi Korumak

Hareketsiz Yaşam Alarm Veriyor: Uzmanlardan Ofis ve Ev Çalışanlarına Kritik Uyarılar

Sentetik uyuşturucular küresel tehdit oluşturuyor!

Küçük iyilikler büyük mutluluklar getiriyor!

Binlerce Gemi Deniz Çayırlarını Tahrip Ediyor

  • Cuma 12 ° / 6.9 ° false
  • Cumartesi 9.1 ° / 5.6 ° Güneşli
  • Pazar 9.2 ° / 4.6 ° Güneşli
Sancaktepe'de Şehit Aileleri ve Gaziler Gönül Sofrasında Buluştu
Sancaktepe’de Yeşilay Haftası Coşkusu: Öğrenciler Sağlıklı Yaşam İçin Sahnedeydi
Öğretmen Fatma Nur Çelik Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı
sahibinden.com, Türkiye Basketbol Milli Takımlar Ana Sponsoru Oldu
LÖSEV’DEN İSTANBUL’DA KOLİ KOLİ MUTLULUK
Uzun vadede ruh sağlığını olumsuz etkiliyor!
SOSYAL MEDYADAKİ EGZERSİZLER SAKATLAYABİLİR