SANCAKTEPE OKULLARI 28.02.2025 16:24:00 1763
Haberi Sesli Oku

Sancaktepe'de Sarıgazi Peyami Safa İlkokulu projeleri ile göz dolduruyor

Sancaktepe

Sarıgazi Peyami Safa İlkokulu'nun öğrencileri Türk ressamlarının eserlerini resmediyor

Sarıgazi Peyami Safa İlkokulu'nun öğrencileri Türk ressamlarının eserlerini resmediyor

Sancaktepe ilçesinin aktif okullarından Sarıgazi Peyami Safa ilkokulu'nun öğrencileri, okulda gerçekleştirilen projelerle ahlaki eğitimin yanı sıra sanatı, edebiyatı ve doğayı sevmeleri konusunda yaptıkları çalışmalarla ilçe de örnek çalışmalara imza atıyor.

Gerçekleşen projeler arasında kitap okuma alışkanlığının kazanılması için, zorlama olmadan keyif alarak okunmasını sağlamak için ödüllendiren sistemle gerçekleşen çalışmaya bir çok öğrencinin katılması projenin başarısını gösteriyor.

Sarıgazi Peyami Safa İlkokulu öğrencilerinin keyif alarak gerçekleştiridkleri bir diğer proje ise okulun duvarlarını süslyor. Bir ilkokul öğrencisinin yaptığı çalışmanın seçilmesi sonucu okulun koridorlarında sergilenmesi ne kadar büyük bir duygu yaşattığını unutmamak gerekir. İşte bu yüzden Türk Tarihine damga vurmuş eserleri ile ünlü çalışmalarını resmediyorlar. Bu anlamda okul idaresi  Osman Hamdi Bey'in Kaplumbağa Terbiyecisi, Şeker Ahmet Paşa ve İbrahim Çallı'nın eserlerinden seçilen resimleri yapan öğrenciler aynı zamanda o ressamların hayatını ve eserlerini de öğrenmiş oluyorlar.

Bir birinden güzel bu çalışmalar,ilgi duyarak gönüllü katılan öğrencilerin, kültür ve sanata değer verilmesinin önemini ortaya çıkarmış oluyor.

Sancaktepe Sarıgazi Peyami Safa İlkokulu Müdürü Mehmet Hakan Gül, " Sarıgazi Peyami Safa İlkokulu olarak okulumuzda çocuklarımızın akademik ahlaki eğitimi yanında sanatı edebiyatı doğayı sevmeleri ve bu alanda donanımlı olmaları için bir kaç proje yapıyoruz. " dedi.

Okulda gerçekleştirlen projeler hakkında kısaca bilgilendiren Okul Müdürü Mehmet Hakan Gül: "Bunlarda birisi kitap okumanın zorlama değil keyifli eğlenceli bir etkinlik olması için kitaplara şifreler dağıtıyoruz ve bu şifreleri bulup getiren çocukları odullendiriyoruz. 
Tamamen gönüllu ve eğlenceli bir çalışma bu. 
İkinci olarak Osmanlı'dan gunumuze tarihimizdeki önemli Türk ressamların belirledigimiz eserini çocuklarin yapmasını istiyoruz. Aynı zamanda o ressamın hayatını eserlerini öğrenmesini istiyoruz.Begendigimiz en güzel resimleri okulumuz duvarlarına asiyoruz. Osman Hamdi Bey'in Kaplumbağa Terbiyecisi ile başladık. 
Sonra Şeker Ahmet Paşa ve İbrahim Çallı ile devam ediyoruz. Üçüncü projemiz ise evde beyaz eşya haricinde iki gün boyunca hiç bir teknoloji kullanmadan bir ailenin gönüllü zaman geçirmesi. Ve teknoloji kullanmada. Geçirdiği iki günü bize anlatması."  ifadelerinde bulundu.

Sarıgazi Peyami Safa İlkokulu Müdürü Mehmet Hakan Gül, " Gönüllülk esasına göre gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalara emek veren öğretmenlerimize, değerli velilerimize ve çok kıymetli öğrencilerimize verdikleri emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Tevfik Erk / İstanbul 
 



Sancaktepe'de türküler Tuğba için söylendi

SANCAKTEPELİLERİN DİKKATİNE! SANCAKTEPE KAYMAKAMLIĞI'NDAN BASIN DUYURUSU

Sancaktepe Ahmet Keleşoğlu İlkokulu öğrencileri Sancaktepe Kaymakamı'nın koltuğuna oturdu.

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

Sancaktepe'de Tuğba için dayanışma gecesi, türküler yarınlara umut olacak

Alper Yeğin, Sancaktepe’de hizmet verdiği 1 yılı anlattı

Sancaktepe'de Okul Müdürleri ile Nisan ayı değerlendirme toplantısı yapıldı

Sancaktepe'de Ortadağ Erenler Cemevi kültür ve dayanışma etkinliği düzenledi

Sancaktepe Kaymakamı Yavuz, Polis Haftası Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayımladı

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz, Ramazan Bayramımız mübarek olsun

Sancaktepe'de Sarıgazi Peyami Safa İlkokulu projeleri ile göz dolduruyor

Sancaktepe Safa Okulları'ndan örnek nezaket projesi

Sancaktepe'de öğrencilere verimli ders çalışma teknikleri anlatıldı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Sancaktepe'de öğrencilerle buluştu

Sancaktepe'de 2 okul Avrupa'ya açılıyor

Osmangazi İlkokulu'nda gelenek bozulmadı! 2/E sınıfı yıl sonu sergisi yapıldı