Sancaktepe'de Ortadağ Erenler Cemevi kültür ve dayanışma etkinliği düzenledi

Sancaktepe Ortadağ Erenler Cemevi Kültür ve Dayanışma Derneği, Mustafa Öncel Kültür Merkezi'inde düzenlediği etkinlikte canlarla bir araya geldi.

SANCAKTEPE HABER 14.04.2025 15:50:00 2178
Haberi Sesli Oku
Sancaktepe

Sancaktepe'de Ortadağ Erenler Cemevi kültür ve dayanışma etkinliği düzenledi

SANCAKTEPE - Sancaktepe Ortadağ Erenler Cemevi Kültür ve Dayanışma Derneği, Mustafa Öncel Kültür Merkezi'inde düzenlediği etkinlikte canlarla bir araya geldi. 13 Nisan Pazar Günü düzenlenen etkinlik tatil günü olmasına rağmen büyük ilgi gördü. Ortadağ Ereneler Cemevi Başkanı Yusuf Albayrak, katılan tüm canlara teşekkür etti.

Yoğun katılımın yaşandığı Sancaktepe Ortadağ Erenler Cemevi'nin düzenlediği programda Cemevi ihtiyacını dile getirildi. Alevi kültürünün temel taşları olan hoşgörü, eşitlik, kardeşlik ve yardımlaşma etkinliğin özünü oluşturduğu ifade edildi. Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin'e yer tahsisi konusunda gösterdiği ilgi ve alakaya teşekkür edildi. Konuşmaların ardından davetlilerin heyecanla bekledikleri sanatçılar sırayla sahne aldı. Sanatçılara eşlik eden davetliler, programın sonuna doğru halay çekerek sanatçılara eşlik ettiler.

Etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından, protokol konuşmaları ile devam etti. Ortadağ Erenler Cemevi dedesinin okuduğu duanın ardından Gülay Albayrak Bektaş'ın sunduğu programda Dertli Divani, Ali Ekber Eren, Havvanur, Volkan Yılmazer, Hüseyin Türküdeniz, Nurettin Şahin, Cem Kocabaş, Emre Cankızılakay sahne aldı. Program sonunda coşku tavan yapınca söylenen türkülere davetlilerde eşlik etti.

CEMEVİ YAPILMASI KONUSUNDA PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç yaptığı konuşmada : " Kıymetli siyasi partilerin il ilçe başkanlari cemevlerinin yönetim kurulları muhtarlarımız meclis üyelerimiz hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Öncelikle bir toplantı sebebiyle Avrupa yakasına geçmek zorunda olan Belediye Başkanımız Sayın Alper Yeğin'in selamlarını ve saygılarını sizlere iletiyorum. Belediye Başkanımız ayrıca şu mesajı bugün burada dayanışma amacıyla toplanmış olan kıymetli canlarımıza iletmemi özellikle istedi." dedi.

Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç: " Belediyemiz mülkiyetindeki 750 metre² büyüklüğündeki arsanın cemevi yapılması ile ilgili bir problemin olmadığını ancak hem belediyemiz hem de Büyükşehir belediyemiz nezdinde nitelikli fonksiyonlu bir cemevi yapması için proje çalışmalarının devam ettiğini bildirmemi özellikle istedi. Buradan bu bilgiyi de vermek istiyorum" ifadelerinde bulundu.
.
Geçmişten bugüne kadar sevgiyi Barış’ı hoşgörü temsil eden Hacı Bektaş Veli’den Yunus Emre’ye Pir Sultan'a kadar uzanan bu yolu emekle bugünlere getiren ve bugün de geleceğe taşımak için yola çıkmış olan tüm canları saygılarımızı bir kez daha sunmak istiyorum diye konuşmasına devam eden Başkan Yardımcısı Kılıç : "  Anadolu coğrafyası tarihte en fazla iftiraya uğramış en fazla savaşa evsahipliği yapmış bir coğrafya olmasına rağmen bugün bu toprakların bizim için vatan olmasının yegane sebebi geçmişten de miras olarak aldığımız sevgi hoşgörü ve dayanışma kültürüdür çok kültürlü bu toprakların mayasında bu saydığımız değerler vardır bugün bu değerleri yaşatmak için her birimiz elimizden gelen çabayı ortaya koymaya çalışıyoruz. Başta Ortada Erenler Cemevi yöneticileri olmak üzere bu tarihsel mirası ve insanlığın birikimini geleceğe taşıyan emek veren her bir canımızın emeklerine sağlık bugün burada dayanışma için bir araya gelen her bir komşumuzun ayaklarına sağlık hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum Allaha Ismarladık" diye sonlandırdı.

CEMEVİ BAŞKANI YUSUF ALBAYRAK TEŞEKKÜR ETTİ

Sancaktepe Ortadağ Erenler Cemevi Başkanı Yusuf Albayrak yaptığı açıklamada : " Bugün burada, inancımızı yaşatmak, sevgimizi paylaşmak ve dayanışmamızı pekiştirmek için bir araya geldik. Alevi kültürümüzün temel taşları olan hoşgörü, eşitlik, kardeşlik ve yardımlaşma, bu buluşmanın özüdür.

Bu değerler, yüzyıllardır bizi ayakta tutan mirasımızdır. Şimdi ise bu mirası geleceğe taşımanın en somut adımlarından biri olan Cem evi ihtiyacını dile getiriyoruz. Çünkü Cem evimiz sadece ibadet ettiğimiz bir yer değil; aynı zamanda kültürümüzü yaşattığımız, çocuklarımıza yol öğrettiğimiz, bir araya gelip dertleştiğimiz kutsal bir mekandır. Mahallemizde kurulacak Cem evi; farklı kuşakları, aileleri ve bireyleri bir araya getiren bir gönül kapısı olacaktır. Sevinçlerimizi de acılarımızı da paylaşacağımız, bizi biz yapan o değerleri yaşatacağımız bir ocak olacaktır." dedi.

Bugün burada, yetkililerimizin ve halkımızın katılımıyla kurulan bu birlik havasında, deyişlerimiz eşliğinde yankılanan ezgiler, inancımızın, umudumuzun ve bağlılığımızın sesi olacaktır diye açıklamasına devam eden Ortadağ Erenler Cemevi Başkanı Albayrak " Her nefes, kurmak istediğimiz o ortak yaşam alanının ne kadar değerli olduğunu anlatan bir çağrıdır.

Bu anlamlı buluşmada emeği geçen herkese içten teşekkürlerimi sunuyor, inancımız etrafında kenetlenerek daha güzel günler göreceğimize olan inancımı paylaşmak istiyorum.
Hepinize sevgiyle, saygıyla selamlarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun!" ifadelerinde bulundu.

KATILIM YOĞUN OLDU

Sancaktepe Ortadağ Erenler Cemevi etkinliğine,Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Çelik, Sancaktepe Belediye Başkan Danışması Ali Duman, Sancaktepe Belediye Meclis Başkan Vekili İlknur Ünlü, Kartal Belediye Başkan Danışmanı Özbey Pekşen, Kartal Belediye Meclis Üyesi Düzgün  Çapar, İBB ve Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi Elif Gamze Öztürk, CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Emre Yılmaz, Yenidoğan Cemevi Başkanı Muharrem Er, Sancaktepe Emek Cemevi Yönetimi, Maltepe Cemevi Başkanı Gülsüm Şenol, Canlar Cemevi Başkanı Kasım Söylemez, Yunus Emre Cemevi Başkanı Erol Koç, Sarıgazi Cemevi Yönetimi,  Sarı Saltık Cemevi Başkanı Necati Erkek, Güvenç Abdal Derneği Başkanı Mehmet Çoban, Hünkar Hacı Bektaş Veli Vakfı Serçeşme Müdürü Hikmet Otlu, Ali Baba Cemevi Dernek Başkanı Fevzi Can, Birlik Cemevi Yönetimi, Çekmeköy Belediyesi Gençlik Meclis Başkanı Baran Öcal,  Fatih Mahallesi Muhtarı Sadık Belkıs, Ak Pınar Mahallesi Muhtarı Gül Özgül, İnönü Mahalle Muhtarı Nilüfer Kantekin, Veysel Karani Mahalle Muhtarı Erdoğan Sayar, Karslılar Köyü Dernek Başkanı Şükrü Turgay, Sivas Zara Karaman Köyü Dernek Başkanı  Celal Doğan, Çaylıca Dernek Başkanı Nurali Bektaş, Sancaktepe Erbaalılar Dernek Başkanı Rıza Can, Ortadağ Erzurum Şenkaya Dernek Başkanı Mürsel Büyük, Zara Taşgöze  Köyü Dernek Başkanı Gülay Albayrak Bektaş ve Yönetimi ile canlar katıldı.
 

Haber ve Fotoğraflar : Tevfik Erk / İstanbul

 

Sancaktepe Erbaalılar Derneği, Panel ve Türkü dinletisi düzenledi

Anahtar Parti Sancaktepe Gençlikten 19 Mayıs Vurgusu

TOKDEF'İN YENİ BAŞKANI FEVZİ CAN OLDU

Sadık Aslan'ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz'un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz, kanseri yenen Ali Asaf Demir'i ziyaret etti

ARDAHAN EĞİTİM CAMİASI BİR DEĞERİNİ DAHA KAYBETTİ

Sancaktepe'de Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi

SİYAD SANCAKTEPE ŞUBESİ'NİN MUTLU GECESİ

Kaymakam Naif Yavuz Hemşireler haftasını kutladı

Sancaktepe'de anneler kahvaltıda buluştu

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz'un Anneler Günü mesajı

Yunus Emre Sağlam'ın Anneler Günü Mesajı

Mete Çelik'in Anneler Günü mesajı

Turgut Daş'ın Anneler Günü Mesajı

Cemal Geyik'in Anneler Günü mesajı

HABERLER

Kaymakam Naif Yavuz, Ali Asaf ve ailesini ağırladı

Sancaktepe Erbaalılar Derneği, Panel ve Türkü dinletisi düzenledi

Anahtar Parti Sancaktepe Gençlikten 19 Mayıs Vurgusu

TOKDEF'İN YENİ BAŞKANI FEVZİ CAN OLDU

Sadık Aslan'ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz'un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz, kanseri yenen Ali Asaf Demir'i ziyaret etti

ARDAHAN EĞİTİM CAMİASI BİR DEĞERİNİ DAHA KAYBETTİ

Sancaktepe'de Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi

SİYAD SANCAKTEPE ŞUBESİ'NİN MUTLU GECESİ

Sancaktepe Yenidoğan Anadolu Lisesi TÜBİTAK Fuarı düzenledi

Sancaktepe Tolga Çınar Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TÜBİTAK Fuarı düzenledi

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz, Harezmi ve eTwinning Projeleri Yıl Sonu Şenliği’nde Öğrencilerle Buluştu

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu'nun referandum çağrısı

İstanbul Çekmeköy'den Ardahan Damal'a eğitim desteği.

  • Cumartesi 23.6 ° / 18.1 ° Güneşli
  • Pazar 26.2 ° / 17.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.2 ° / 16 ° Orta kuvvetli yağmurlu
Kaymakam Naif Yavuz, Ali Asaf ve ailesini ağırladı
Sancaktepe Erbaalılar Derneği, Panel ve Türkü dinletisi düzenledi
Anahtar Parti Sancaktepe Gençlikten 19 Mayıs Vurgusu
TOKDEF'İN YENİ BAŞKANI FEVZİ CAN OLDU
Sadık Aslan'ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz'un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz, kanseri yenen Ali Asaf Demir'i ziyaret etti