Tarih: 10.09.2024 00:13

Sancaktepe'de Öğrenciler İlk Ders Zili Heyecanı Yaşadı

Facebook Twitter Linked-in

Sancaktepe ilçesinde 105 bin öğrenci, 166 okulda ders zilinin çalmasıyla birlikte okula kavuşmanın heyecanını yaşadı. İlçede görev yapan 5.883 öğretmen de öğrencileriyle buluştu.

Sancaktepe’de 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı açılışı, bu yıl Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törene, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, İl Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanı Şerif Karanfil, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Abdullah İnan, Selçuk Cebir, Zeynep Karaman, Hüseyin Kılıç, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkan Yardımcısı Murat Sarı, Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri, Sancaktepe Emek Mahalle Muhtarı Murat Bilikli, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.


Törende konuşan Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya; "Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. Türk milleti tarihte var olduğu sürece, ne kadar güçlü olursa o kadar mazlumların yanında olmuş bir millettir. Bu nedenle bizlerin üzerine çok büyük vazifeler düşüyor. Bilimin ışığında çok daha fazla güçlenmemiz lazım ki, dünyadaki mazlumlara el uzatalım. Sancaktepe ilçemiz Anadolu yakasının göz bebeği olmaya devam ediyor. Son yıllarda yaklaşık 500'ün üzerinde dersliği ilçemize kazandırmış durumdayız." dedi.

Kaymakam Karakaya; “ Milli Eğitim Bakanlığımızın ve İstanbul Valiliğimizin ciddi çalışmaları var. Çocuklarımızın milli manevi değerlerine sahip çıkan, bizi biz yapan hususlarda en iyi şekilde yetişmelerini sağlamak ve aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çocuklarımız bizden çok daha ileriye bayrağımızı taşıyacaklardır. 2024-2025 eğitim öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.


Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin; “2024-2025 Eğitim Öğretim yılı mutlu, sağlıklı ve başarılı geçsin. Hayırlı uğurlu olsun. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dilerim.” İfadelerinde bulundu.


Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, açılış konuşmasında öğrencilere ve öğretmenlere yeni eğitim-öğretim yılı için başarılar diledi. Sancaktepe’deki eğitim altyapısının her geçen gün güçlendiğini belirten Aslan, ilçede toplam 166 okul ve 105 bin öğrenci ile yeni eğitim yılına başladıklarını vurguladı. Eğitimde “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile yenilikçi adımlar atıldığını ifade eden Aslan, öğrencilerin sadece akademik olarak değil, milli ve manevi değerlerle de donatılarak yetiştirileceğini dile getirdi. Ayrıca, öğrencilerin farkındalıklarını artırmak amacıyla, “Çanakkale’den Gazze’ye Vatan Savunması ve Bağımsızlık Mücadelesi” konulu bir açılış dersiyle yeni yıla başlandığını aktardı. Velilere ise çocuklarını başkalarıyla kıyaslamamaları ve okullara güvenmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.


Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu Müdürü Kenan Oduncu, yaptığı konuşmada yeni eğitim-öğretim yılına öğrencilerle birlikte başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Öğrencilerin okula getirdiği enerjinin kendileri için en büyük sevinç kaynağı olduğunu ifade eden Oduncu, yeni gelen öğretmenlerle birlikte bu mutluluğu daha da büyüterek yeni başarılara imza atacaklarını dile getirdi. Sevgi ve özverinin başarıya ulaşmada en önemli unsurlar olduğunu vurgulayan Oduncu, öğretmenler ve öğrenciler olarak hedeflerinin, Atatürk’ün belirttiği gibi "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi. 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başarılarla dolu geçmesini temenni ederek konuşmasını sonlandırdı.


Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu öğrencilerinin okuduğu şiirler alkış aldı. Aynı okulun halk oyunları ekibi de sahne alarak bir gösteri sundu. Halk oyunları ekibinin gösterisi, izleyenler tarafından beğeniyle karşılandı.


Haber ve Fotoğraflar : Tevfik Erk / İstanbul

SANCAKTEPESES HABER MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —