Tarih: 01.04.2021 06:38

SANCAKTEPE’DE KIRMIZI ÇİZGİ DÖNEMİ

Facebook Twitter Linked-in

Ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen "Önce Yaya Uygulaması" kapsamında "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" Projesi ile yayalara geçiş üstünlüğü sağlandı. İçişleri Bakanlığının başlattığı proje ile yaya geçitlerinde Kırmızı Çizgi dönemi başladı. Sancaktepe İlçesinde de tüm yurtta olduğu gibi yaya geçitlerinde kırmızı çizgi dönemi başlamış oldu. 

Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu,  “Önce Yaya Uygulaması ” kapsamında  Osmangazi Caddesi'nde düzenlenen farkındalık etkinliğine katıldı. Osmangazi Caddesi’nde düzenlenen etkinliğe 60. Yıl Ortaokulu öğrencileri de ellerinde taşıdıkları “ Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın “ dövizleri” ile katıldı.

Toplumsal duyarlılığa dikkat çekildi

81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Kırmızı çizgi” uygulaması etkinliği ile toplumsal duyarlılığa dikkat çekildi.  Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu ve beraberindekiler sürücülere yaya geçitlerinde önceliği yayaya vermelerini hatırlatan broşürlerden dağıttı. 
İçişleri Bakanlığı’nın, Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarında can ve mal kayıplarının önlenmesi, toplumsal duyarlılığın artırılması ve yaya önceliği konusunda farkındalığı en üst düzeye çıkartmak için yaya geçitlerinde hayata geçirdiği “Kırmızı çizgisi” uygulaması 81 ille birlikte Sancaktepe ilçesinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.  

Sancaktepe Osmangazi Caddesi üzerinde bulunan yaya geçidinde düzenlenen etkinliğe Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ayyıldız, Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürü Veli Şengül, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Caner Şencan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Günnur Savaş ve 60. Yıl Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Tevfik Erk / İstanbul

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —