SANCAKTEPE HABER 19.09.2024 13:43:00 185 0
Haberi Sesli Oku

Sancaktepe'de ilk defa Lösev Farkındalık semineri düzenlendi

Sancaktepe

Sancaktepeses.com haber sitesinin ve LÖSEV ile işbirliği içinde başlatığı Lösev Farkındalık Seminerlerin ilki Hacı bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Sancaktepe Emek Cemevi'nde gerçekleşti.

Sancaktepeses.com haber sitesinin ve LÖSEV ile işbirliği içinde başlatığı Lösev Farkındalık Seminerlerin ilki Hacı bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Sancaktepe Emek Cemevi'nde gerçekleşti.

Proje Yönetmeni Gazeteci Tevfik Erk'in öncülüğünde gerçekleşen seminere Yüzüncüyıl Gazeteciler  Derneği proje ortağı olarak destek verdi.

LÖSEV Farkındalık Semineri, Sancaktepeses Genel Yayın Yönetmeni ve Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı Tevfik Erk, Türkiye Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Yönetim kurulu Üyesi Gazeteci Erden Aktoğu ile LÖSEV Halkla İlişkiler Koordinatörü  Neslihan Çelik'in katılımı ile gerçekleşti.

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı LÖSEV tarafından Emek Cemevin’de düzenlenen Farkındalık Semineri’nde, kurulduğu 1998 yılından bugüne LÖSEV çalışmaları ve kuruluş amacı hakkında bilgilendirme yapıldı. 
LÖSEV Halkla İlişkiler Koordinatörü Neslihan Çelik tarafından yapılan sunum da,
Gönüllü ve bağışçılarının destekleriyle çalışmalarını sürdüren ve uluslararası çapta örnek teşkil ederek, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi Özel Danışmanlık Statüsü’ne ulaşan LÖSEV’in kurduğu ve binlerce çocuğuğa, ailelerine hizmet veren, Lösemili Çocuklar Okulu, Lösemili Çocuklar Köyü, Lösante Hastanesi ile maddi imkanları olmayan ailelere yönelik yardım süreçleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. 
Toplantıda, “her yıl 2000 yeni lösemi vak’asının ortaya çıktığı“ belirtilerek, beslenmenin önemine de değinildi ve yapılan en yaygın beslenme hataları vurgulandı. Cipsler, boyalı şekerler, aromalı içecekler, katkı maddeleri içeren yiyeceklerin tüketilmemesi, hazır gıdalar yerine ev yapımı beslenmeye ağırlık verilmesinin öneminin anlatıldığı seminerde katılımcılar, merak ettikleri soruları sorarak hem bilgilerini tazelediler hem de önemli bilgiler öğrendiler.

Seminerde, lösemi tedavisinde gelinen nokta vurgulanarak, son derece masraflı bir tedavi süreci gerektiren bu hastalığı yenen çocuklar ve ailelerinin geçirdiği süreçler, gönüllülük çalışmalarıyla sağlanan başarılar  anlatıldı; LÖSEV’in, yürütmekte olduğu çalışmalar hakkından önemli bilgiler verildi.

Gazeteci Tevfik Erk : Tüm dünya da en önemli hastalığın başında kanser denen illet geliyor. Büyük küçük demeden bu hastalık insanları yakalıyor. LÖSEV ülkemizde başlattığı çalışmalarla dünya genelinde örnek çalışmalara imza atıyor.  Bizler de vatandaş olarak gönüllü olarak destek verebiliriz. Tükettiğimiz ürünlere daha çok dikkat etmeli. Kanser hastalığında beslenmenin önemli bir rol oynadığı uzmanlarca belirtiliyor." şeklinde konuştu

Gazeteci Yazar Erden Aktoğu konuşmasında;" Kanser çağımızın hastalığı hepimiz elimizi taşın altına sokmalıyız. Böyle önemli bir kuruluşa destek vermeliyiz. LÖSEV'in daha bir çok başarılı projeye imza atacağına gönülden inanıyorum." ifadelerinde bulundu.

Sancaktepe Emek Cemevi Başkanı Özgür Gülşen, " Sancaktepeses'e ve Tevfik Erk'e bizi LÖSEV'le buluşturduğu için teşekkür ederiz. Ayrıca bize zaman ayıran LÖSEV yetkilisi Neslihan Çelik hanımefendi ve ekibine, Gazeteci Yazar Erden Aktoğu'ya teşekkür ederiz. Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'ni de böyle önemli bir konuyu dikkate almalarından dolayı da tebrik ederiz " dedi.



Sancaktepe'de ilk defa Lösev Farkındalık semineri düzenlendi

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Bitlis Valisi oldu

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya'nın 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği yönetiminden başsağlığı ziyareti

İSTANBUL, AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NA HAZIR

KAS-DER Sancaktepe Şubesi Geleneksel Dernek Pikniğine hazırlanıyor.

Sancaktepe'de 49 Hak Sahibi Tapularına Kavuştu

Sancaktepe'de Öğrenciler İlk Ders Zili Heyecanı Yaşadı

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Çelenk Sunma Töreni ile Başladı

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Çelenk Sunma Töreni ile Başladı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Sancaktepe'de öğrencilerle buluştu

Sancaktepe'de 2 okul Avrupa'ya açılıyor

Osmangazi İlkokulu'nda gelenek bozulmadı! 2/E sınıfı yıl sonu sergisi yapıldı

Sancaktepe SAGİHO'da Bilim Fuarı düzenlendi

Sancaktepe'de III. Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası düzenlendi

Sancaktepe'de Şehit Emre Baysal Anadolu Lisesi Bilim Fuarı düzenledi