Tarih: 19.09.2021 13:42

SANCAKTEPE'DE GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

19 Eylül Gaziler Günü Sancaktepe'de Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 1921 yılında çıkan yasa ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü, Sancaktepe'de resmi törenlerle kutlandı.


Çelenk Sunum Töreni yapıldı

Sancaktepe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Sancaktepe Belediye Başkanlığı, çelenklerinin sunumunun ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile düzenlenen tören sona erdi.

Gaziler Onuruna Kahvaltı programı düzenlendi

Çelenk sunma töreninden sonra Sancaktepe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından “Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” düsturuyla büyük mücadeleler vermiş; bayrağını, vatanını ve istikbalini canı pahasına korumuş, tarihimizin yaşayan abideleri ile Kahraman Gazilerimiz ve Şehit Ailelerimiz onuruna Motta Restaurant’ta kahvaltı programı düzenlendi.

Programın ev sahibliğini yapan Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, yaptığı selamlama konuşmasında canlarını bu aziz millete adayan tüm gazilerin Gaziler Gününü kutlayarak; bugünün, şehitlik niyetiyle giriştiği mücadeleden gazilik onuruyla çıkan kahramanların şan ve şeref günü olduğunu vurguladı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İlçe Müftüsü Muammer Turan’ın dua etmesinin ardından Kahvaltı ikramı ile sona erdi.

Program sonunda masaları tek tek gezen Kaymakam Ahmet Karakaya, Şehit ailelerimiz ve Kahraman Gazilerimizle yakından ilgilenerek; misafirleriyle bir süre sohbet etti.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —