SANCAKTEPE OKULLARI 12.05.2022 09:46:00 6305
Haberi Sesli Oku

SANCAKTEPE ŞAKİR DEMİR İLKOKULU'NDAN GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ PROJESİ

SANCAKTEPE ŞAKİR DEMİR İLKOKULU

Sancaktepe Çamsan AVM de gerçekleştirilen eTwinning Proje Yaygınlaştırma Sergisi'nde Şakir Demir İlkokulu'da sergide yerini alan okulların arasında projesi ile yerini aldı.

2021-2022 Eğitim öğretim yılında uygulanan “Let’s Use It Again” isimli e Twinning projesinin katılımcılarından biri Şakir Demir İlkokulu’ydu. Şakir Demir İlkokulu’nda projeyi yürüten öğretmen Sultan Çelikbaş ve Şakir Demir İlkokulu 1-B sınıfı öğrencileri 9’u Türkiye’den, 2’si Bulgaristan’dan ve 1’i Yunanistan’dan olan 12 ortak ile proje sürecini tamamladılar.

Let’s Use It Again isimli bu projenin amacı çocuklara geri dönüşüm konusunda temel bilgiler vermenin yanı sıra onların yaratıcılıklarını geliştirerek kafalarındaki “çöp” kavramına yeni bir boyut kazandırmaktı.
 
Öğretmen Sultan Çelikbaş; 90’lı yıllarda büyümüş bir nesil olarak sahip olduğumuz her şeyi özenle kullanıp, kullanım süresi dolunca yenileyip kullanmaya devam etme ya da başka bir şeye dönüştürmeye alıştık. Fakat şimdiki öğrencilerimizde çok fazla seçenek olmasından ötürü çabuk tüketme ve elden çıkarma sonucu çöp yığınlarının biriktiği bir Dünya’da kaynaklarının bitme sınırına gelmeden geri dönüşüm ile o eski ruhu yeniden kazandırmayı hedefliyoruz. Diyerek projenin amacını özetledi.

Projede atık malzemelerden kumbara yapımı, saksı yapımı, mangala oyunu yapımı, artık kumaşlardan patchwork battaniye yapımı, toplanan mavi kapaklar ile sokak hayvanlarına mama kabı yapımı gibi bir çok etkinlik yapıldı.

Tamamlanan bu proje Sancaktepe e Twinning yaygınlaştırma sergisinde öğretmen ve öğrencilere tanıtıldı.
 
Şakir Demir İlkokulu öğretmeni Sultan Çelikbaş ve 1-B sınıfı öğrencileri son olarak; “Let’s Use It Again” e Twinning projeleri kapsamında kendilerinden desteklerini esirgemeyen Şakir Demir İlkokulu Okul Müdürü Ertuğ Kıyasoğlu, okul müdür yardımcıları Mustafa Taşkan ve Tuğba Barutçu’ya teşekkürlerini ilettiler.

Sancaktepe Çamsan AVM de gerçekleştirilen eTwinning Proje Yaygınlaştırma Sergisi'nde Şakir Demir İlkokulu'da sergide yerini alan okulların arasında projesi ile yerini aldı.

Serginin açılışını gerçekleştiren Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya ve Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş birlikte gezdiler sergilenen çalışmalar hakkında öğrenci ve öğretmenlerden projelerle ilgili bilgi aldılar. 

Haber ve Fotoğraf : Tevfik Erk / İstanbul

 



Birlik Cemevi Başkanı Korkmaz Şencer’in Acı Günü

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Feyzullah Torlak’tan Anlamlı Ziyaret

Kadriye Erdoğan; Koruma Güvenle başlar

Sancaktepe Kaymakamlığından duyarlı olalım duyurusu

Sancaktepe'de Proje Şenliği gerçekleştirildi

Sancaktepe'de Öğretmenlerden Halk Oyunları Gösterisi

TOKDEF Genel Başkanı Fevzi Can'ın Kurban Bayramı mesajı

Adem Kaya'nın Kurban Bayramı mesajı

Abdülmecit Zengin'in Kurban Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz'un Kurban Bayramı mesajı

Sancaktepe'de 101 Bin 462 Öğrenci Karne Aldı

Ayşe Çarmıklı Ortaokulu'ndan Kaymakam Naif Yavuz'a ziyaret

Ayşe Çarmıklı Ortaokulu'ndan Kaymakam Naif Yavuz'a ziyaret

Sancaktepe'de ilk defa düzenlendi

Yenidoğan Anadolu Lisesi’nde İlk Pilav Günü Buluşması Gerçekleşti

Sancaktepe Yenidoğan Anadolu Lisesi TÜBİTAK Fuarı düzenledi