Tarih: 08.07.2024 14:44

Sancaktepe Meydan Park çevresinde oturanlar gürültü kirliliğine çözüm bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

Sancaktepe Meydan Park yaz aylarında ilçenin etkinlik merkezi oldu. Bölgede gerçekleştirilen birçok aktivite bulunuyor. Bu etkinliklerin bazıları ise yüksek müziğe ve ses kirliliğine sebep olabiliyor. Ciddi bir çevre ve sağlık problemi olan gürültü kirliliğinin, insanlar üzerinde fizyolojik ve ve psikolojik zararlara neden olduğu araştırmalarla kanıtlanmış durumda. 

Meydan Park'ın çevresinde oturan vatandaşlar bu seslerin rahatsız edici olduğuna dair sosyal medya hesaplarından paylaşım yapıyor. 

"Bize de yazık değil mi?" diyen vatandaşlar, hafta sonu dinlemek istediklerinde dışarıdan gelen seslere maruz kaldığını belirtiyor. Çevre sakinleri bu konuyla ilgili çözüm bekliyor. 

İyi niyetle yapılan bu organizasyonların gerekli olduğunu belirten bölge sakinleri, özellikle hafta sonunu ve akşam saatlerini sessiz ve huzurlu geçirmek istediğini dile getiriyor. Bu nedenle etkinlikler için alternatif bir yer bulunması isteniyor. Belediye çevresinde yaşayanlar için gürültü kirliliğine sebep olan bu durumla ilgili çözüm önerisinin ne olacağı ise merakla bekleniyor. 

Bir sosyal medya kullanıcısı gürültü problemini evinde böyle kaydetti ve belediyenin bu konuya çözüm bulmasını istedi.

SANCAKTEPESES HABER MERKEZİ
 



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —