Tarih: 28.10.2023 10:38

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl dönümünü bir mesajla kutladı.

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karkaya mesajında şu ifadelere yer verdi:

“ Bugün, istiklâl destanımızın 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla taçlandığı; tarihimizin en şanlı günlerinden birinin 100. yıl dönümüne kavuşmanın büyük coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Bizim Cumhuriyet'imiz; galip olduklarını sananların, mağlup olarak ve Ay Yıldızlı bayrağımıza selam durarak; ''Geldikleri gibi gittikleri'' şanlı bir destanın en güzel satırıdır.  

Bizim Cumhuriyet'imiz; bedeli Sakarya'da, bedeli Dumlupınar'da, bedeli Afyon ovalarında ve  bedeli Çanakkale'de ödenen büyük bir emanet...  

Devraldığımız bu değerli emaneti aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek; Türkiye’yi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımaya kararlıyız.  

Sevgili Gençler; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz” diyerek; en büyük eserim dediği Cumhuriyeti siz gençlerimize emanet etmiştir.   

Saygıdeğer Sancaktepeli hemşehrilerim; Bizim Yunus’un, ” Bölüşürsek tok oluruz bölünürsek yok oluruz” sözü ile ifade ettiği gönül birlikteliği ile Cumhuriyetimize ve ülkemize sahip çıkmak hepimizin en önemli görevidir.   Bu düşüncelerle, başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum 
Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun.”
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —