SANCAKTEPE OKULLARI

SANCAKTEPE OKULLARI Haberleri

Sancaktepe Final Akademi Anadolu Lisesi'Hırvatistan'da

Sancaktepe ilçesinin tüm okulları arasında aktif çalışmaları ile dikkat çeken Final Akademi Anadolu Lisesi Erasmus SAVE projesi kapsamında Hırvatistan’da çalışmalara katıldı.

SANCAKTEPE OKULLARI 30.11.2022 14:24:00 3819
Haberi Sesli Oku
Sancaktepe Final Akademi Anadolu Lisesi

Hırvatistan'da Atatürk'ü andılar
Sancaktepe Final Akademi Anadolu Lisesi, Kasım Ayı içinde Erasmus SAVE projesi kapsamında bulundukları Hırvatistan'da ATATÜRK'ü anma programını gerçekleştirdiler.

Sancaktepe ilçesinin tüm okulları arasında aktif çalışmaları ile dikkat çeken Final  Akademi Anadolu Lisesi Erasmus SAVE projesi kapsamında Hırvatistan’da çalışmalara katıldı.

Erasmus SAVE projesinin proje ortağı olan Sancaktepe Final Akademi Anadolu Lisesi, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, Hırvatistan, İtalya ülkeleri arasında Ülkemizi temsil eden okul oldu.

2020-1-RO01-KA229-080276_6 Numaralı "Struggle Against Values Extinction- SAVE"isimli projenin Hırvatistan hareketliligi,  Proje ortakları Türkiye,Portekiz,Bulgaristan,Romanya,Hırvatistan,İtalya  ülkelerinin  katılımıyla  Kasım ayında  gerçekleşti.

Katılımcı ülkelerin öğrencileri kendi okullarının ve ülkelerinin tanıtımını yaptıkları etkinliklerde Sancaktepe Final Akademi Anadolu Lisesi Proje koordinatörü Aysel Canavar Hırvatistan'da gerçekleştirilen çalışmalar hakkında " Projemizin Hırvatistan hareketliligi, proje ortakları   Türkiye,Portekiz,Bulgaristan,Romanya,Hırvatistan,İtalya ülkelerinin katılımıyla Kasım Ayında ayında gerçekleşti.
Hareketlilikteki etkinlikler ; 10 Kasım Atatürk'ü anma günü yapıldı, bu sayede Atatürk'ü diğer ortaklara anlatma şansımız oldu, Yöresel halk oyunları festivali, geleneksel sepet yapımı çalışması, fotoğraflarla Hırvatistan kültürel mirası, Etnografik müze gezisi,  Avrupa mutfak kültürü çalışması, Hırvatistan'ın doğa mirasını tanıma, doğa gezileri " gerçekleştirdiklerini ifade etti.

ERASMUS SAVE PROJESİNİN AMACI
Erasmus SAVE projesinin, öğrencilerin daha geniş bir kültürel çerçevenin parçası olma bilincini teşvik ederken, yerel kimliklerini, geleneklerini, kültürlerini ve miraslarının tüm yönlerini bilmelerine ve bunlara değer vermelerine yardımcı olmayı amaçladığı belirtilmelidir. Amaç sadece öğrencileri ve öğretmenleri Avrupalı komşularımızın yaşam tarzları, yabancı diller ve yeni teknolojilerin kullanımı hakkındaki bilgilerini genişletmeye motive etmek değil, aynı zamanda gerçek hoşgörü ve dostluğu teşvik etmektir. Projenin genel amacı, Avrupa okulları arasında kültürlerarası diyaloğu teşvik eden stratejiler yoluyla kültürel mirasın takdir edilmesini teşvik ederek bireysel ve kolektif bir kimlik geliştirmektir.

ERASMUS SAVE PROJESİNİN HEDEFİ
Projenin temel hedefi, kültürel mirası belirleme ve koruma kapasitesini geliştirmek, kültürel çeşitliliğin kabulünü artırmak, demokrasiyi, barışı ve hoşgörüyü teşvik etmek, eski el sanatları ve geleneklerin yeniden canlandırılması yoluyla kültürel mirasın korunmasını artırmak, coğrafi durumu iyileştirmek, Avrupa şehirleri hakkında tarihi ve mimari bilgi, ortak ülkeler arasındaki dilsel ve kültürel benzerliklerin anlaşılmasını artırmak, disiplinler arası faaliyetler yoluyla kültürel mirasın eğitime entegrasyon derecesini artırmak ve yeni seçmeli dersler uygulamak, dil, BİT ve müfredatlar arası becerileri geliştirmek, öğrencileri teşvik etmek eleştirel düşünmeyi geliştirmek, bağımsızlıklarını güçlendirmek ve benlik saygısını, özgüvenini artırmak,işbirliği duygusunu geliştirmek ve okulun eğitim ve kültür alanında Avrupa politikaları doğrultusunda uluslararası bilinirliğini artırmak. 

Erasmus SAVE projesinin çok yararlı bir çalışma olduğunu söyleyen Sancaktepe Final Akademi Anadolu Lisesi Proje Koordinatörü Aysel Canavar projede emeği geçenlere ve projenin gerçekleşmesinde katkı sunan kurum sahipleri Musa Sağdıç ve Hakan Şit’e çok teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı. 

Sancaktepe Final Akademi Anadolu Lisesi'nin Hırvatistan'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma video linki aşağıdadır.

10 Kasım Atatürk'ü Anma linki https://youtu.be/wMRZyWj-AvY

Tevfik Erk / İstanbul 
 

 

Sancaktepe'de 101 Bin 462 Öğrenci Karne Aldı

Ayşe Çarmıklı Ortaokulu'ndan Kaymakam Naif Yavuz'a ziyaret

Ayşe Çarmıklı Ortaokulu'ndan Kaymakam Naif Yavuz'a ziyaret

Sancaktepe'de ilk defa düzenlendi

Yenidoğan Anadolu Lisesi’nde İlk Pilav Günü Buluşması Gerçekleşti

Sancaktepe Yenidoğan Anadolu Lisesi TÜBİTAK Fuarı düzenledi

Sancaktepe Tolga Çınar Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TÜBİTAK Fuarı düzenledi

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz, Harezmi ve eTwinning Projeleri Yıl Sonu Şenliği’nde Öğrencilerle Buluştu

Osmangazi İlkokulu sene sonu sergisi düzenledi

Sancaktepe'de Sarıgazi Peyami Safa İlkokulu projeleri ile göz dolduruyor

Sancaktepe Safa Okulları'ndan örnek nezaket projesi

Sancaktepe'de öğrencilere verimli ders çalışma teknikleri anlatıldı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Sancaktepe'de öğrencilerle buluştu

Sancaktepe'de 2 okul Avrupa'ya açılıyor

Osmangazi İlkokulu'nda gelenek bozulmadı! 2/E sınıfı yıl sonu sergisi yapıldı

Sancaktepe SAGİHO'da Bilim Fuarı düzenlendi

HABERLER

Birlik Cemevi Başkanı Korkmaz Şencer’in Acı Günü

Miyop ve Astigmata Hassas Çözüm: ReLEx SMILE

Diş Teli Şart mı? Ortodontide Kişiye Özel Tedavi Seçenekleri

Fizik Tedavi Depresyonla Savaşta Etkili Bir Destek Olabilir

UV filtresi olmayan gözlükler faydadan çok zarar getiriyor

Engel tanımayan icat "Yol Arkadaşım"

Zayıflama Trendlerine Kanmayın

Matematik Alarm Veriyor: LGS ve YKS Hazırlığında Her 10 Talepten 7’si Matematik Özel Derse

Modern dijital radyografi, ağız ve diş sağlığında önemli bir yere sahip!

TOSFED Yetenekli Gençleri Arıyor

Türkiye’deki Yapay Zeka Girişimlerinin sayısı 8 yılda 17 katına çıktı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Feyzullah Torlak’tan Anlamlı Ziyaret

YGD’nin yeni yönetim kurulu ilk toplantısını yaptı

LÖSEV ANTALYA YENİ OFİSİYLE UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

Sınav Yaklaşıyor: Kadir Has Üniversitesi'nden Adaylara Altın Değerinde Tavsiyeler

  • Salı 28.1 ° / 21.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Perşembe 27.8 ° / 19.8 ° Güneşli
Birlik Cemevi Başkanı Korkmaz Şencer’in Acı Günü
Miyop ve Astigmata Hassas Çözüm: ReLEx SMILE
Diş Teli Şart mı? Ortodontide Kişiye Özel Tedavi Seçenekleri
Fizik Tedavi Depresyonla Savaşta Etkili Bir Destek Olabilir
UV filtresi olmayan gözlükler faydadan çok zarar getiriyor
Engel tanımayan icat "Yol Arkadaşım"
Zayıflama Trendlerine Kanmayın