KÜLTÜR-SANAT

KÜLTÜR-SANAT Haberleri

SANATIN HER RENGİ ADANA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin ilk durağı olan Adana; festivalin dördüncü gününde de tiyatrodan atölyelere, konserlerden sergilere kadar birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

KÜLTÜR-SANAT 12.04.2025 13:49:00 416
Haberi Sesli Oku
SANATIN HER RENGİ ADANA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin ilk durağı olan Adana; festivalin dördüncü gününde de tiyatrodan atölyelere, konserlerden sergilere kadar birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.
Adana Kültür Yolu Festivali’nde 7’den 70’e her yaşa uygun etkinlikler yoğun ilgi görmeye devam ediyor.
Festival kapsamında Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi’nin sezon boyunca kapalı gişe sahnelenen oyun ve performansları ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü müzik toplulukları da Adanalılar ile buluştu.
Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye konulan, modern bir kadın ile modern dünyanın yarattığı “mükemmel erkek” arasındaki ilişkinin doğurduğu çelişkileri konu alan “Mükemmel Partner” oyunu Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Heiner Müller’in 1982 tarihli tiyatro oyunu “Medea Material” ilk kez Türkçe olarak, Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun ortak yapımıyla 01 Burda PGM’de sanatseverlerle buluştu.  
Oyuncu Hüseyin Avni Danyal’ın başrolünde yer aldığı “Ziyaretçi” Adana Devlet Tiyatrosu DT Sahnesi’nde izleyicilerin karşısına çıktı. 
Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu “Bir Şarkıdır Çukurova” konseri ile Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde dinleyicilere müzik dolu bir akşam yaşattı. 
“Mehmet Cemil ile Edebiyat Sohbetleri” etkinliğinde Mehmet Cemil, Anadolu’nun edebi mirasını ele aldığı bir söyleşi ile edebiyat tutkunlarını bir araya getirdi.

ATÖLYELER İLE İNTERAKTİF BİR FESTİVAL DENEYİMİ
Adana Müze Kompleksi Müzeler Meydanı’nda gerçekleşen Nehir Özerpalet ile “Açık Alevde Cam Şekillendirme Figürler ve Cam Boncuk Yapımı” atölyesinde katılımcılar, camın ateşle dansına tanıklık ettiler. 
Adana İl Halk Kütüphanesi’nde yer alan “Yazar Odası” interaktif etkinliğinde edebiyat ilgilileri; Orhan Kemal, Yaşar Kemal ve Muzaffer İzgü gibi edebiyat tarihinde iz bırakan isimlerin izini sürdü.

Adana Olgunlaşma Enstitüsü Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Anahtarlık Yapımı Atölyesi”nde ise katılımcılar el emeğiyle üretmenin keyfini yaşadı.

Belgesel Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin “Anadolu Belgeseli Atölyeleri” Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Stüdyo Binası’nda ilgilileriyle buluştu. 
Ayşegül Kavas Atölyesi’nde gerçekleşen “Ebru Atölyesi”nde renklerin suyla buluşmasına “ney”in dingin ezgileri eşlik etti. 
“Yaşayan Miras Çalıştayı” Adana Müze Kompleksi Konferans Salonu’nda, kültürel mirasın izlerini bugüne taşıdı. 

ÇOCUKLAR FESTİVALDE EĞLENİRKEN ÖĞRENİYOR
Merkez Park'ta kurulan, içinde birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü" minik misafirlerini ağırlamaya devam etti. Festivalin dördüncü gününde çocuklar; “Pandomim Gösterisi” “Meddah Gösterisi” ve lisanslı çocuk tiyatrosu “Maysa ve Bulut” ile eğlenceli anlar yaşadı.
İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye konulan, 3-6 yaş çocuklara özel interaktif anlatım biçimiyle, küçük bir sığırcık kuşunun uçmayı öğrenirken yaşadığı maceraları konu edinen “Umudunu Yitirmeyen Sığırcık” Adana Müze Kompleksi DT Tiyatro Sahnesi’nde minik sanatseverleri ağırladı. 
SANAT SOKAKTA YAŞIYOR
Festival kapsamında 01 Burda AVM ve M1 Adana AVM’de yerleştirilen piyanolarda genç yetenekler “Sen de Çal” projesi kapsamında büyülü ezgileriyle, Çukurova Üniversitesi Turkuaz Cafe ve Millet Bahçesi’nde kurulan Sokak Sahnesi’nde ise genç müzisyenler performanslarıyla seyirciyle buluşmaya devam etti.

ADANA ALİŞAN İLE COŞTU
Adanalılar, festivalin dördüncü gününde Merkez Park’ta sahne alan ünlü şarkıcı Alişan ile coşku dolu anlar yaşadı. Alişan; “Hele Bi”, “Dön Hadi”, “Var ya”, “İkimize Birden” gibi sevilen şarkılarının yanı sıra oyun havalarına da yer verdiği repertuvarı ile on binlerce hayranına unutulmaz anlar yaşattı. Ünlü şarkıcı, “tanışma şerefine nail olduğum” dediği merhum sanatçı Ferdi Tayfur’u da sahnede anarak, Tayfur’un birkaç şarkısını seslendirdi. 
 

Ayşe Kulin’in romanından uyarlanan “Veda” tiyatro sahnesinde

ENKA Sanat, Kuruluşunun 10. Yılını kutlayan Sarı Sandalye’yi konuk ediyor

Gülsen Karatoprak'tan Nilüfer'e özel şarkı: 'Sebebi Sen' pop listelerinde zirvede

Zorlu PSM’den 23 Nisan’a Özel Dopdolu Bir Bayram Programı!

SANATIN HER RENGİ ADANA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE

“Okyanusların Mirası” Sualtı Fotoğraf Sergisi Memorial Sanat Galerisi’nde

MOR, İSTANBULLU SANAT İZLEYİCİSİYLE BULUŞTU

"AN’LAR II" Sergisi Açıldı.

Gülsin Onay’dan Ocak Ayında Üç Ayrı Şehirde Konser

LEYLA: HAYAT...AŞK...ADALET... DİZİSİNDE GÜNAY KARACAOĞLU SÜRPRİZİ!

İstanbul’da Taş Plak Gecesi Yaşandı

Skyhaber Tv'de Sabiha Sefer Ünal'ın İlk Konuğu Halil Ergün Oldu

En yeni ve ödüllü filmler “Biz de Varız!”da

SANATIN DİJİTALLEŞME YOLCULUĞU: İVA SANAT

BU KARDEŞLER ÇOK GÜLDÜRECEK, BU FİLMİN TADI DAMAĞINIZDA KALACAK!

Edebi Sofralarda Dünya Edebiyatı Yolculuğu Devam Ediyor

HABERLER

Toplum Ruh Sağlığına Bahar Dokunuşu: Bahar Kermesi Büyük İlgi Gördü

Efsane Şarkıları Seslendirdiler

MS hastaları için güneş ışığı çok önemli

Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan'ın İstanbul'un Fethi mesajı

Gazetecilerden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ne Ziyaret

Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Federasyonu Genel Kurulunu Sancaktepe'de gerçekleştirdi

AKOM’DAN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

YGD'NİN GAZETECİLERE 12 DALDA VERECEĞİ ÖDÜLLER AÇIKLANDI

Kaymakam Naif Yavuz, Ali Asaf ve ailesini ağırladı

Sancaktepe Erbaalılar Derneği, Panel ve Türkü dinletisi düzenledi

Anahtar Parti Sancaktepe Gençlikten 19 Mayıs Vurgusu

TOKDEF'İN YENİ BAŞKANI FEVZİ CAN OLDU

Sadık Aslan'ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz'un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz, kanseri yenen Ali Asaf Demir'i ziyaret etti

  • Cuma 21.4 ° / 14.9 ° false
  • Cumartesi 20.6 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 21.9 ° / 15 ° false
Toplum Ruh Sağlığına Bahar Dokunuşu: Bahar Kermesi Büyük İlgi Gördü
Efsane Şarkıları Seslendirdiler
MS hastaları için güneş ışığı çok önemli
Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan'ın İstanbul'un Fethi mesajı
Gazetecilerden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ne Ziyaret
Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Federasyonu Genel Kurulunu Sancaktepe'de gerçekleştirdi
AKOM’DAN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI