• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,70% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Sabri Ülker Vakfı, beslenme ve gıda okuryazarlığına dikkat çekiyor

Sabri Ülker Vakfı, beslenme ve gıda alanında bilimsel bilgiyi yayma misyonuyla 4.Uluslararası Beslenme, Sağlık Okuryazarlığı ve Eğitim Konferansı’nı düzenledi.

1219 OKUNMA
TARİH: 26.11.2024 03:13
Son Güncelleme: 26.11.2024 03:13

Sabri Ülker Vakfı, beslenme ve gıda okuryazarlığına dikkat çekiyor

Sabri Ülker Vakfı, beslenme ve gıda alanında bilimsel bilgiyi yayma misyonuyla 4.Uluslararası Beslenme, Sağlık Okuryazarlığı ve Eğitim Konferansı’nı düzenledi.

KURUMSAL HABERLER 26.11.2024 03:13:00 1219
Haberi Sesli Oku
Sabri Ülker Vakfı, beslenme ve gıda okuryazarlığına dikkat çekiyor

Sabri Ülker Vakfı tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen Uluslararası Beslenme, Sağlık Okuryazarlığı ve Eğitim Konferansı, ulusal ve uluslararası akademisyenler ile eğitim, sağlık ve gıda alanında uzman isimlerin katılımıyla Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. “Beslenme ve Gıda Okuryazarlığı” temasıyla toplanan konferansın açılış konuşmasını Sabri Ülker Vakfı Başkanı Dr.Talat İçöz yaptı. 

Konferansta gıda güvenliği, gıdada bilgi kirliliği, sosyal medyada gıda okuryazarlığı ve çocukluk çağı obezitesi konuları ele alındı. Ayrıca Sabri Ülker Vakfı’nın Yemekte Denge Eğitim Projesi’nin ayrıntıları katılımcılarla paylaşıldı. 

Sosyal Medyadaki Bilgi Kirliliği Kararları Etkiliyor

Sempozyumun Düzenleme Kurulu Başkanı, Sabri Ülker Vakfı Bilim Kurulu Üyesi, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hünkar Korkmaz, beslenme okuryazarlığının, sağlık okuryazarlığının bileşenlerinden biri olduğunu söyledi. Korkmaz şunları kaydetti: “Beslenme ve gıda okuryazarlığı, her geçen gün önemi daha da büyüyen bir konu olarak karşımıza çıkıyor.  Özellikle erken yaşta gıda ve beslenme konularında bilgi düzeyinin artması, beslenmeye bağlı kronik hastalıkların önlenmesinde de etkili oluyor. Öte yandan, sosyal medyadaki bilgi kirliliği tüm bireylerin günlük yaşamlarında beslenme ve sağlıklı yaşam alanındaki kararlarını etkiliyor.  Böyle bir ortamda dördüncü kez düzenlenen konferansın, gıda ve beslenme konularındaki farkındalığı bilimsel bilgiyle artırarak kişilerin sağlığı ve refahına katkı sunacağına inanıyorum.”

Konferansta Sabri Ülker Vakfı’nın Yemekte Denge Eğitim Projesi’nin ayrıntılarını paylaşan Sabri Ülker Vakfı Genel Sekreteri Özlem Üliç Çatar, bilimsel verilere erişimi kolaylaştırarak sağlıklı yaşam ve doğru beslenme bilincini oluşturmaya öncülük ettiklerini belirtti. Çatar, şunları kaydetti: “Beslenme ve gıda okuryazarlığına sahip bireylerin dengeli ve bilinçli tüketme alışkanlığı kazanmasının, sağlıklı bir gelecek inşasının yanı sıra kaynakların verimli kullanımına da katkı sunacağını düşünüyoruz. Gıda ve sağlık alanındaki bilimsel bilgiyi yayma misyonumuzla dördüncü kez düzenlediğimiz bu uluslararası sempozyumun çıktılarının, özellikle çocuklarda ve gençlerde bir halk sağlığı sorunu haline gelen obeziteyle mücadele için de kaynak oluşturacağına inanıyoruz.” 

Uzman Akademisyenler Tecrübelerini Aktardı

Konferansın diğer konuşmacıları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Nur Baran Aksakal, Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Bölüm Başkanı Prof. Zehra Büyüktuncer Demirel, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ece Varlık Özsoy, Avrupa Gıda Bilgi Konseyi (EUFIC) Genel Direktörü Dr. Laura Fernadez, HEC Liege Üniversitesi Uluslararası Stratejik Pazarlama Yüksek Lisans Programı Akademik Direktörü Dr. Nadia Steils’in yanı sıra Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammed Atak  ve Tarım Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığından Tijen Coşkun da yer aldı.

SANCAKTEPESES HABER MERKEZİ
 

VakıfBank’tan müşteri-şube iletişiminde yenilikçi adım: "Şubeye Talimat Gönder"

Lastik sektörünün birliği TOLDER kuruldu

Su Kuyusu Yardım Derneği su sorunlarına çözüm projeleri üretiyor

İbn Haldun Üniversitesi Tasarruf Finansmanı Merkezi çalışmalarına başladı

Kayseri %100 ekolojik pazar sezonu başarıyla tamamlandı

Black Friday’de KAÇUV’un Umut Dükkânı’ndan “iyilik” satın alabilirsiniz

İpekyolu Mektupları yarışması ödülleri sahiplerini buldu

LÖSEV'in doğal Satsuma mandalinaları sağlıklı beslenmede sembol oldu

Sabri Ülker Vakfı, beslenme ve gıda okuryazarlığına dikkat çekiyor

Küresel Turizm Zirvesi: TIF 2024 İstanbul’da başlıyor

Deprem bölgesindeki kadınların halıları dünya pazarında

GENSED, Eskişehir’de güneş enerjisi ve enerji depolama semineri düzenledi

Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları rekor katılımla tamamlandı

Girişimci Buluşması'nda fikirlere 1 milyon TL ödül

Kahve Tutkusu Şehri Sarıyor

TEGV Cizre Öğrenim Birimi çocukları Güler Legacy basketbol kampına katıldı

HABERLER

SANİAD Üyelerinden Anıtkabir’e Anlamlı Ziyaret

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde “Geleceğe Bakış: Türk Futbolunun Yol Haritası” Konferansı Gerçekleştirildi

Zafer Partisi Sancaktepe'den Atatürk ve tüm şehitler için hayır lokması ikramı

Sancaktepe’de 10 Kasım Törenleri: Türkiye 09.05’te Ata’sı İçin Saygı Durdu

Bilal Gökçeyurt'tan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı

Turgut Daş'ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı

Ekrem Yahya Ateş'in 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı

Serdar Turhan'dan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı

Yunus Emre Sağlam'dan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı

Burhan Caner'den 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı

Ali Evgiloğlu'ndan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı

ADD Sancaktepe Şubesi’nden Anlamlı 10 Kasım Ziyareti

Somud Aktivistlerinden Anlamlı Ziyaret: “Gazze’nin Sesi Oldular”

LÖSEV’DEN DİKKAT ÇEKEN FARKINDALIK ÇALIŞMASI

YEDİKULE GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDEN ANLAMLI ORGAN BAĞIŞI PROGRAMI

  • Pazar 15.3 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.3 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.8 ° / 13.5 ° false
SANİAD Üyelerinden Anıtkabir’e Anlamlı Ziyaret
İstanbul Aydın Üniversitesi’nde “Geleceğe Bakış: Türk Futbolunun Yol Haritası” Konferansı Gerçekleştirildi
Zafer Partisi Sancaktepe'den Atatürk ve tüm şehitler için hayır lokması ikramı
Sancaktepe’de 10 Kasım Törenleri: Türkiye 09.05’te Ata’sı İçin Saygı Durdu
Bilal Gökçeyurt'tan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı
Turgut Daş'ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı
Ekrem Yahya Ateş'in 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı