Tarih: 24.07.2021 04:30

Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin’in ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi ; 
“ Objektiflik ve kişilik haklarına saygı gibi ilkeleri olan bir mesleğin mensupları, vatandaşla haber arasında köprü görevi görmektedirler. Zamanımızda iletişim kanallarının çeşitliliği ve kolay ulaşılabilirliği bu alanı manipülasyona açık hale getirmektedir. Bazı dış kaynaklı açıklamalar göstermiştir ki ülkemizin istikrarında gözü olanlar, doğru ve güvenilir haber alma hakkımıza da el uzatmış. Zor şartlar ve kısıtlı olanaklarla bir fedakârlık mesleğini başarıyla gerçekleştiren basın mensuplarımızın özverili gayretleri takdiri hak ediyorken, birlik ve beraberliğimize zarar verebilecek böylesi müdahaleleri ise tümüyle reddediyoruz. Üniversitemizde yaşanan tüm gelişmeleri kamuoyuna anlatmamızda bizlere her zaman destek veren; yaptıkları yayınlar, haberler ve yol gösterici yazılarıyla üniversitemizin gelişmesine katkı sağlayan, başta Tekirdağ’ımızda görev yapan yerel ve ulusal tüm yazılı, işitsel, dijital ve görsel basın mensuplarımızın ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum.” 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —