SAĞLIK 24.06.2024 02:34:00 202 0
Haberi Sesli Oku

Pürüzsüz bir ciltle yazın keyfini çıkarın! İstenmeyen tüylere veda edebilirsiniz

Pürüzsüz bir ciltle yazın keyfini çıkarın! İstenmeyen tüylere veda edebilirsiniz

Lazer epilasyonun sunduğu kalıcı çözümle tüylerden zahmetsizce kurtulabilirsiniz. Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, pürüzsüz ve bakımlı bir cilde ulaşmanın oldukça kolay olduğunu belirtiyor.

Sıcak yaz günleri hızla yaklaşırken, plajda ve havuz kenarında özgürce vakit geçirme hayalleri de canlanmaya başladı. Bu yaz istenmeyen tüyler keyfinizi kaçırmasın istiyorsanız, lazer epilasyon tam size göre. Hem kadınlar hem de erkekler için kalıcı çözümler sunan lazer epilasyon hakkında konuşan Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) Başkanı ve Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, pürüzsüz ve bakımlı bir cilde ulaşmanın oldukça kolay olduğunu belirtiyor.

Lazer epilasyon, sizi tıraş, ağda ve cımbız gibi zahmetli yöntemlerden kurtararak sihirli bir anahtar sunuyor. “Yaz geldi ve hepimiz o mükemmel, pürüzsüz ciltle plajlarda salınmayı hayal ediyoruz, değil mi?” diyen Dr. Yasemin Savaş, lazer epilasyonun sadece birkaç seansta istenmeyen tüylerden kurtulmanızı sağladığını ifade ediyor.

SADECE KADINLAR İÇİN DEĞİL

Lazer epilasyonun sadece kadınlar için olmadığını vurgulayan Dr. Savaş, “Erkekler de bu tedaviden faydalanarak sırt, göğüs ve omuz gibi bölgelerdeki istenmeyen tüylerden kurtulabilir. Sonuçta, herkes pürüzsüz bir cildi hak eder!” dedi. Modern lazer cihazları sayesinde tedavi neredeyse ağrısız hale geliyor. Dr. Savaş, “Lazer epilasyon kendiniz için en büyük güzellik yatırımlarından biri. Güneşin altında özgüvenle parlayan pürüzsüz bir cildin keyfini çıkarabilirsiniz.” açıklamasında bulundu.

AÇIK VE KOYU TÜYLERDE ETKİLİ

Dr. Yasemin Savaş, “Lazer epilasyon, ten rengi açık ve tüyleri koyu renkli olan kişiler için güzel sonuçlar verir.” ifadelerini kullandı. Bacaklar, bikini bölgesi, koltuk altı, erkeklerde sırt, omuz ve göğüs gibi geniş alanlarda etkili olan bu yöntem, ten rengi koyu ve tüyleri ince olan ya da tüy rengi açık olan kişilerde de başarılı sonuçlar sağlayabiliyor. Farklı enerji seviyelerinde çalışan lazer sistemleri ile bu kişilere de çözüm sunulabiliyor.

Lazer epilasyonun işleyişini anlatan Dr. Savaş, “Bu uygulama, çevredeki dokuya zarar vermeden melanin taşıyan kılı hedef alarak lazer ışını gönderir. Lazer sistemlerimizde özel soğutma sistemleri bulunur, bu da uygulamayı daha konforlu hale getirir.” dedi. Ancak, uygulamadan sonra dökülmeyen kılların iplik, cımbız, ağda veya epilatörle alınmaması gerektiğini, bunun uygulama sürecinin etkinliğini azaltabileceğini vurgulayan Savaş, genel olarak vücut bölgeleri için 4-6, yüz bölgesi için ise 5-8 seans gerektiğini belirtti.

Gençlerde lazer epilasyon genellikle ergenlik döneminin ardından hormonal durum düzene girdikten sonra yapılırken, sosyal nedenlerle daha erken de başlanabiliyor. Yetişkinlerde ise yaş sınırlaması bulunmuyor. Dr. Savaş, lazer epilasyonun doktor kontrolünde yapılmasının önemine dikkat çekiyor ve ekliyor: “Vücudun her bölgesine uygulanabilen lazer epilasyon, sağlıklı bir yaşamın ve bakımlı bir görünümün anahtarıdır.”

SANCAKTEPESES HABER MERKEZİ
 



15. KENT LOKANTASI SANCAKTEPE’DE AÇILDI

Sancaktepe'de Kastamonulular piknik etkinliğinde buluştu

Sancaktepe Canlar Cemevi'nde Lösev Farkındalık Semineri düzenlendi

Sancaktepe'de ilk defa Lösev Farkındalık semineri düzenlendi

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Bitlis Valisi oldu

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya'nın 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği yönetiminden başsağlığı ziyareti

İSTANBUL, AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NA HAZIR

KAS-DER Sancaktepe Şubesi Geleneksel Dernek Pikniğine hazırlanıyor.

Sancaktepe'de 49 Hak Sahibi Tapularına Kavuştu

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Sancaktepe'de öğrencilerle buluştu

Sancaktepe'de 2 okul Avrupa'ya açılıyor

Osmangazi İlkokulu'nda gelenek bozulmadı! 2/E sınıfı yıl sonu sergisi yapıldı

Sancaktepe SAGİHO'da Bilim Fuarı düzenlendi

Sancaktepe'de III. Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası düzenlendi

Sancaktepe'de Şehit Emre Baysal Anadolu Lisesi Bilim Fuarı düzenledi