PALANDÖKEN, “YILBAŞI ALIŞVERİŞLERİNDE FASON ÜRETİME DİKKAT”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Yılbaşı alışverişlerinde sahte ve fason üretimin oldukça yaygın olduğunu hatırlattı.

GENEL 30.12.2024 04:33:00 493
Haberi Sesli Oku
PALANDÖKEN, “YILBAŞI ALIŞVERİŞLERİNDE FASON ÜRETİME DİKKAT”

-“YENİ YILDA MERDİVEN ALTI ÜRÜNLERLE AĞZIMIZIN TADI KAÇMASIN”

-“HER KÖŞE BAŞINA BİR KOLLUK KUVVETİ KOYMAK MÜMKÜN DEĞİL”

-“YILBAŞI GECESİ ALKOL KULLANLAR ARACIN BAŞINA GEÇMEMELİ”


ANKARA- Yılbaşı alışverişlerinde sahte ve fason üretimin oldukça yaygın olduğunu hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu yılbaşı sofralarının zenginliği, insanların imkanlarına göre donanmış masalar, yeni bir yıla girmenin heyecanını sevdiklerinizle paylaşmanız açısından önemli. Ancak bunun için dikkatli olmak gerekiyor. Yılbaşında en çok tüketilen kuruyemiş, tatlılar ve pastalar gibi ürünlerin seçimi çok önemli. Merdivenaltı ürünler ise maalesef arttı. Ucuz olsun diye kapı önünde ya da araba arkasında satılan ürünleri almak büyük hayal kırıklığına yol açabilir. Yiyeceklerin fiyatları aşağı yukarı bellidir ve o fiyatın altından satış yapılamaz. Ucuz fiyatlı ürünlerin arkasında ise genellikle düşük kalite, hijyen eksikliği ve sağlıksız üretim süreçleri bulunur. Sizin yapmanız gereken şey ise az da alacak olsanız evinizde sağlıklı bir şekilde yiyeceğiniz ürünler olmalı” dedi.


“ESNAF KENDİ YEMEDİĞİ ÜRÜNÜ MÜŞTERİSİNE YEDİRMEZ”
Yılbaşında bilinçli alışveriş yapmanın önemine vurgu yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu yılbaşında korsan satıcılara ve süslenmiş sepetler içinde gerçek kimlikleri belli olmayan her türlü içecek maddelerine dikkat etmek lazım. Mutlaka bandrollü, ruhsatı olan, oda kayıtları bulunan esnaftan alışveriş yapmanız, sizi olası sorunlardan korur. Yoksa hüsrana uğrayabilir, korsan ürünlerin sofranıza girmesiyle karşılaşabilirsiniz. O gece, sofranıza koyduğunuz bu tür ürünlerin kimyasal içeriklerinin ne olduğunu bilmediğiniz takdirde, sağlık problemleri yaşayabilirsiniz. Bunun için merdivenaltı diye tabir ettiğimiz, ancak kimyasal içeriği ne olup ne olmadığını bilmediğiniz hiçbir ürünü sakın evinize koymayınız. Ağız tadınızı bozmayınız. Ailenizle ve çocuklarınızla birlikte, sağlıklı bir şekilde, yeni yılın size şans getireceği güzel günler olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“ALKOL VE YORGUNLUK SEBEBİYLE TRAFİKTE DİKKATLİ OLUN”
Yılbaşı gecesinde trafiğe çıkacak vatandaşlara uyarıda bulunan Palandöken, “Yeni yıl kutlamaları dolayısıyla pek çok vatandaşımız o gün eğlenmek için dışarıya çıkacak. Özellikle alkol kullanımının arttığı, yorgunluk gibi durumlar sebebiyle araç kullananlar çok dikkat etmeli. Bu durumda araçların başına geçmemeli. Taksi duraklarımız yılbaşında hizmet veriyor, yerel yönetimler ve halk otobüsleri de aynı şekilde hizmet veriyorlar. Naçizane bir şey söylemeye çalışıyorum, aksi takdirde herhangi bir kaza durumunda başınıza gelecek olayların sonucu ağır olabilir. Kolluk kuvvetleri her ne kadar denetimleri yapsa da biliyorsunuz ki her insanın başına kolluk kuvveti koymak da mümkün değil. Yeni yıla güzel sağlıklı bir şekilde girmek için söylediğim gibi trafiğe, merdiven altı ürünlere dikkat etmekte fayda var” şeklinde konuştu.

 

Eski Yapıda Yeni Hayat: Doğru Mimariyle Her Ev Yeniden Doğar

Kadın Gazetecilerden Topluma İlham

Global iş dünyasına çağdaş bir strateji geliyor

Fırsatçılık, toplumsal güveni zedeliyor…

Kent İçi Trafik Alarm Veriyor

Konut ve şehirleşme ihtiyacı sağlıklı ve sürdürülebilir projelerle desteklenmeli

Binalarda yangın sistemi nasıl olmalı, yangınlara nasıl müdahale edilmeli!

“ŞEHİR MERKEZLERİNİN GELECEĞİ: APARTMAN MI, SİTE Mİ?”

“Çocuklarımıza Bırakacağımız En Güzel Miras Ortak Anılarımız”

"Gazeteciler Toplumun Haber Alma Sağlığını Koruyor"

57 Yıllık Gurur Anıtkabir’de Taçlandı

Gazetecilerin sesinin daha gür çıkması için hep birlikte mücadele etmeliyiz

Maltepe Ardahanlılar Derneği’nden Ardahan Kura Kadın Futbol Takımına destek

Yakın Köy Evliliklerinde Görünmeyen Tehlike

PALANDÖKEN, “ÖTV ARTIŞLARI ZAM OLARAK YANSITILMAMALI”

PTT'DEN “ATATÜRK VE CUMHURİYET-3” KONULU RESMİ POSTA PULLARI

HABERLER

Şenol Akkök'ün Ramazan Bayramı mesajı

AKOM UYARDI: İSTANBUL’DA SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA ETKİLİ OLACAK

Eski Yapıda Yeni Hayat: Doğru Mimariyle Her Ev Yeniden Doğar

Salgınlarla Birlikte Vitamin Kullanımı Arttı: Fazla Vitamin Sağlık Riski Yaratıyor

Küçük iyilikler büyük mutluklara kapı açıyor…

KASTAMONULULAR Büyük Kastamonu İftarı’nda Buluştu

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz, Ramazan Bayramımız mübarek olsun

Av. Ercan Kader'in Ramazan Bayramı mesajı

Abdullah Bayram'ın Ramazan Bayramı mesajı

Abdülmecit Zengin'in Ramazan Bayramı mesajı

Adem Kaya'nın Ramazan Bayramı mesajı

ARZU KARAALİOĞLU'NUN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Mimar Çağrı Cingitaş'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Cemal Doğan'ın Ramazan Bayramı mesajı

Cemal Geyik'in Ramazan Bayramı mesajı

Şenol Akkök'ün Ramazan Bayramı mesajı

AKOM UYARDI: İSTANBUL’DA SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA ETKİLİ OLACAK

  • Salı 9.6 ° / 4.3 ° false
  • Çarşamba 10.5 ° / 5.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 11.8 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Av. Ercan Kader'in Ramazan Bayramı mesajı
AKOM UYARDI: İSTANBUL’DA SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA ETKİLİ OLACAK
Eski Yapıda Yeni Hayat: Doğru Mimariyle Her Ev Yeniden Doğar
Salgınlarla Birlikte Vitamin Kullanımı Arttı: Fazla Vitamin Sağlık Riski Yaratıyor
Küçük iyilikler büyük mutluklara kapı açıyor…
KASTAMONULULAR Büyük Kastamonu İftarı’nda Buluştu
Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz, Ramazan Bayramımız mübarek olsun
Av. Ercan Kader'in Ramazan Bayramı mesajı
AKOM UYARDI: İSTANBUL’DA SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA ETKİLİ OLACAK