• BIST 100

    14280,09%0,37
  • DOLAR

    42,84% 0,01
  • EURO

    50,38% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6169,83% 0,00
  • Ç. ALTIN

    9991,26% -0,25

Milli Bilek Güreşçi Gökhan Seven Dünya Şampiyonluklarına Doymuyor

Gökhan Seven, 15-25 Ağustos 2024 tarihleri arasında Moldova'nın Kişinev şehrinde düzenlenen 45’inci bilek güreşi şampiyonasında dünya şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

941 OKUNMA
TARİH: 26.08.2024 02:23
Son Güncelleme: 26.08.2024 02:23

Milli Bilek Güreşçi Gökhan Seven Dünya Şampiyonluklarına Doymuyor

Gökhan Seven, 15-25 Ağustos 2024 tarihleri arasında Moldova'nın Kişinev şehrinde düzenlenen 45’inci bilek güreşi şampiyonasında dünya şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

SPOR 26.08.2024 02:23:00 941
Haberi Sesli Oku
Milli Bilek Güreşçi Gökhan Seven  Dünya Şampiyonluklarına Doymuyor

DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü’nün dünyaca ünlü paralimpik milli bilek güreşi sporcusu Gökhan Seven, 15-25 Ağustos 2024 tarihleri arasında Moldova'nın Kişinev şehrinde düzenlenen 45’inci bilek güreşi şampiyonasında dünya şampiyonu olarak altın madalya kazandı. Hem sağ hem de sol kolda tek dünya şampiyonu unvanını taşıyan Seven, bu vesileyle ülkemize 30’uncu uluslararası madalyayı kazandırarak bir kez daha göndere ay-yıldızlı bayrağı çektirdi.
Paralimpik dalda ülkemizin en başarılı sporcuları arasında yer alan ve DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü altında müsabakalara katılan milli bilek güreşi sporcumuz Gökhan Seven, yeni bir uluslararası başarıya daha imza attı. 15-25 Ağustos 2024 tarihleri arasında Moldova'nın Kişinev şehrinde düzenlenen 45’inci bilek güreşi şampiyonasında finale kalan sporcu Mısırlı rakibini yenerek dünya şampiyonu oldu.

Uluslararası madalya sayısı 30’a ulaştı
Birçok uluslararası müsabakalarda sayısız başarıya sahip olan Seven, Moldova’nın Kişinev şehrinde düzenlenen turnuvada, para bilek güreşi dalında ve 100 kg kategorisinde dünya şampiyonluğunu kazanarak uluslararası müsabakalardaki madalya sayısını 30’a çıkardı. 

Geçmişi başarılarla dolu 
Erzurum’un Horasan ilçesinde doğan Gökhan Seven, 9 aylıkken geçirdiği ateşli bir hastalık sonucunda yürüme yetisini kaybetti. Profesyonel spor hayatına 2002 yılında okçuluk sporu ile başlayarak salon yarışında ikinciliği elde eden Seven, ardından halter sporuna yöneldi. Türkiye şampiyonalarında halter alanında çeşitli dereceler elde eden başarılı sporcu, omzundaki sakatlığın ardından bilek güreşi sporuna geçiş yaptı.

Dört yıl boyunca aralıksız Türkiye Şampiyonası’na katılan Seven, 2010 yılında Türkiye şampiyonu oldu ve milli takıma seçildi. Aynı yıl, Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa dördüncüsü oldu. Eylül ayında ise Amerika Birleşik Devletleri’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Sağ ve sol koldaki tek dünya şampiyonu
Arka arkaya başarılar elde eden Seven, 2012 yılında Brezilya’nın São Paulo şehrinde düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda bütün rakiplerini yenerek dünya şampiyonu oldu ve altın madalya ile yurda döndü. Toplamda 12 dünya, 13 Avrupa, 2 Asya ve 2 Kombat şampiyonasında altın madalya kazanarak 29 kez ülkesinin bayrağını göndere çektirdi ve ulaşılması zor bir başarıya imza attı. Gökhan Seven, ayrıca üç ayrı siklette hem sağ kol hem sol kolda Avrupa, dünya ve Türkiye şampiyonu olan dünyadaki tek sporcudur.
Tekerlekli sandalye curling takımının kaptanlığını da yapan Gökhan Seven, halen curling, okçuluk ve bilek güreşi branşlarında aktif olarak spor yapmaya devam ediyor. Ayrıca ikinci kademe fitness antrenörlüğü bulunan Seven, ulusal bilek hakemi olarak hizmet de veriyor. Yaklaşık iki yıl önce DEPSAŞ Spor Kulübü’ne transfer olan Gökhan Seven, başarılarına yenilerini katarak paralimpik dalda ülkemizin gururu olmaya devam ediyor.
 

ASAŞ Voleybol Takımı İlk Yılında Sakarya İl Şampiyonu Oldu

Basketbol Süper Ligi’nde Derbi Haftası beIN SPORTS’ta

Engelleri aşıp onlarca madalya ve şampiyonluk ile Türkiye’yi gururlandırdılar

Fenerbahçe – Galatasaray Derbisi sadece beIN SPORTS Ekranlarında!

ŞAHİKA ERCÜMEN DÜNYA REKORUNU KIRDI!

İBB’DEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 100 MİLYON LİRALIK MALZEME DESTEĞİ

A MİLLİ BASKETBOL TAKIMIMIZIN TARİHİ MÜCADELESİ ÜSKÜDAR’DA KURULACAK DEV EKRANDA YAYINLANACAK

Kadriye Kurtoğlu, Türkiye'nin gururu oldu

FENERBAHÇE VE CHOBANI ARASINDAKİ DEV ANLAŞMA İÇİN İMZALAR ATILDI

TOSFED Yetenekli Gençleri Arıyor

Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 14 Madalya!

TRABZONSPOR’DAN EPİLEPSİ İÇİN MOR ALARM ÇAĞRISI

Kadın millilere yerli ve milli antrenman teknolojisi

Yılın Son Derbisi Galatasaray-Trabzonspor beIN SPORTS Ekranlarında

Paralimpikte hedef 2028 olimpiyatlarında ilk 10

HABERLER

Sancaktepe’de Mehmet Âkif Ersoy’a Vefa Dolu Anma

YGD Yeni Yıla İki Büyük Ödül Organizasyonuyla Giriyor

Odak Yangın Sonrası Değil, Yangın Öncesi

Mimar Ufuk Aydın’dan İlham Veren Paylaşım: “Hayallerinize Oturduğunuz Yerden Ulaşamazsınız”

MHP Sancaktepe İlçe Başkanı Şahinoğlu’ndan Stad Tahsisine Tepki: “Sancaktepe’nin Hakkı Göz Ardı Edildi”

FİLM-SAN VAKFI ART GREEN Projesi Tamamlandı

Hyundai Resim Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Bekliyor

Gıda Zehirlenmesi mi, Viral Gastroenterit mi?

MediaMarkt Türkiye’nin teknoloji severler için ‘Yeni Yıl Kampanyası’ devam ediyor

Önümüzdeki 3 Yıl Küçük Metrekare, Net Getiri ile Konut Sektörü Büyümeye Devam Edecek

Beymen Club’ta Yılbaşı Alışverişine Kişisel Dokunuşlar

Sabancı Vakfı 10. Kısa Film Yarışması’nın Finalistleri Belli Oldu

Yemeksepeti, Kurye Festivali’nde İş Ortaklarını Ağırladı

“ARTIK UYUMAK İSTİYORUM” TÜM KİTAPÇILARDA!

S&P Global Ratings, Renault SA'nın kredi notunu ‘BBB-‘ye yükseltti

  • Perşembe 12.6 ° / 10.1 ° false
  • Cuma 9.2 ° / 6.8 ° false
  • Cumartesi 7.2 ° / 4.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Sancaktepe’de Mehmet Âkif Ersoy’a Vefa Dolu Anma
YGD Yeni Yıla İki Büyük Ödül Organizasyonuyla Giriyor
Odak Yangın Sonrası Değil, Yangın Öncesi
Mimar Ufuk Aydın’dan İlham Veren Paylaşım: “Hayallerinize Oturduğunuz Yerden Ulaşamazsınız”
MHP Sancaktepe İlçe Başkanı Şahinoğlu’ndan Stad Tahsisine Tepki: “Sancaktepe’nin Hakkı Göz Ardı Edildi”
FİLM-SAN VAKFI ART GREEN Projesi Tamamlandı
Hyundai Resim Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Bekliyor