• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,36% 0,27
  • EURO

    51,11% 0,38
  • GRAM ALTIN

    6945,97% 1,59
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

Memorial Everest Söyleşileri, Zirveye Dokunan Kadınları Ağırladı

Memorial Sağlık Grubu’nda dönüşüm yolculuğu olarak başlatılan “Memorial +” hareketi çerçevesinde hayata geçirilen Everest Projesi, ikinci söyleşi etkinliğiyle devam etti.

869 OKUNMA
TARİH: 25.12.2024 04:52
Son Güncelleme: 25.12.2024 04:52

Memorial Everest Söyleşileri, Zirveye Dokunan Kadınları Ağırladı

Memorial Sağlık Grubu’nda dönüşüm yolculuğu olarak başlatılan “Memorial +” hareketi çerçevesinde hayata geçirilen Everest Projesi, ikinci söyleşi etkinliğiyle devam etti.

GENEL 25.12.2024 04:52:00 869
Haberi Sesli Oku
Memorial Everest Söyleşileri, Zirveye Dokunan Kadınları Ağırladı

Memorial Sağlık Grubu’nda dönüşüm yolculuğu olarak başlatılan “Memorial +” hareketi çerçevesinde hayata geçirilen Everest Projesi, ikinci söyleşi etkinliğiyle devam etti. Everest Söyleşi serisi bu kez, Everest kadınlarının ilham veren hikâyelerini odağına aldı.

Sağlık hizmetlerinde mükemmelliği hedefleyen Memorial Sağlık Grubu, çıtasını daha da yükseğe taşımak üzere hayata geçirdiği projesi “Everest” kapsamında, çalışanları için ilham verici “Everest Söyleşileri” serisinin ikinci etkinliğini gerçekleştirdi. Memorial Sağlık Grubu CEO’su Bora Uludüz moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğin ilk oturumunda Everest Maratonu’nu koşan ilk Türk Ece Vahapoğlu deneyimlerini paylaştı. Etkinliğin ikinci oturumunda ise Everest’in zirvesine ulaşan ilk Türk kadınlar; Elif Eylem Maviş, Suna Yılmaz ve Burçak Özoğlu Poçan yolculuklarını dinleyicilerle paylaştı.

Yaşadıklarımı düşündükçe gözlerimin içi doluyor

Ece Vahapoğlu, bu süreçteki zorlukları nasıl aştığını ve maratonun ona kazandırdığı farkındalıkları aktardı: “Bugüne kadar 10 kişisel gelişim kitabı yazdım. Kitaplarımda ve sosyal medyada önerdiklerimi bizzat yaşayarak paylaştım. Everest Zirvesi’nde koşmak benim için hayali gerçek olamayacak bir koşu deneyimiydi. Everest, dünyanın en yüksek ve en zorlu maratonu. Türkiye’den katılan ilk ve tek yarışçı bendim. Benim grubumda dünyadan 20 kişi, yarışa katılan da 200 kişi vardı. 2 kişi yarış başlamadan hayatını kaybetti. Bu 21 günlük dağ deneyimi hayat boyu unutamayacağım bir deneyim sundu. Dağdaki ilkel şartlar günlük konforlu hayatlarımızdan çok farklıydı. Soğukta kalmak, saatlerce yürümek, uyku tulumunda günlerce uyumak, ortak ilkel tuvalet kullanmak, yüksek irtifada oksijen azlığı gibi birçok zorlukla baş etmek… Everest Maratonu’nda kendime hep şunu söyledim: “Acı geçici, başarı ise kalıcı!”. Bir şeyi gerçekten çok istemek ve bunun için mücadeleci davranmak ve pes etmemek başarıyı getiriyor. Türk bayrağı ile koştuğum için sorumluluk da hissettim. Düşündüğümden daha kısa sürede koşarak üstelik dereceyle bitirdim. Bugün hala orada yaşadıklarımı düşündükçe gözlerimin içi doluyor, nasıl yaptığıma inanamıyorum.” dedi.

Sınırları aşan kadınlar
Fiziksel ve zihinsel sınırların nasıl aşılabileceğini, dayanışma ve ekip ruhunun başarıdaki etkisini örnekleriyle paylaşan Elif Eylem Maviş, Suna Yılmaz ve Burçak Özoğlu Poçan, bu deneyimin yalnızca bireysel bir başarı olmadığını, dayanışmanın gücüyle zirveye ulaştıklarını söyledi.

Suna Yılmaz, biz dört kadın olarak Everest’e çıktık. Hepimiz o zamanlar aynı üniversitede okuyorduk. Bir arada olmak, bu değerli deneyimi birlikte gerçekleştirmek bizim için büyük bir gurur kaynağı. Dönemin koşulları tırmanışı epey zorlaştırmıştı. Her gün blog sayfamıza notlar yazardık, günlük deneyimlerimizi paylaşırdık. Yazdığımız günlükleri her gün blog sayfamızda yayınlanması da bu deneyimin daha fazla kişiye ulaşmasını sağladı. Bu etkileşim onların bizlerle birlikte aynı coşku, aynı hisleri paylaşmasını sağladı. Döndüğümüzde bizlerle beraber bu süreci yaşayan pek çok kişi olduğunu gözlemledik. Bu tırmanışta birbirimize hep destek olduk, mücadele etmekten vazgeçmedik sözleriyle dikkat çekerken, Elif Eylem Maviş, “2006 yılında Everest Türkiye Takımı olarak sınırları zorlayarak 8.850 metrelik zirveye tırmandık. Dünyanın en yüksek tepesine tırmanmanın hem fiziksel hem de zihinsel bir performans gerektiğini paylaşmak isterim. Biz takım olarak ekip tırmanışı yaptık ve birbirimize sonuç ne olursa olsun takım olarak geri döneceğiz dedik. Bu yaklaşımımız hedefimize güvenli bir şekilde ulaşmamızı sağladı. Geleceğin kadın dağcıları için bir rol model olmayı önemsiyoruz ve hala gelecek nesillere bunu aktarmak için çok önemli bir çabamız var“ dedi.

Burçak Özoğlu Poçan, zirvede hissettiklerini “Hayatta her zaman her şey istediğimiz gibi gitmiyor. Karşımıza çeşitli zorluklar çıkabiliyor burada önemli olan bu sorunlarla başa çıkabilmek. Everest’te tam olarak yaptığımız şey buydu. Bu tırmanış süresince çeşitli aksaklıklara çözüm bulabilmek, hızlı karar verebilmek çok önemliydi. Bu hikâyeyi anlatırken ileride çocuklarımızın izleyebileceğini, okuyabileceğini hayal ettik. Bu bizim en büyük motivasyonumuzdu. Yaşadığımız deneyimde en önemli olan unsur disiplinli çalışmak, sportif olmak ve takım olarak birlikte mücadele etmekti” dedi.

Memorial Sağlık Grubu CEO’su Bora Uludüz, kadınların zirveye giden hikâyelerini dinlemenin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Everest’in zirvesine ulaşan güçlü kadınlar, sadece fiziksel engelleri değil, toplumsal önyargıları da aşarak hepimize ilham verdiler. Bu oturumda paylaşılan hikâyeler, azim ve dayanıklılığın sınır tanımadığını bir kez daha gösterdi. Kadınların gücüne ve başarısına duyduğumuz inancı, Memorial’ın her adımında desteklemeyi sürdüreceğiz. Everest Projesi kapsamında ikincisi gerçekleşen “Everest Söyleşileri” ile, Memorial Sağlık Grubu çalışanlarını toplumda başarıya ulaşarak rol modeli olmuş kişilerle buluşturmaya devam edeceğiz.”
Kadınların gücüne dikkat çeken bu etkinlik, kadın dostu markalar arasında yer alan Memorial Sağlık Grubu’nun çalışanları ve davetlileri için bir motivasyon kaynağı oldu. Memorial, “Memorial +” vizyonu doğrultusunda hem kurum içi kültürünü geliştirmeyi hem de toplumsal başarılara katkı sunmayı hedefliyor.

 

LÖSEV GENÇLERİ İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ

TÜRKİYE’NİN KAN BAĞIŞINDA REKOR YILI: 3 MİLYON ÜNİTE

MİLLİ ATICI YUSUF DİKEÇ FAIR PLAY ÖDÜLLERİ’NDE TANITIM DALI BÜYÜK ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ OLDU

Üç aylar, manevi arınmanın yanı sıra sorumluluğu da hatırlatıyor!

Odak Yangın Sonrası Değil, Yangın Öncesi

Sabancı Vakfı 10. Kısa Film Yarışması’nın Finalistleri Belli Oldu

Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı’ndan Ağrı’daki Köy Okullarına Anlamlı Destek

Türk Telekom Prime Kahve Konserleri müzik tutkunlarını AKM’de buluşturuyor

Güvenli Yolculuklar Sanatla Buluştu

Alarko ve SKD Türkiye’den Sürdürülebilir Tarım Alanında Saha Analizi

Efsanevi hikayelerle dolu İkonların İkonu Phantom’un 100 yılı

Zeytin ve zeytinyağı sektöründe güçler URGE Projesi’nde birleştirilecek

Turkmall'dan Karabağlar'a Yeni Aile Sağlığı Merkezi

Uzmanı uyardı! Şantiye ve konteyner kentlerdeki yangında ilk 5 dakika kritik!

HABERLER

Sancaktepeli Judocular İstanbul Seçmelerinde Göz Doldurdu

KAI Maarif Derneği Çekmeköy Temsilciliği’nden Birlik ve Dayanışma Kahvaltısı

Sancaktepe Cemevi’nin Temeli Törenle Atıldı

YAŞLI DOSTU KONUTLAR LÜKS DEĞİL, İHTİYAÇ

LÖSEV’den Babalar ve Çocuklara Moral Dolu Hafta Sonu

Sancaktepe'de Karne Heyecanı: Kaymakam Yavuz Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Sancaktepe Kaymakamı Yavuz'dan Kemal Türkler İlkokulu’na Ziyaret

LÖSEV’DEN ANLAMLI ÇAĞRI: UMUDUMUZ KADIN DAYANIŞMASI

Aileler için önemli uyarı

Yapay zekâdan arkadaş olur mu?

Aşırı paylaşım şirketleri tehlikeye atıyor

Dolandırıcılar Instagram ve WhatsApp hesaplarını çalıyor

JPG dosyası Windows’ta uzaktan kod çalıştırabilir mi?

Dijital intikam kontrolden çıkıyor

Kişisel bilgileriniz size karşı silah olarak kullanılabilir

  • Cumartesi 12.2 ° / 8.5 ° false
  • Pazar 13.1 ° / 9.8 ° false
  • Pazartesi 12.8 ° / 10 ° false
Sancaktepeli Judocular İstanbul Seçmelerinde Göz Doldurdu
KAI Maarif Derneği Çekmeköy Temsilciliği’nden Birlik ve Dayanışma Kahvaltısı
Sancaktepe Cemevi’nin Temeli Törenle Atıldı
YAŞLI DOSTU KONUTLAR LÜKS DEĞİL, İHTİYAÇ
LÖSEV’den Babalar ve Çocuklara Moral Dolu Hafta Sonu
Sancaktepe'de Karne Heyecanı: Kaymakam Yavuz Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Sancaktepe Kaymakamı Yavuz'dan Kemal Türkler İlkokulu’na Ziyaret