Tarih: 03.06.2024 01:19

M4 METRO HATTI’NDA ÜCRETSİZ SINIRSIZ İNTERNET İBB Wİ-Fi HİZMETİ BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

İBB’ye ait M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nda ücretsiz sınırsız internet İBB Wi-Fi hizmeti başladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından sunulan ücretsiz sınırsız internet hizmeti İBB Wi-Fi uygulaması metrolarda yaygınlaşmaya devam ediyor. İstanbul genelinde, meydan, park, bahçe, spor alanları, İstanbul Havalimanı,  kültür merkezleri, sosyal tesisler, üniversite, yurt, hastane, toplu taşıma araçları ve daha birçok kamusal alanda 5 bin 497 lokasyon ve 11 bin 835 erişim noktasında 6 milyona yaklaşan kullanıcı sayısıyla ücretsiz, güvenli ve hızlı internet hizmeti veriliyor.

Aylık 60 GB kullanım kotası ile vatandaşın kullanımına sunulan İBB Wi-Fi hizmetinde kota sınırı tamamen kaldırıldı.  Daha önce yurt ve kütüphanelerde başlatılan SINIRSIZ İBB Wi-Fi hizmeti yapılan altyapı ve üstyapı yatırımları ile geliştirilerek artık GB sınırlaması olmadan vatandaşın kullanımında olacak.

METRODA KESİNTİSİZ İLETİŞİM
İstanbullulara, M2 Yenikapı-Hacıosman  ve M8 Bostancı-Dudullu Metro Hattı’nda sunulan internet hizmeti kapsamı genişletirilerek M4 Hattı’nda da sunulmaya başlandı. Günlük ortalama 70 bin yolcuya sahip M4 Metro Hattı, 33,5 km hat uzunluğu ile Anadolu Yakası’nın en uzun metro hattı olma özelliğini taşıyor. 
Proje kapsamında metro hattına 36 trende 144 adet yolcu erişim noktası ve 140 adet hat boyu ekipmanı kuruldu. Yapılan testlerde 80km/saat hızla minimum 300 mbit download, 100 mbit upload hız verilerine ulaşıldığı görüldü.  Metrolardaki bu teknolojik dönüşümle birlikte yolculara kesintisiz iletişim imkânı sunarak  İBB Wi-Fi uygulaması ile metro içerisindeki geçirdikleri sürenin verimli hale getirilmesi ve memnuniyetlerinin artırılması amaçlanıyor.

AFET DURUMLARINDA KRİTİK ÖNEME SAHİP
Metro hatları içerisinde oluşturulan internet, olası afet durumunda vatandaşların iletişim ihtiyaçları için kritik öneme sahip olacak. İstanbul’un en güvenli sığınaklarından biri olan metrolarda, İBB Wi-Fi hizmetini yaygınlaştırmaya devam ediyor. Kullanıcılar, metro içindeki mavi bölge olarak adlandırılan alanda İBB Wi-Fi kullanıcı adı ve şifresini girerek yolculuk esnasında ücretsiz sınırsız internet hizmetinden kolaylıkla yararlanabilecekler.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —