İSTANBUL 7.02.2025 16:31:00 1034
Haberi Sesli Oku

LÖSEV’İN KANSERİ YENEN MÜCADELECİ GENÇLERİ DEPREMİ UNUTMADI

LÖSEV’İN KANSERİ YENEN MÜCADELECİ GENÇLERİ  DEPREMİ UNUTMADI

LÖSEV’in lösemi ve kanseri yenmiş gençleri, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ikinci yılında, Hatay’da bir araya geldi.

LÖSEV’in lösemi ve kanseri yenmiş gençleri, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ikinci yılında, Hatay’da bir araya geldi. Depremde hayatını kaybedenleri anmak için düzenlenen yürüyüşe katılan gençler, dayanışma mesajı verdi.

LÖSEV gençleri yürüyüşün ardından sabah saatlerinde bölgedeki konteyner kentleri ziyaret ederek depremzede çocuklarla bir araya geldi, oyuncak hediye etti. Çocukların yüzünü güldüren gençler, moral ve motivasyon sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler de düzenledi. LÖSEV’in iyileşmiş gençleri, hastalık sürecinde aldıkları desteği şimdi başkalarına ulaştırarak topluma katkı sağlamaya devam ediyor. Depremzede ailelerin yanında olduklarını vurgulayan gençler, dayanışmanın ve umudun önemine de dikkat çekti.

LÖSEV Gençlerinden Hatay’daki Asbest Tehlikesi Hakkında Açıklama: “Kanser Olmak İstemiyoruz”

Kanserin tedavi edilebilen bir hastalık olmasının haricinde önlenebilen bir hastalık olduğunun vurgusunu yapmak isteyen lösemi ve kanser öyküsü yenen gençlerin katılım sağladığı aktivist çalışmada asbest sorununun oluşturacağı risklere dikkat çekildi.  Tedavi sürecini geride bırakan gençler: “Biz kanser olmuyoruz, biz kanser ediliyoruz, gerekli önlemler alınmadığı sürece tüm hatay halkı da asbest sorunu yüzünden kanser olma riskiyle karşı karşıya, bu yığınlarda molozları görüyor olabilirsiniz biz kanser olacak kardeşlerimizi görüyoruz, asbestten kanser olmak istemiyoruz, kanserden ölmek istemiyoruz” diyerek yetkililer tarafından gözardı edilen risklere dikkat çekti.

Depreme Hatay’da Yakalanan Lösemi Savaşçısı Buse: “ Benim İçin Endişelenen Birileri Olduğunu Bilmek Bile İçimde Bir Umut Işığı Yaktı”

Depreme Memleketi Hatay’da yakalanan 20 yaşındaki lösemi mücadelecisi Buse Nur Kaba yaşadıklarını şöyle dile getirdi: “Selçuk Üniversitesi Sosyal Hizmet 2. sınıf öğrencisiyim. Memleketim Hatay, Dörtyol. 6 Şubat 2023’te, o kara gecede, ailemle birlikte Kahramanmaraş merkezli depreme evimizde yakalandık. O an, duvarlar üzerimize yıkılacakmış gibi hissettik. Ama çok şükür, ben ve ailem sağ salim dışarı çıkmayı başardık. O an herkes gibi biz de ne yapacağımızı bilemedik. Şebeke olmadığı için telefonlar çalışmıyordu. Boş bir alana sığınıp aracımıza geçtik, ne yapacağımızı bilmeden bekliyorduk. Derken, telefonum çaldı… LÖSEV arıyordu.  Hemen açtım, “Buse, neredesin? İyi misin?” dedi LÖSEV’den Sosyal Hizmet Uzmanı abla. Sadece bu sorular bile içimi öyle ısıttı ki… En zor anımızda bile bizi unutmamışlardı. “Evet abla, iyiyim. Ailem de iyi, çok şükür bir şeyimiz yok.” dedim. Beni merak eden, benim için endişelenen birileri olduğunu bilmek bile içimde bir umut ışığı yaktı. Depremin ardından geçen günlerde LÖSEV yine yanımızdaydı. Sadece bir kez değil, defalarca aradılar. “Bir ihtiyacın var mı? Durumunuz nasıl? Sana nasıl destek olabiliriz?” diye sordular. 2016’da lösemi teşhisi aldığım günden beri LÖSEV hep yanımdaydı ama o gün anladım ki, LÖSEV sadece bir vakıf değil, kocaman bir aile. Bugün, depremin ikinci yılında, LÖSEV Gençlik Kolları olarak Antakya’da bir araya geldik. Birlikte acılarımızı, umutlarımızı ve iyileşen yaralarımızı paylaştık. O gün yaşadığımız korkunun yerini bugün dayanışma aldı. İyi ki varsın LÖSEV, iyi ki bu büyük ailenin bir parçasıyım.”



Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz'un12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve M. Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

Sancaktepe Bingöl İl Derneği düzenlediği iftar davetinde hemşehrileri ile buluştu

Sancaktepe'de SANİAD Mart ayı toplantısını gerçekleştirdi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Sancaktepe'de iftar programına katıldı

Sancaktepe'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlliği düzenlendi

BBP Sancaktepe İlçe Başkanı Darel " ZAMAN HIZLA GEÇİYOR, KALDI 4 YIL"

Sancaktepe'de Yeşilay Haftası Kutlandı

Abdülmecit Zengin'in Ramazan Ayı Mesajı

Şenol Akkök'ün Ramazan Ayı Mesajı

CEMAL AYTEKİN’İN RAMAZAN AYI MESAJI

Sancaktepe'de Sarıgazi Peyami Safa İlkokulu projeleri ile göz dolduruyor

Sancaktepe Safa Okulları'ndan örnek nezaket projesi

Sancaktepe'de öğrencilere verimli ders çalışma teknikleri anlatıldı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Sancaktepe'de öğrencilerle buluştu

Sancaktepe'de 2 okul Avrupa'ya açılıyor

Osmangazi İlkokulu'nda gelenek bozulmadı! 2/E sınıfı yıl sonu sergisi yapıldı