Tarih: 25.04.2021 21:15

Let’s Create a Science Museum Projesi Son Aşamalarına Geldi

Facebook Twitter Linked-in

‘‘Let’s Create a Science Museum’’ (Bir Bilim Müzesi Yaratalım) adlı eTwinning projesinin sonuna doğru gelindi. 

Projeye 4 öğrenci ile katılan Sancaktepe Sultan II. Abdulhamid Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Biyoloji Öğretmeni Necla SÖNMEZ, projede pandemi sürecinden olumsuz etkilenen öğrencilerin bilimle aralarındaki bağın güçlendirilmesini hedeflediklerini dile getirdi. 

Dijitalleşme sürecinde teknolojik araçların eğitim öğretime adapte edilmesinin öğrencilerin bilime ilgisini artırdığını ifade eden Sönmez, ‘‘Bu amaçla projemizde öğrencilerimizin web 2.00 araçlarını etkin bir şekilde kullandıkları poster, deney, e-gazete, e-dergi, sanal müze ve animasyonlara yer verdik.’’ ifadelerine yer verdi.

 KENDİ BİLİM MÜZELERİNİ YAPTILAR 

15-18 yaş grubu aralığındaki öğrencileri içine alan, uluslararası proje ortaklarının da yer aldığı; 2 ülkeden, 11 öğretmen ve 43 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen eTwinning projesinde öğrenciler, kendi icatlar dergilerini, son yıllarda gerçekleşen önemli bilimsel olayları içeren e-gazetelerini, kendi bilim dergilerini ve dinozorları araştırdıkları sanal müzelerini oluşturdu.

Bilimle ilgili deneyler, bilim insanlarının hayatlarının araştırılması, oyunlar, animasyonlar, bulmacalar ve zihin haritaları gibi pek çok etkinlikle zenginleştirilen projede öğrenciler takımlar halinde çalışarak ortak ürünler elde ettiler.  
 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —