KURUMSAL HABERLER

KURUMSAL HABERLER Haberleri
KURUMSAL HABERLER 3.07.2024 23:00:00 390 0
Haberi Sesli Oku

İzmir ve Nanjing arasında ticari iş birliği derinleşiyor

İzmir ve Nanjing arasında ticari iş birliği derinleşiyor

Ege İhracatçı Birlikleri, uzun yıllardır Çin pazarındaki konumunu güçlendirmek için yoğun çaba sarf ediyor ve bu çabalar sonucu Çin ile yeni iş birliklerinin kapısını araladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Çin'in Nanjing Belediye Başkanı Chen Zhichang ile bir araya geldi. Bu görüşme sırasında Nanjing Belediye Başkanı Chen Zhichang, Nanjing’in özellikle son dönemde Türkiye ile ticari anlamda iş birliği ivmesini artırdığını vurgulayarak, “Geçtiğimiz yıl, Nanjing’in Türkiye ile dış ticaret hacmi yıllık %16,4 artışla 836 milyon ABD dolarına ulaştı. Bu hacmi, yıllık %10 artışla 724 milyon ABD doları tutarındaki ihracat ve yıllık %87,2 artışla 112 milyon ABD doları tutarındaki ithalat oluşturmakta. Bu da iki taraf arasındaki büyüyen ticari ilişkilerin en önemli göstergesi.” dedi.

Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbırakmaz, yaptığı sunumda EİB organizasyon yapısı, Çin-Türkiye dış ticaret rakamları ve EİB’in 2019 yılından beri Çin özelinde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Direktörü Hülya Ulusoy ise İZKA organizasyon yapısı ve İZKA’nın İzmir ili özelindeki inovasyon ve girişimcilik, yeşil ve mavi büyüme projeleri, yatırım projeleri konularında sunum yaptı.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Nanjing, Çin'deki ikinci en büyük ticaret merkezidir. İzmir ile Nanjing arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve işbirliği olanaklarının değerlendirilmesi adına önemli bir adım atıyoruz. İzmir’de Çin Konsolosluğu’nun yeniden açılması bizi çok memnun edecektir. İzmir ve Nanjing arasında karşılıklı iş birliği ve yatırımların artması, hem ekonomik hem de kültürel anlamda olumlu sonuçlar doğuracaktır. Eğitim ve araştırma alanında ortak projeler yürütülerek bilgi ve deneyim paylaşımı artırılabilir, akademik iş birlikleri geliştirilebilir. Bu toplantının, İzmir ile Nanjing arasındaki ilişkilerin daha da derinleşmesine ve yeni iş birliği olanaklarının keşfedilmesine vesile olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise “Nanjing Belediye Başkanı ve beraberindeki heyeti ilimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. İkili ticari ve siyasi ilişkilerimizin gelişmesinde bu ziyareti önemsiyoruz.” dedi.

Konuşma ve sunumların ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi tarafından Nanjing Belediye Başkanı Chen Zhichang ve heyetin diğer temsilcilerine hediyeler takdim edildi. Nanjing Belediye Başkanı Chen Zhichang, Ege İhracatçı Birlikleri Çin anı defterine ziyarete ilişkin memnuniyetini ve ikili ilişkilerin güçlenmesi dileklerini yazdı.

SANCAKTEPESES HABER MERKEZİ
 



15. KENT LOKANTASI SANCAKTEPE’DE AÇILDI

Sancaktepe'de Kastamonulular piknik etkinliğinde buluştu

Sancaktepe Canlar Cemevi'nde Lösev Farkındalık Semineri düzenlendi

Sancaktepe'de ilk defa Lösev Farkındalık semineri düzenlendi

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Bitlis Valisi oldu

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya'nın 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği yönetiminden başsağlığı ziyareti

İSTANBUL, AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NA HAZIR

KAS-DER Sancaktepe Şubesi Geleneksel Dernek Pikniğine hazırlanıyor.

Sancaktepe'de 49 Hak Sahibi Tapularına Kavuştu

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Sancaktepe'de öğrencilerle buluştu

Sancaktepe'de 2 okul Avrupa'ya açılıyor

Osmangazi İlkokulu'nda gelenek bozulmadı! 2/E sınıfı yıl sonu sergisi yapıldı

Sancaktepe SAGİHO'da Bilim Fuarı düzenlendi

Sancaktepe'de III. Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası düzenlendi

Sancaktepe'de Şehit Emre Baysal Anadolu Lisesi Bilim Fuarı düzenledi