14.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:47
  • GÜNEŞ 07:11
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:35
  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

İş yerlerindeki toplu kullanım alanları ve araçlarının hijyenine dikkat!

Normalleşme adımlarının atılması ve aşılamanın hızlanmasıyla, iş yerlerine tam zamanlı dönüşler başladı.

TARİH: 11.08.2021 15:16
Son Güncelleme: 11.08.2021 15:16

İş yerlerindeki toplu kullanım alanları ve araçlarının hijyenine dikkat!

Normalleşme adımlarının atılması ve aşılamanın hızlanmasıyla, iş yerlerine tam zamanlı dönüşler başladı.

GENEL 11.08.2021 15:16:00
Haberi Sesli Oku
İş yerlerindeki toplu kullanım alanları ve araçlarının hijyenine dikkat!

Normalleşme adımlarının atılması ve aşılamanın hızlanmasıyla, iş yerlerine tam zamanlı dönüşler başladı. Plaza, fabrika gibi çok sayıda çalışan için ortak kullanım alanlarının bulunduğu büyük iş yerlerinde, çalışanların maske, mesafe, hijyen uyarılarına dikkat etmeleri büyük önem taşıyor.

İş yerlerinde bulunan restoran, yemekhane, dinlenme odaları, sigara içme alanları, tuvaletler gibi ortak kullanım alanlarında ise bireysel hijyenin yanı sıra, alanın ve kullanılan araçların hijyeninin eksiksiz sağlanması gerekiyor.

İşletmelere ve iş yerlerine özel hijyen planı hazırlayıp, uygulayan, hijyen ürünlerinin güvenilir ve öncü markası Nilco Reinigungsmaschinen Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Hakan Mete, konuyla ilgili şu noktalara değindi: “Restoranlarda yer alan zeminler, duvarlar, masa, sandalye, servant takımları, çay, kahve, sebil, havalandırma-klima filtreleri, çöp kovaları gibi ortak kullanım alanları ve araçları düzenli olarak temizlenip dezenfekte edilmelidir. Pandemi nedeni ile ortam dezenfektasyonu yapılmalı ve servant takımları kaldırılarak tüm tuz, baharat, kürdan gibi malzemeler tek kullanımlık olmalıdır.

Yemekhane bölümü tıpkı bir catering gibi birçok ekipmanın bir arada kullanıldığı kısımdır. Depolama alanlarındaki zemin ve duvarların tümünün temizliği oluşturulmuş olan hijyen planına göre yapılmalı ve dezenfekte edilmelidir. Kişisel hijyen bu bölüm çalışanları için en yüksek düzeydedir. Pandemi nedeni ile ürün teslimatları ve ürünler belirlenen kriterlere göre teslim alınmalı ve dış kısımları ortam dezenfektasyon aracı ile dezenfekte edilmelidir.

Dinlenme odalarında yer alan oturma grupları, zeminler, duvarlar gibi alanlarla; çay, kahve, sebil gibi araçların tümünün temizlik ve dezenfektasyonu detaylı şekilde yapılmalıdır. Pandemi nedeni ile ortam dezenfektasyonu sık sık kullanılmalıdır.  

Sigara içme noktalarında ise sosyal mesafe kuralına dikkat edilmeli, alanda bulunan oturma grupları ve çöp gibi üniteler dezenfekte edilmelidir.”

Tuvaletlerde Sıkı Hijyen Gerekiyor

Hakan Mete, en sık toplu kullanım alanlarından olan tuvaletlerle ilgili ise, “Tüm personellerin gün içerisinde kullanmakta olduğu tuvaletlerin tümü, yüksek düzeyde çapraz bulaşı riski taşımaktadır. Bu noktalar iş yerlerindeki en kritik ve kesinlikle hijyenin çok üst düzeyde olması gereken yerlerdir. Bu alanda oluşan mikropları ve kirleri bulaştırmamak için eller çok iyi dezenfekte edilmelidir. Mikro organizmaların sayısını hastalık yapıcı seviyenin altına indirmek için el dezenfektanı kullanılmalıdır. Tuvaletlerin içlerinin, klozet içi ve kapaklarının, sifon kollarının, el ile dokunulan kapı kolları, çeşmeler ve sabunlukların, zeminlerin, lavaboların, çöp kovalarının ve havalandırma filtrelerinin dezenfektasyonu titizlikle yapılmalıdır. Ayrıca pandemi nedeni ile de ekstra ortam dezenfektasyonu yapılmalıdır.” dedi.

HABERLER

Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti

LÖSEV’DEN İSTANBUL’DA KOLİ KOLİ MUTLULUK

Sentetik uyuşturucular küresel tehdit oluşturuyor!

Gökçe Bahadır’ın Yer Aldığı Papia Home Reklam Filmi Yayında!

Türk Çam Balı, Manuka Balının Tahtına Göz Dikti

ABD-İsrail ile İran Savaşı’nda ne oluyor?

İSTANBUL'DA YEŞİLAY HAFTASI COŞKUSU:

YEŞİLAY’DAN ÇOCUK DOSTU DİJİTAL OYUNLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Ramazan yoğunluğunda gıdanın değerini korumak “doğru lojistik” ile mümkün

LİSELİ GİRİŞİMCİLERE YÖNELİK “AI STARTUP STUDIO” PROGRAMI SONUÇLANDI

Turizm, Gastronomi ve Ağırlama Sektörünün Öncü İsimleri “Ağırlama Sisteminde Ekosistem” Temasıyla FSUMMIT 2026’da Buluştu.

72. Sait Faik Hikâye Armağanı başvuruları için son günler

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu “Gelenekten Geleceğe” temasıyla Çeşme-Ankara rotasında 61.kez Türkiye yollarına çıkmaya hazır

Türk Otelcilik Sektöründen Küresele Güçlü Bir Adım:

Geleceğin Teknolojileri "Generation Next Summit"te konuşuldu

HABERLER

Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti

“Maziden Atiye Gelen Sanat” Sergisi Sancaktepe’de Açıldı

105 Yıllık İstiklâl Ruhu Sancaktepe’de Yaşatıldı

Sancaktepe'de Minik Yüreklerden İstiklâl Marşı’na Anlamlı Vefa

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz’dan İstiklal Marşı’nın Kabulü Mesajı

Sancaktepe’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Sergi Açıldı

SİYAD Sancaktepe’den Ramazan Sofrasında Birlik Mesajı

Fatma Nur Öğretmenin İsmi Çekmeköy’de Yaşatılacak

SANİAD geleneksel iftar programını Sarıgazi Mahalle Evi’nde gerçekleştirdi

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz İMES’in Sahur Programına Katıldı

Kaymakam Naif Yavuz TÜMBİR İftar Programına Katıldı

Toplumsal Sorunlara Dikkat Çeken Çağrı: “Çocuklarınıza Sahip Çıkın”

İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanlığı’ndan Birlik ve Dayanışma İftarı

Sancaktepe'de Şehit Aileleri ve Gaziler Gönül Sofrasında Buluştu

Sancaktepe’de Yeşilay Haftası Coşkusu: Öğrenciler Sağlıklı Yaşam İçin Sahnedeydi

  • Cumartesi 12 ° / 6.2 ° Güneşli
  • Pazar 11.9 ° / 6.3 ° false
  • Pazartesi 11.6 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
“Maziden Atiye Gelen Sanat” Sergisi Sancaktepe’de Açıldı
105 Yıllık İstiklâl Ruhu Sancaktepe’de Yaşatıldı
Sancaktepe'de Minik Yüreklerden İstiklâl Marşı’na Anlamlı Vefa
Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz’dan İstiklal Marşı’nın Kabulü Mesajı
Sancaktepe’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Sergi Açıldı
SİYAD Sancaktepe’den Ramazan Sofrasında Birlik Mesajı