İSTANBUL 24.02.2024 14:04:00 395 0
Haberi Sesli Oku

İMAMOĞLU VE ÇERKEZ, ÇEKMEKÖY’DE HALKLA BULUŞTU

İMAMOĞLU VE ÇERKEZ, ÇEKMEKÖY’DE HALKLA BULUŞTU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy Belediye Başkan adayı Orhan Çerkez ile birlikte önce ilçe turu yaptı, sonra halkla buluştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy Belediye Başkan adayı Orhan Çerkez ile birlikte önce ilçe turu yaptı, sonra halkla buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy Belediye Başkan adayı Orhan Çerkez ile birlikte ilçe turu yaptı. Vatandaşlar, Kirazlıdere Mahallesi Alemdağ Caddesi boyunca yol alan seçim otobüsünden kendilerini selamlayan İmamoğlu ve Çerkez’e sevgi gösterilerinde bulundu. İmamoğlu, zaman zaman otobüsün önünü kesen vatandaşlarla samimi sohbetler gerçekleştirdi. İmamoğlu ve Çerkez, ilçe turunun ardından Soğukpınar Mahallesi’nde toplanan coşkulu kalabalıkla buluştu. CHP milletvekilleri Ali Gökçek ile Suat Özçağdaş, CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan da buluşmada, İmamoğlu ve Çerkez’e eşlik etti.

“İSTANBUL'DA BAZI ŞEYLER, ARTIK KONUŞULMUYOR”

Konuşmasının başında Çekmeköy Belediye Başkan adayı Çerkez’e destek isteyen İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

“İstanbul'da bazı şeyler, artık konuşulmuyor. Mesela yapılaşmaya açılan yeşil alanlar, kişiye özel imar düzenlemeleri, israf ve yolsuzluk; beş yıldır İstanbul'un gündeminden kalktı. İstanbul'un gündeminde bunların hiçbirisi yok. Parasızlıktan durmuş metro inşaatları ve su baskınları, imtiyazlı bir avuç insan ya da bir kısım kendilerine yakın dernekler, vakıflar artık bu şehrin gündeminde yok. Doğru mu? Bunların hepsini, bu şehrin gündeminden çıkardık. İstanbul'u beş yılda o kadar çok değiştirdik ki, onların ‘çılgın proje’ diye övdükleri işlerin İstanbul'a ne kadar zararlı olduğunu milletimiz gördü. Tepkisini koydu. Hani Türkiye'yi çağ atlatacaktı, İstanbul'u şaha kaldıracaktı ya ‘Kanal İstanbul’ diye bir projeleri. Şimdi ağızlarına alamıyorlar farkında mısınız? Tabii bunlar, seçimden önce her renge boyanırlar. Yeter ki işin hesabı oy olsun. Her renge boyanırlar ve o renk üzerinden insanların fikirlerini aldatmaya çalışırlar. Bu millet aklı başında millet. Bu millet, kimi sevmez biliyor musunuz? Aldatanı sevmez. Bir de sıklıkla aldananı sevmez. Onun için milletimiz, bu seçimde aldanana da aldatana da oy vermeyecek. Onun için birlik olacağız. Bir de uyanık. Bunların oyununa gelen kim var ise, o insanlarımızı mutlaka uyaracağız.”

“ŞİMDİ İSTANBUL NE KONUŞUYOR?”

“Şimdi İstanbul ne konuşuyor? 65 kilometre metro yaptığımızı konuşuyor. Halka açılan milyonlarca metrekarelik kent ormanlarını konuşuyor. Rahmi Demir Kent Ormanı'nı konuşuyor. Atatürk Kent Ormanı'nı konuşuyor. Kemerburgaz Kent Ormanı'nı konuşuyor. Bakın bunların aklında bile yoktu; kreşleri konuşuyor, kreşleri. Yurtları konuşuyor. Üniversite öğrencilerine verilen yüz binlerce bursu konuşuyor. Bunların aklına bile gelmeyen, Kent Lokantalarını konuşuyor. Yeni açılan ulaşım hatlarını konuşuyor. Yenilenen, iyileşen şehri konuşuyor. Tarihe saygıyı, İBB Miras’ı konuşuyor. Onlarca yapılan kütüphanelerimizi konuşuyor. Bakınız; İstihdam Ofisiyle 2019’da bu arkadaşlar dalga geçtiler. ‘Sizin işiniz mi dediler?’ İstihdam Ofislerimizde şu ana kadar 180 bin insanımız iş buldu. İstihdam ofisleri konuşuluyor. Annemiz orada bebeğiyle beraber. Anne Kart konuşuluyor, anne kart. 650 bin annenin cebinde, mantosunun cebinde ya da çantasında 650 bin pırlanta annemizin cebinde Anne Kart var. İstanbul'u özgürce gezebiliyorlar."



Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, yapımı devam eden okul inşaatında incelemelerde bulundu

Sancaktepe Osmangazi İlkokulu'nda Görsel Sanatlar Sergisi düzenlendi

Sancaktepe'nin küçük kalpli Geleceğin Yazarları imza günü düzenledi

Sancaktepe'de Epilepsi hastası Buğlem Elif için sosyal dayanışma gecesi düzenlendi

Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma

Sancaktepe'de Alper Yeğin'in ekibi belli oluyor! İşte o isimler...

Selçuk Cebir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı

Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı

ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ

Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi

Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi

Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü