Tarih: 24.07.2024 23:36

İklimsa’dan yaz sıcakları için klima kullanımı ipuçları

Facebook Twitter Linked-in

Klima kullanırken, cihazın hava üfleme kanatlarının doğrudan insanlara, evcil hayvanlara veya bitkilere gelmemesine özen gösterilmesi gerekiyor. Ayrıca, klima sıcaklık ayarlarının doğru yapılması önem taşıyor. İklimsa, soğutma için 25-27°C, ısıtma için ise 20-24°C aralığında bir sıcaklık değeri öneriyor. Daha düşük sıcaklıklarda kullanımın yazın hastalıklara yol açtığına dair yaygın bir önyargının yanlış olduğuna dikkat çekiliyor. 

Klima kullanımının maliyetlerini azaltmak için ısı yüklerinin azaltılması gerektiğini belirten İklimsa, kullanılmayan odaların lambalarının kapatılmasını öneriyor. Ayrıca, doğrudan güneş ışığını engelleyen perdeler, panjurlar ve tenteler kullanmanın enerji tasarrufu sağladığını ifade ediyor. Termostat ayarlarının da enerji tasarrufu üzerinde büyük etkisi bulunuyor; soğutmada 1°C veya daha fazla yükseltme, ısıtmada ise 2°C veya daha fazla düşürme ile %10’a varan enerji tasarrufu sağlanabiliyor.

Klimalarda sağlıklı ve verimli kullanım için filtrelerin düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini vurgulayan İklimsa, filtrelerin iki haftada bir kontrol edilmesini ve temizlenmesini öneriyor. Kirli filtreler, soğutma ve ısıtma verimliliğini düşürerek ekstra maliyetlere neden olabiliyor.

SANCAKTEPESES HABER MERKEZİ
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —