• BIST 100

    10656,50%0,86
  • DOLAR

    42,33% 0,21
  • EURO

    49,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5557,24% 0,12
  • Ç. ALTIN

    9200,25% -0,18

İBB Başkanı İmamoğlu 8. İstanbul Ekonomi Zirvesi'ne katıldı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘8. İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin açılış konuşmasını yaptı.

864 OKUNMA
TARİH: 5.12.2024 15:04
Son Güncelleme: 5.12.2024 15:04

İBB Başkanı İmamoğlu 8. İstanbul Ekonomi Zirvesi'ne katıldı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘8. İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin açılış konuşmasını yaptı.

İSTANBUL 5.12.2024 15:04:00 864
Haberi Sesli Oku
İBB Başkanı İmamoğlu 8. İstanbul Ekonomi Zirvesi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘8. İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin açılış konuşmasını yaptı. İmamoğlu; "Kaybedecek zaman kalmadı. Değişim, günlük hayatta hissedilir hale gelmiştir. Biz, toplumsal görev ve sorumluluklarının idraki içerisinde hareket eden herkesin, her kesimin yüklerini paylaşmaya hazırız." sözlerini kullandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş’ta bir otelde düzenlenen “8. İstanbul Ekonomi Zirvesi”nde konuştu. “İstanbul”, “ekonomi” ve “zirve” kelimelerinin birbirine çok yakışan üç tarif olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “İstanbul'a, güzel olan her duygu çok yakışıyor. Dünya ölçeğinde lider kentlerden birisi. Ve bu liderliğini en üst seviyede ortaya koyan faaliyetleri yapmalı ve dünyaya iyi mesajlar verebilmeli, öncü mesajlar verebilmeli, uyarılar yapabilmeli. İstanbul'a yakışan budur” dedi. Bu kapsamda, yaklaşık 3,5 yıl önce Balkan Şehirleri Ağı B40’ı kurduklarını kaydeden İmamoğlu, aynı anlayışla Orta Doğu'nun ve Kuzey Afrika'nın önemli şehirlerini de bu ay içinde İstanbul'da bir araya getireceklerinin bilgisini paylaştı. Nisan ayında ise Almanya'nın Türkiye'yle olan kardeş şehirleri buluşmasının zirvesini yine İstanbul'da yapacaklarını aktaran İmamoğlu, “Daha önce de Mega Şehirler Zirvesi’ni yine İstanbul'da yapmıştık. Bütün bunları şunun için söylüyorum: İstanbul, dünya adına sorumlu bir şehirdir” diye konuştu.

Dünyanın her ortak sorun için sürdürülebilir ve kolektif bir çabaya ihtiyaç duyduğu gerçeğinin altını çizen İmamoğlu, “Bütün aktörlerle iş birliği ve dayanışmayı bir araya koyduğumuzda, ortak geleceği inşa edecek bir modeli ortaya çıkaracak bir oluşuma ihtiyacımız var. Biz, bu modele ‘paydaş ekonomisi’ diyoruz. Yani devletin, sadece şirketler için kısa vadeli karları optimize etmekle kalmayan, tüm paydaşların ve genel olarak toplumun ihtiyaçlarını dikkate alan, uzun vadeli değer yaratma arayışında olduğu güçlü bir ekonomi yönetim modeli. Döngüsel ekonomi anlayışına dayanan bu model, ülkemizin ortak sorunlarına yaklaşım ve bunların çözüm noktasında ortak akla ve iş birliğine dayanan bir anlayışı özetler” dedi.

Türkiye ekonomisinin verimliliğinin hem düzey hem artış hızı olarak potansiyelinin ciddi oranda gerisinde olduğu tespitinde bulunan İmamoğlu, “Verimliliğin güçlendirilebilmesi için, çalışan gelirlerinin arttırılması, toplumsal refahın yükseltilmesi, çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması gibi tedbirlerin yanı sıra, dijitalleşme ve yapay zeka teknolojilerine geçiş hedeflerine bir an önce ulaşmak, ülkemiz için hayati önem taşıyor. Çünkü, çağın bu yolculuğunu ıskalamak, dünyanın tam da göbeğinde, merkezinde duran ülkemize, 90 milyona yakın genç nüfusuna asla yakışmaz ve milletimiz bu treni asla kaçırmamalıdır” diye konuştu.

Türkiye’de ve dünyada, teknolojiye eşit erişim konusunda sıkıntılar yaşandığına vurgu yapan İmamoğlu, “Bu sorunun çözümü de kamu harcamalarını verimsiz alanlardan koparıp, geleceği yakalamamızı sağlayacak alanlara yatırım yapmaktan geçmektedir. Kaybedecek zaman kalmadı. Değişim, günlük hayatta hissedilir hale gelmiştir. Biz, toplumsal görev ve sorumluluklarının idraki içerisinde hareket eden herkesin, her kesimin yüklerini paylaşmaya hazırız. Gençlerimizin ve iş dünyamızın, bu büyük ekonomik devrimin atıkları haline gelmesini asla izin vermeyiz, veremeyiz. Türkiye'mizin zengin kaynaklarını, jeopolitik avantajlarını, enerjimiz ve gençliğimizle atıl kalmaktan kurtarmalı, geleceğe en güçlü vizyonla hep birlikte hazırlık yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

SANCAKTEPESES HABER MERKEZİ

Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Federasyonu’ndan Görkemli Mülk Edinme Gecesi

Özel Hedef Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Çekmeköy’de 3’üncü Şubesini Açtı

LÖSEV’DEN DİKKAT ÇEKEN FARKINDALIK ÇALIŞMASI

YEDİKULE GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDEN ANLAMLI ORGAN BAĞIŞI PROGRAMI

LÖSEV TAKIMI LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI’NDA KOŞTU

ADD Tuzla Şubesi “İlelebet Cumhuriyet” adlı resim sergisi düzenledi

Ataşehir’de Cumhuriyetimizin 102. Yıl dönümü büyük coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet’in 102. yılı, Çekmeköy’de büyük bir coşkuyla kutlandı

“İlelebet Cumhuriyet” Sergisi Tuzla’da Açıldı

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

AKOM’DAN PAZARTESİ UYARISI: FIRTINA VE KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Gastromasa 2025: 10 Yılın Hikâyeleri İstanbul’da Yazılıyor

İSTANBUL'A FIRTINA VE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Özgür Çelik yeniden il başkanı seçildi

KLASİK OTOMOBİL KULÜBÜ’NDEN ULUSLARARASI CUMHURİYET RALLİSİ

BİAD Görücüye Çıktı…

HABERLER

Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Federasyonu’ndan Görkemli Mülk Edinme Gecesi

Özel Hedef Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Çekmeköy’de 3’üncü Şubesini Açtı

SANİAD Üyelerinden Anıtkabir’e Anlamlı Ziyaret

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde “Geleceğe Bakış: Türk Futbolunun Yol Haritası” Konferansı Gerçekleştirildi

Zafer Partisi Sancaktepe'den Atatürk ve tüm şehitler için hayır lokması ikramı

Sancaktepe’de 10 Kasım Törenleri: Türkiye 09.05’te Ata’sı İçin Saygı Durdu

Bilal Gökçeyurt'tan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı

Turgut Daş'ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı

Ekrem Yahya Ateş'in 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı

Serdar Turhan'dan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı

Yunus Emre Sağlam'dan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı

Burhan Caner'den 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı

Ali Evgiloğlu'ndan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı

ADD Sancaktepe Şubesi’nden Anlamlı 10 Kasım Ziyareti

Somud Aktivistlerinden Anlamlı Ziyaret: “Gazze’nin Sesi Oldular”

  • Pazartesi 17.8 ° / 13.5 ° false
  • Salı 19.1 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 19 ° / 15.9 ° Güneşli
Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Federasyonu’ndan Görkemli Mülk Edinme Gecesi
Özel Hedef Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Çekmeköy’de 3’üncü Şubesini Açtı
SANİAD Üyelerinden Anıtkabir’e Anlamlı Ziyaret
İstanbul Aydın Üniversitesi’nde “Geleceğe Bakış: Türk Futbolunun Yol Haritası” Konferansı Gerçekleştirildi
Zafer Partisi Sancaktepe'den Atatürk ve tüm şehitler için hayır lokması ikramı
Sancaktepe’de 10 Kasım Törenleri: Türkiye 09.05’te Ata’sı İçin Saygı Durdu
Bilal Gökçeyurt'tan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı