İBB, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yeni bir metro projesiyle taçlandırıyor

Yapımı devam eden 10 raylı sistemle bir dünya rekoruna imza atan İBB, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yeni bir metro projesiyle taçlandırıyor, çok ihmal edilen şehrin batı yakasına metro götürüyor.

İSTANBUL 29.08.2021 12:07:00 2159
Haberi Sesli Oku
İBB, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yeni bir metro projesiyle taçlandırıyor

Yapımı devam eden 10 raylı sistemle bir dünya rekoruna imza atan İBB, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yeni bir metro projesiyle taçlandırıyor, çok ihmal edilen şehrin batı yakasına metro götürüyor.

Mahmutbey’de biten hattı Bahçeşehir ve Esenyurt’a uzatacak raylı sistemin çalışmaları, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Başkan Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla başlatılacak.

Bölgedeki 3,5 milyon nüfusa hizmet verecek hattın, 7 km’lik ilk etabının 2024 yılında hizmete alınması hedefleniyor. Projenin tamamı bittiğinde ise, İstanbullular Esenyurt’tan Kabataş’a kadar aktarmasız, hızlı ve konforlu yolculuklar yapabilecek.

Geçmiş dönemde durdurulan tüm metro yatırımlarını yeniden başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), inşaatı devam eden 10 raylı sistem projesiyle bir dünya rekoruna imza attı. Başlatılacak yeni projeyle, raylı sistemler açısından en çok ihmal edilen şehrin batı yakası da metroya kavuşacak.

2017 yılında ihalesi yapılıp inşaatına hiç başlanmayan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosu’nda proje ve yer teslim sorunları yeni dönemde çözüldü. Hattın kazı çalışmaları, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda saat 12:30’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla Bağcılar şantiyesinde düzenlenecek törenle başlayacak.

AKTARMASIZ KABATAŞ-ESENYURT

Kabataş’a uzatma çalışmaları sürdürülen Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun devamı olacak proje tamamlandığında; Kabataş’tan trene binen bir İstanbullu, Esenyurt’a kadar hızlı, konforlu ve güvenli bir yolculuk yapma imkanına sahip olacak.

MAHUTBEY-ESENYURT ARASI 28 DAKİKAYA DÜŞECEK

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu ile Kabataş-Mahmutbey Metrosu’nun Kabataş kısmı bittiğinde, Esenyurt Meydan-Mahmutbey arası yolculuk süresi 28 dakikaya düşecek.

Esenyurt-Mecidiyeköy arası 60 dakika, Esenyurt-Kabataş arasındaki 42.6 km’lik yol ise 67 dakika sürecek. Hat tamamlandığında Esenyurt-Kabataş arasında günlük 1.4 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasiteye sahip olacak.

 PROJESİ REVİZE EDİLDİ

İBB, geçen yılın sonunda gerçekleştirdiği Eurobond (tahvil) ihracı ile Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’na 220 milyon euro bütçe ayırdı. Geçmiş dönemde ihalesi yapılan hattın uygulanabilir nitelikte ve detayda projeleri olmadığı için öncelikle projeleri yeniden tasarlandı.

İLK ETAPTA 7 KM’LİK KISMI YAPILACAK

Şehrin batısında metroya erişimi olmayan 3,5 milyondan fazla nüfusa hizmet verecek olan 11 istasyonlu 18 km’lik hattın, ilk etapta 4 istasyon ve 7 km’lik ilk kısmı yapılacak. Mahmutbey -Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne kadar gidecek ilk etabın, 2024 yılında hizmete alınması hedefleniyor. Ardından, metro Bahçeşehir ve Esenyurt’a kadar devam ettirilecek. Birçok noktada diğer metrolarla entegre olacak hatta, çok yoğun bir yolculuk talebi olması bekleniyor.

ENTEGRASYON NOKTALARI

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu Kabataş-Mahmutbey Metrosu’nun Mahmutbey İstasyonundan başlayacak. Mehmet Akif, Halkalı Toplu Konut, Temapark, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi, Tahtakale, Ispartakule, Bahçeşehir, Esenkent ve Ardıçlı’dan geçerek Esenyurt Meydan’a ulaşacak.

Hat Mahmutbey istasyonunda Kirazlı –Kayaşehir Metrosuı ile Mehmet Akif istasyonunda Ataköy-İkitelli-Olimpiyatköy Metrosu ile Temapark istasyonunda ise Halkalı – İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı ile entegre olacak. Ayrıca, hatta ilerleyen dönemlerde Esenyurt Belediye ve Saadetdere İstasyonlarının eklenerek yapımı planlanan Beylikdüzü – Sefaköy – İncirli Metro hattına da entegre edilmesi planlanıyor.
 

 

LÖSEV, AİLELERİ VE GÖNÜLLÜLERİ PİKNİKTE BİR ARAYA GETİRDİ

LÖSEV İSTANBUL’DAN BABALAR GÜNÜNE ÖZEL ANLAMLI BULUŞMA

LÖSEV CANIM KARDEŞİM DERS EVİ MEZUNLARI’NIN KARNE HEYECANI

Arhavililer İstanbul’da Horonla Yazı Karşıladı

LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIN KURBAN BAYRAMI SEVİNCİ

Ülküm Mühürdaroğlu'nun Kurban Bayramı mesajı

Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Federasyonu Genel Kurulunu Sancaktepe'de gerçekleştirdi

AKOM’DAN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

YGD'NİN GAZETECİLERE 12 DALDA VERECEĞİ ÖDÜLLER AÇIKLANDI

Kaymakam Naif Yavuz, Ali Asaf ve ailesini ağırladı

İstanbul Çekmeköy'den Ardahan Damal'a eğitim desteği.

“Caddenin Enleri” Ödülleri İçin Jüri Toplantısı Sancaktepe’de Gerçekleştirildi

ÜSKÜDAR’DA OTİZM FARKINDALIK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gazetecilik ödülleri için geri sayım başladı

FİNCİ’’ATAŞEHİR PLATFORMU İMAR SORUNUNDA BELEDİYE İLE ELE VERMEYE HAZIR

AKOM UYARDI: İSTANBUL’DA SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA ETKİLİ OLACAK

HABERLER

Sancaktepe Birlik Cemevi'nde Lokmalar paylaşıldı

SİNAN SAYGI’DAN ‘İLETİŞİM BİR SÜREÇTİR’ ADLI YENİ KİTAP

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği’nden Anlamlı Seminer

Sancaktepe Emek Cemevi'nde lokmalar canlarla paylaşıldı

LÖSEV, AİLELERİ VE GÖNÜLLÜLERİ PİKNİKTE BİR ARAYA GETİRDİ

Aylin Özsavaş, TÜRSAB Başkan Adayı olduğunu açıkladı

Birlik Cemevi Başkanı Korkmaz Şencer’in Acı Günü

Miyop ve Astigmata Hassas Çözüm: ReLEx SMILE

Diş Teli Şart mı? Ortodontide Kişiye Özel Tedavi Seçenekleri

Fizik Tedavi Depresyonla Savaşta Etkili Bir Destek Olabilir

UV filtresi olmayan gözlükler faydadan çok zarar getiriyor

Engel tanımayan icat "Yol Arkadaşım"

Zayıflama Trendlerine Kanmayın

Matematik Alarm Veriyor: LGS ve YKS Hazırlığında Her 10 Talepten 7’si Matematik Özel Derse

Modern dijital radyografi, ağız ve diş sağlığında önemli bir yere sahip!

  • Cuma 30 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 29.7 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Pazar 31.1 ° / 21.5 ° Güneşli
Sancaktepe Birlik Cemevi'nde Lokmalar paylaşıldı
SİNAN SAYGI’DAN ‘İLETİŞİM BİR SÜREÇTİR’ ADLI YENİ KİTAP
Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği’nden Anlamlı Seminer
Sancaktepe Emek Cemevi'nde lokmalar canlarla paylaşıldı
LÖSEV, AİLELERİ VE GÖNÜLLÜLERİ PİKNİKTE BİR ARAYA GETİRDİ
Aylin Özsavaş, TÜRSAB Başkan Adayı olduğunu açıkladı
Birlik Cemevi Başkanı Korkmaz Şencer’in Acı Günü