Tarih: 17.02.2024 07:18

Hisar Okulları 5 yılda 350 liseli genç kızı girişimcilik ve teknolojiyle tanıştırdı

Facebook Twitter Linked-in

Hisar Okulları, genç kızların teknoloji, girişimcilik ve STEM alanlarında kendilerini geliştirmesini hedefleyen ve uluslararası bir program olan Technovation Türkiye Launch etkinliğini bu yıl beşinci kez düzenledi. Etkinlik, aynı zamanda Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen kız öğrencilere de ulaşmayı amaçlıyor. Technovation öğrencisi olmayanlar için de bir gelişim fırsatı sunan etkinlik, proje fikri üretmek ve ilerletmek isteyen herkesi 10 Şubat Cumartesi günü İstanbul'un Maslak semtinde bulunan Habitat Derneği'nde ağırladı. Proje bu yılki etkinlikle birlikte toplam 350 kız çocuğuna ulaştı.

Hisar Okulları mezunları da konuşmacı olarak yer aldı

Düzenlenen organizasyonda akademisyen Aras Bilgen ve girişimci Günseli Öneş’in yanı sıra kariyerlerini iletişim alanında sürdüren Hisar Okulları 2013 mezunlarından Süveyda Çil ve Aida Kohen  de konuşmacılar arasında yer aldı. Uzman konuşmacıların eşliğinde Tasarım Odaklı Düşünme, Tasarım Prensipleri, Figma ile UI/UX Tasarımı ve Yapay Zeka’nın Mobil Uygulamaları atölyeleri gerçekleştirildi. Bu atölyelerdeki çalışmalar sonucunda takımlar kendi girişimcilik projelerini geliştirip Technovation projelerine ilk adımlarını attılar.

Etkinlikte katılımcılar proje geliştirmenin ve proje geliştirmeyi öğrenmenin yanı sıra konuşmacılardan STEM alanlarında kadın girişimci olma deneyimlerini de dinlediler. Proje bu yılki etkinlikle birlikte toplam 350 kız çocuğuna ulaştı.

Hisar Okulları’nın eğitim modeli bilim, mühendislik, sanat ve tasarım alanlarını kapsıyor
Hisar Okulları kurulduğu ilk günden bu yana, dünya ile rekabet edebilen öğrenciler yetiştirmek üzere; bilim, mühendislik, sanat, tasarım gibi farklı alanların ilişkilendirildiği bir eğitim modeli ve akademik program sunuyor. Okul; en küçük yaşlarından başlayarak, her düzeydeki öğrenciler için ilgi alanları doğrultusunda deney ve gözlem odaklı bilgi ve beceri edinme fırsatları yaratıyor. Bu becerilerle donanmış öğrenciler yaşam yolculuklarına, sorun belirleme, çözüm üretme ve bu çözümleri sebatla uygulamaya koyma tecrübesiyle başlıyorlar. 1591 öğrencisi olan okulun mezunları, Türkiye ve dünyanın önde gelen eğitim kurumları ve kuruluşlarında eğitim ve çalışma hayatlarına devam ederken, içinde bulunduğu toplumun ilerlemesine de katkı veriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —