Tarih: 21.07.2024 03:12

Gündem sokak hayvanları! Alper Yeğin'in sokak hayvanları vaatleri nelerdi?

Facebook Twitter Linked-in

Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin görüşmeleri başladı ve ilk 3 madde komisyonda kabul edildi. Başıboş sokak köpekleri ve sokak kedilerini ilgilendiren kanun teklifiyle ilgili belediyelerin alacağı kararlar merak konusu oldu. 

Sancaktepe ilçesinde izlenecek yol ilçede yaşayanlar tarafından yakından takip ediliyor. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Sancaktepe Belediye Başkanı seçilen Alper Yeğin, seçildiği takdirde sokak hayvanlarına ilişkin izlenecek politikayla ilgili vaatlerde bulunmuştu. 

ALPER YEĞİN'İN SOKAK HAYVANLARI VAATLERİ

Bu vaatlerin ilki 'Sokak Hayvanları Yönetim Sistemi' olmuştu. Alper Yeğin, belediyelere gelen talep ve şikayetlerin %25-35 kadarınn sahipsiz hayvanlarla ilgili olduğunu vurgulamıştı.

Yeğin bu konuya ilişkin, sokaktaki sahipsiz kedi ve köpeklerin insanlara istemeden zarar vermemeleri için parazit tedavilerini ve aşılarını yaptıracaklarını açıklamıştı.

SOKAK HAYVANLARINA 3 YENİ TESİS

Alper Yeğin'in en önemli vaatlerinden birisi ise sokak hayvanları için açılacak tesislerden olmuştu. Yeğin, Sancaktepe ilçesine 2 Hayvan Hastanesi ve 1 Evcil Hayvan Oteli kazandırılacağını belirtmişti. Böylelikle ilçede sahipsiz hayvanlar için 3 büyük tesis kurulmuş olacak. 

SU VE MAMA İSTASYONLARI

Alper Yeğin göreve geldiği takdirde Sancaktepe'de 300 noktada su ve mama istasyonları kurulacağını müjdelemişti. 

SANCAKTEPESES HABER MERKEZİ

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —