Tarih: 28.06.2024 21:14

Gıda endüstrisi İstanbul Fuar Merkezi'nde buluşacak

Facebook Twitter Linked-in

F İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı, 10-13 Temmuz 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Bu yıl 4 gün boyunca düzenlenecek. Türkiye'nin en yenilikçi ve hızla büyüyen fuarlarından biri olan F İstanbul'un hazırlıkları yoğun bir şekilde devam ediyor. Federal Fuar ve Kongre Yönetimi ile So Fuar Grubu'nun ortaklaşa düzenlediği bu etkinlik, sektörün ihtiyaçlarına odaklanarak Türkiye'nin ihracatını artırmayı hedefleyen bir platform olarak öne çıkıyor. Fuarda, 93'ten fazla ülkeden 5 binden fazla global alıcı bekleniyor ve 50 bin metrekarelik alanda gıda sanayisinde faaliyet gösteren 1000’den fazla marka, yeni ticari bağlantılar kurma fırsatı bulacak.

GIDA SANAYİSİNİN ÇEŞİTLİLİĞİ SERGİLENECEK

F İstanbul, işlenmiş gıda, içecek, şekerleme, gıda katkı maddeleri, gıda işleme ve ambalaj endüstrisi dahil gıda sanayisinin tüm paydaşlarını bir araya getiriyor. Firmalar, üretim konularına göre ayrılmış farklı salonlarda ürünlerini sergileyecek. Fuarda, eş zamanlı olarak beş farklı bölüm yer alacak:

Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı (Hol 2-4a)

Kuru & Sert Kabuklu Meyveler ve Atıştırmalık Ürünler Fuarı (Hol 2)

Bisküvi, Çikolata ve Şekerli Ürünler Fuarı (Hol 8)

Gıda ve İçecek Üretim Teknolojileri, Ambalaj ve Katkı Maddeleri Fuarı (Hol 6-7)

Market ve Mağaza Ekipmanları Fuarı (Hol 4b)

KÜRESEL ARENADA TÜRK GIDA ENDÜSTRİSİNİN GÜCÜ

F İstanbul, Türkiye'nin yanı sıra Çin, Hindistan, İran, Mısır, Türkmenistan ve Özbekistan gibi 20'den fazla ülkeden firmaların katılımıyla gerçekleşecek. Bu firmalar, fuarda birebir görüşmeler yaparak yeni tedarikçilerle buluşma fırsatı yakalayacak. Etkinlik, sektör liderlerini profesyonel alıcılarla buluşturmayı ve uluslararası işbirliklerini güçlendirmeyi hedefliyor.

F İstanbul 2024, 19 ülkenin resmi katılımıyla düzenlenecek ve birçok ülkenin destek programında yer alacak. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, Türk katılımcılara yüzde 50'ye varan devlet desteği sunacak. F İstanbul Gıda İhracat Fuarı, Türkiye'nin gıda endüstrisini ileri taşıyacak, yenilikleri teşvik edecek ve ihracat potansiyelini artıracak önemli bir etkinlik olarak dikkat çekiyor. Bu fuar, Türk gıda sektörünün uluslararası alanda daha da güçlenmesine katkı sağlayacak.

SANCAKTEPESES HABER MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —