Tarih: 21.07.2024 17:45

Gelecek İçin Kent Kesitleri Atölyesi Meşher'de Başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Sanatçı ve yayıncı Ali Taptık’ın yürütücülüğündeki "Gelecek İçin Kent Kesitleri" adlı bu atölye, 27 Temmuz ve 3 Ağustos 2024 tarihlerinde, saat 14.00'te iki oturum halinde gerçekleştirilecek.

Bu atölye, sergide yer alan İstanbul manzaralarına alternatif bakış açıları sunmayı hedefliyor. Katılımcılar, "manzaraya ulaşmak için katedilen mesafedeki topografik değişim", "panoramik bakışın dikey bir kesite evrilmesi" ve "tersten bir arkeoloji olarak kent temsilleri" gibi kavramsal yaklaşımlar üzerinden İstanbul'u keşfedecekler.

İlk oturumda, mimari görselleştirmede kullanılan kesit çizimlerinden yola çıkılarak, İstanbul manzaralarının hayali bir kesitin parçaları olabilme ihtimali üzerine düşünceler geliştirilecek. Katılımcılar, mimari kesit örnekleri üzerinden İstanbul'un yüzyıllar içerisindeki değişimine bakacak, kentin çeşitli katmanlarını keşfedecek ve geleceğe belgeler bırakma yolunda bu yöntemin nasıl bir araç olduğunu tartışacaklar.

İkinci oturumda ise katılımcılar, ilk oturumda hazırladıkları kent kesitlerini eleştirel bir sunumla değerlendirecekler. Bu süreçte, gözlemleriyle İstanbul'un belki de daha az bilinen yüzlerini resmetme ve paylaşma imkanı bulacaklar.

27 Temmuz ve 3 Ağustos 2024 tarihlerinde, saat 14.00’te düzenlenecek "Gelecek İçin Kent Kesitleri" atölyesine katılım için Meşher’in web sitesindeki etkinlik sayfasından kayıt formunun doldurulması gerekmektedir. Kayıtlar her iki oturuma birden katılımı içerecektir.

SANCAKTEPESES HABER MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —