• BIST 100

    14008,87%-1,23
  • DOLAR

    42,93% 0,03
  • EURO

    50,52% 0,13
  • GRAM ALTIN

    6005,64% 0,38
  • Ç. ALTIN

    9839,57% 0,00

Geleceğin yelkencileri, Marmara Denizi’nde unutulmaz bir görsel şölen sundu

12. TAYK Slam-Eker Olympos Regatta Yelken Festivali kapsamında, 13-14-15 Ağustos’ta yapılan Hareketli Salma Kategorileri yarışları tamamlandı.

676 OKUNMA
TARİH: 16.08.2024 21:10
Son Güncelleme: 16.08.2024 21:10

Geleceğin yelkencileri, Marmara Denizi’nde unutulmaz bir görsel şölen sundu

12. TAYK Slam-Eker Olympos Regatta Yelken Festivali kapsamında, 13-14-15 Ağustos’ta yapılan Hareketli Salma Kategorileri yarışları tamamlandı.

SPOR 16.08.2024 21:10:00 676
Haberi Sesli Oku
Geleceğin yelkencileri, Marmara Denizi’nde unutulmaz bir görsel şölen sundu

12. TAYK Slam-Eker Olympos Regatta Yelken Festivali kapsamında, 13-14-15 Ağustos’ta yapılan Hareketli Salma Kategorileri yarışları tamamlandı. Yenilenen formatı ve rotası ile yediden yetmişe yüzlerce yelkenciye ev sahipliği yapan organizasyonun sürprizlerinden biri Hareketli Salma Kategorileri oldu.

Yaklaşık 200 teknenin yer aldığı yarışlarda geleceğin yıldızları hem denizin hem de aralarındaki tatlı rekabetin tadını doyasıya yaşadı. Marmara Denizi’nin açıklarında mücadele eden cesur yürekli minik yelkenciler, disiplinli davranışları ve özgüvenleriyle yelken sporunun geleceği için umut verdi.

Hareketli Salma Kategorileri’nin 15 Ağustos akşamı Galatasaray Spor Kulübü Kalamış Tesisi’nde düzenlenen Ödül Töreni’ne Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek de katıldı. Büyük bir coşkunun yaşandığı ödül töreninde toplam 119 ödül verildi.

12. TAYK Slam-Eker Olympos Regatta Yelken Festivali’nin en renkli yarış sınıfı olan Hareketli Salma Kategorileri sona erdi. Galatasaray Yelken Kulübü'nün ev sahipliğinde, 13-14-15 Ağustos’ta yaklaşık 200 teknenin katılımı ile yapılan Hareketli Salma Kategorileri yarışları ilk iki gün sert hava koşullarında oldukça zorlu geçti. Geleceğin yelkencileri, son gün yumuşak bir havanın yaşanması sayesinde istediklerini daha fazla uygulama fırsatı buldu. 7-20 yaş aralığındaki yelkencilerin neşesi, enerjisi ve aralarındaki tatlı rekabet yarışları izleyenlere keyif dolu anlar yaşattı. Disiplinli davranışları ve özgüvenleri ile dikkat çeken minikler, Marmara Denizi’nin açıklarında cesurca mücadele etti. Minik ve genç yelkenciler, yelken sporunun geleceği için umut verdi.

Hareketli Salma Kategorileri’nde; Optimist, ILCA 7, ILCA 6, ILCA 4, 470, 420 sınıflarında yarışlar gerçekleşti. 50 yıllık geçmişe sahip Türkiye Açıkdeniz Yarış Spor Kulübü (TAYK) ilk kez Hareketli Salma sınıflarında yarış düzenlerken, organizasyona Türkiye’nin her yerindeki yelken kulüplerinden yoğun bir katılım oldu. 12. TAYK Slam-Eker Olympos Regatta Yelken Festivali ile başlayan bu serinin, önümüzdeki yıllarda uluslararası statüye kavuşturulması planlanıyor.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Ödül Töreni’ne katıldı

Hareketli Salma Kategorileri’nin Ödül Töreni, 15 Ağustos akşamı Galatasaray Spor Kulübü Kalamış Tesisi’nde düzenlendi. Ödül Töreni’ne katılan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, genç yelkencilerin coşkusunu paylaştı. Üç gün süren yarışların ardından ödüllerine kavuşan geleceğin yıldızları, başarıya ulaşmanın gururunu yaşadı. Ödül töreninde toplam 119 ödül verildi.

Türkiye Açıkdeniz Yarış Spor Kulübü (TAYK) tarafından, Eker Süt Ürünleri ana sponsorluğunda ve profesyonel yelken giyim markası Slam’in desteğiyle düzenlenen 12. TAYK Slam-Eker Olympos Regatta Yelken Festivali, programında farklı yelken sınıflarına yer vererek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. 9 Ağustos’ta başlayan organizasyon, 16-17-18 Ağustos’a yapılacak Yat Sınıfı yarışlarının ardından sona erecek.

 

ASAŞ Voleybol Takımı İlk Yılında Sakarya İl Şampiyonu Oldu

Basketbol Süper Ligi’nde Derbi Haftası beIN SPORTS’ta

Engelleri aşıp onlarca madalya ve şampiyonluk ile Türkiye’yi gururlandırdılar

Fenerbahçe – Galatasaray Derbisi sadece beIN SPORTS Ekranlarında!

ŞAHİKA ERCÜMEN DÜNYA REKORUNU KIRDI!

İBB’DEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 100 MİLYON LİRALIK MALZEME DESTEĞİ

A MİLLİ BASKETBOL TAKIMIMIZIN TARİHİ MÜCADELESİ ÜSKÜDAR’DA KURULACAK DEV EKRANDA YAYINLANACAK

Kadriye Kurtoğlu, Türkiye'nin gururu oldu

FENERBAHÇE VE CHOBANI ARASINDAKİ DEV ANLAŞMA İÇİN İMZALAR ATILDI

TOSFED Yetenekli Gençleri Arıyor

Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 14 Madalya!

TRABZONSPOR’DAN EPİLEPSİ İÇİN MOR ALARM ÇAĞRISI

Kadın millilere yerli ve milli antrenman teknolojisi

Yılın Son Derbisi Galatasaray-Trabzonspor beIN SPORTS Ekranlarında

Paralimpikte hedef 2028 olimpiyatlarında ilk 10

HABERLER

LÖSEV GENÇLERİ İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ

YGD'den Yılın Haber Ödülleri' için başvuru çağrısı

Kaymakam Naif Yavuz’dan Fatih Borsa İstanbul Anadolu Lisesi’ne Ziyaret

Sancaktepe'de Lise Müdürleriyle Eğitim Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Ali Evgiloğlu'nun yeni yıl mesajı: “2026 Daha Adil ve Refah Dolu Bir Yıl Olsun”

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe İlçe Başkanı Ekrem Yahya Ateş’ten Yeni Yıl Mesajı: “Birlik İçinde Aydınlık Yarınlara”

Seydioğlu Lokantası İşletmecisi Yunus Emre Sağlam’dan Yeni Yıl Mesajı: “2026, Atılım ve Bereket Yılı Olsun”

Mimar Ufuk Aydın’dan Yeni Yıl Mesajı: “2026, Umudun ve Barışın Yılı Olsun”

Sancaktepe Canlar Cemevi Başkanı Kasım Söylemez’den Yeni Yıl Mesajı: “2026, Barış ve Hoşgörü Yılı Olsun”

Sarıgazi Spor Kulübü Başkanı Serdar Turhan’dan Yeni Yıl Mesajı: “2026, Umutların Yılı Olsun”

Turgut Daş’tan Yeni Yıl Mesajı: “2026, Umut ve Dayanışma Yılı Olsun”

Hakan Şahinoğlu’ndan 2026 Mesajı: “Yeni Yıl, Birlik ve Huzur Getirsin”

Üsküdar Belediyesi’nden Anlamlı Anma Programı

Tasarımın En İyileri Kadir Has Üniversitesi’nde Açıklandı

  • Salı 10.6 ° / 5.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 4.8 ° / 2.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 4.4 ° / 0.4 ° false
LÖSEV GENÇLERİ İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ
YGD'den Yılın Haber Ödülleri' için başvuru çağrısı
Kaymakam Naif Yavuz’dan Fatih Borsa İstanbul Anadolu Lisesi’ne Ziyaret
Sancaktepe'de Lise Müdürleriyle Eğitim Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Ali Evgiloğlu'nun yeni yıl mesajı: “2026 Daha Adil ve Refah Dolu Bir Yıl Olsun”
Yeniden Refah Partisi Sancaktepe İlçe Başkanı Ekrem Yahya Ateş’ten Yeni Yıl Mesajı: “Birlik İçinde Aydınlık Yarınlara”