• BIST 100

    10871,08%0,16
  • DOLAR

    41,96% 0,22
  • EURO

    48,94% 0,15
  • GRAM ALTIN

    5268,67% -1,73
  • Ç. ALTIN

    8826,37% -3,17

FİNCİ’’ATAŞEHİR PLATFORMU İMAR SORUNUNDA BELEDİYE İLE ELE VERMEYE HAZIR

Başkanlığını Deniz Finci’nin yaptığı Ataşehir’in siyaset üstü sivil toplum oluşumu Ataşehir Platformu ilk mahalle temsilcileri ve basın toplantısını yaptı.

814 OKUNMA
TARİH: 11.04.2025 17:49
Son Güncelleme: 11.04.2025 17:49

FİNCİ’’ATAŞEHİR PLATFORMU İMAR SORUNUNDA BELEDİYE İLE ELE VERMEYE HAZIR

Başkanlığını Deniz Finci’nin yaptığı Ataşehir’in siyaset üstü sivil toplum oluşumu Ataşehir Platformu ilk mahalle temsilcileri ve basın toplantısını yaptı.

İSTANBUL 11.04.2025 17:49:00 814
Haberi Sesli Oku
FİNCİ’’ATAŞEHİR PLATFORMU İMAR SORUNUNDA BELEDİYE İLE ELE  VERMEYE HAZIR

Başkanlığını Deniz Finci’ nin yaptığı Ataşehir’in siyaset üstü sivil toplum oluşumu Ataşehir Platformu ilk mahalle temsilcileri ve basın toplantısını yaptı.
Kahvaltılı basın toplantısının açılış konuşmasını yapan başkan vekili ve platform sözcüsü Mesut SOLAK’ şunları söyledi.
‘’Bildiğiniz gibi Deniz bey ile uzun bir süredir youtube’ta Ataşehir’ in başta imar olmak üzere sorunları üzerine yayınlar yapıyoruz. Bu yaptığımız yayınlar  büyük bir ilgi gördü ve bir anlamda ilçede gündemi belirledi. Ataşehir halkından gördüğüm ilgi bizlere başka sorumluluklar yükledi. Ataşehir platformu hiçbir siyasi görüşe sahip olmayan içinde Ataşehir’li olan herkesi barındıran siyaset üstü bir oluşumdur. Biz bir Ataşehir’li bilinci oluşturması ve başta imar olmak üzere sorunların çözülmesi aynı zamanda yeni sosyal projeler ile ilçe kültürünü zenginleştirmeyi sağlamak için üzerimize düşeni yapmaya başladık. Yakında daha geniş ve ses getiren çalışmalarımıza da sizlere duyuracağız ve davet edeceğiz ’’dedi.

FİNCİ’’BELEDİYE BAŞKANLIĞINI DEĞİL ATAŞEHİR’İ DÜŞÜNÜYORUM.
Daha sonra platformun kurucu başkanı Deniz FİNCİ’de şunları söyledi. ‘’Az önce Mesut beyin de belirtiği gibi biz siyaset üstüyüz. Neden bununla söze girdim çünkü bize en çok sorulan soru siz burayı siyasi bir hedef için mi kurdunuz. Beni tanımayanlara söylemiş olayım ben zaten bir partinin ilçe başkanıydım. Hazır kurulmuş ilçesi olan üyesi olan Demokrat Parti ilçe başkanı iken istifa ettim. Ben zaten orada siyasetimi yaptım ve yapıyordum, burada tek amacım siyasi ise o görevi bırakım sıfırdan neden başlayayım. Bana belediye başkanı adayı mı olacaksınız diye ikinci bir soru soruluyor. Herkesin bildiği gibi yerel seçimlere daha  4 yıl var, bu kadar erkenden belediye başkanı adaylığı olur mu ? Benim tek amacım Ataşehir’ de siyaset üstü ve ilçenin sorunlarına ayrım yapmadan çözüm üretecek bunu yaparken de hem kaymakamlığımız hem de belediyemizle uyumlu çalışmalar yapacak bir sivil toplum kuruluşu kurmaya öncülük etmek. Daha önce kendi aramızda yaptığımız toplantılarda zaten görenler gördü bizim davet ettiklerimiz her türlü siyasi görüşten insanlardı. Biz kişileri görüşleri ile değil Ataşehir’li kimlikleri ile davet ettik. Özetle benim şu an bir siyasi ajandam yok, Daha belediye seçimlerine de genel seçime de çok zaman var. Gelecek zaman ne getirir kimse bilemez ama biz önce Ataşehir’e hizmet üretmek için yola çıktık. Bugüne kadarda ilçe halkından çok büyük bir ilgi gördük. Platform yapılanmasını da kısaca özetleyeyim. Bizde o kadar karışık bir alt üst ilişkisi yok, başkan, başkan vekili ve mahalle temsilcilerimiz var. Yani bize kim katılmak isterse gelip el verebilir, üyeler düzeyinde herkese eşit bir yapı oluşturduk. Platformun organizasyonlarında oluşan giderleri içinde hiçbir üyemizde aidat adı altında bu güne kadar bir ücret almadık bundan sonrada almayacağız.

İMAR SORUNUNDA BELEDİYEMİZ İLE ELE OLMAK İÇİN HAZIRIZ
Ataşehir platformunun şu an ilk gündem maddesi İmar’dır. Bunun için yakın bir zamanda mahalle toplantılarına başlıyoruz. Orada halkımız gelsin sorunlarını  anlatsın. Biz herkesi dinleyeceğiz ve bu sorunları başta belediye olmak üzere iletilmesi gereken her makama ileteceğiz. İnsanlar yıllardır artık beklemekten sabırlarının sonuna gelmiş, çözüm için ne gerekiyorsa yapalım diyorlar gerekirse belediye önünde eylem yapalım derecesine gelmişler ,tek istedikleri haklı olarak çözüm. Ama siz burada halk ile belediye arasında bir sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmak için göreve hazırız. Halk zaten haklı ama burada belediyeyi dinleyelim. İnanıyoruz ki elbette onlarında isteği kimse mağdur olmasın ve insanlar her an deprem riski yaşayan İstanbul’da sağlam binalarda otursun ama bu güne kadar istenen ilerleme sağlanamamış. Bizde bir anlamda köprü görevi ile çözüme katkı sağlamak istiyoruz. Ataşehir platformu adını yaptıkları ile yakında daha çok duyuracaktır. Başta mahalle temsilcilerimiz ve siz değerli basın emekçilerine tek tek teşekkür ederim’’dedi
Toplantı sonrası misafirlere bir sosyal sorumluluk olarak Hatay’da bir depremzedenin satış yaptığı doğal ürünlerden oluşan bir hediye çantası ve yine edebiyata katkı sağlamak için sevgili Alaettin Bahçekapı’lının  Nazım Sen Gittin Gideli’’ kitabı imzalı olarak taktim edildi.

 

AKOM’DAN PAZARTESİ UYARISI: FIRTINA VE KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Gastromasa 2025: 10 Yılın Hikâyeleri İstanbul’da Yazılıyor

İSTANBUL'A FIRTINA VE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Özgür Çelik yeniden il başkanı seçildi

KLASİK OTOMOBİL KULÜBÜ’NDEN ULUSLARARASI CUMHURİYET RALLİSİ

BİAD Görücüye Çıktı…

TÜRK ANNELER DERNEĞİ KÜÇÜKÇEKMECE ŞUBESİ 4.GELENEKSEL GÜZ KAHVALTISI

YENİDOĞAN KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

İYİ Parti Çekmeköy İlçe Kongresi 12 Ekim’de Yapılacak

UGASDER, Gazze İçin Üsküdar’da Bir Araya Geldi

Beykoz’da “Nefesle Uyanış Kampı” Düzenleniyor

GASSOPDER, 2025 Onur Ödülleri sahiplerini buluyor

Gazeteci Recep Kenan Hayatını Kaybetti

İstanbul’un Kurtuluşu Onur Ödülleri

LÖSEV İstanbul, Tekirdağ Çorlu ve Çerkezköy’de Anlamlı Buluşmalara İmza Attı

AKOM’DAN UYARI GELDİ

HABERLER

SANİAD BAŞKANI ERGÜN GÖKÇE'NİN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Kaymakam Naif Yavuz'un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Balıkesir Sındırgı'da 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

CEMAL AYTEKİN'İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

YUNUS EMRE SAĞLAM'IN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Ekrem Yahya Ateş'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

ADD Sancaktepe Şube Başkanı Taner Beğenmiş'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanlığı, start verdi

Fantastik İstanbul Film Festivali Sinema ve Cesaretle Buluştu

AKOM’DAN PAZARTESİ UYARISI: FIRTINA VE KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

2-8 KASIM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI BAŞLIYOR

Gastromasa 2025: 10 Yılın Hikâyeleri İstanbul’da Yazılıyor

Bağımlılık İradesizlik Belirtisi mi Ruhsal Bir Boşluk mu?

FİLMSAN 50.YLINDA 2024-2025 SEZONUNDAKİ SİNEMA DİZİ VE DİGİTAL YAPIMLARDAKİ ADAYLARINI AÇIKLADI....

BESTECİ, SÖZ YAZARI VE YORUMCU KİMLİĞİYLE DEMET TEKİN, MÜZİĞİN MUTFAĞINDA,

  • Salı 18.9 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 16.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Perşembe 19.6 ° / 13.5 ° Güneşli
SANİAD BAŞKANI ERGÜN GÖKÇE'NİN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Kaymakam Naif Yavuz'un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
Balıkesir Sındırgı'da 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
CEMAL AYTEKİN'İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
YUNUS EMRE SAĞLAM'IN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Ekrem Yahya Ateş'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
ADD Sancaktepe Şube Başkanı Taner Beğenmiş'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı