İSTANBUL 26.03.2021 13:09:00 1133
Haberi Sesli Oku

EMİNÖNÜ – CİBALİ ARASINDA ÜCRETSİZ RİNG SEFERİ BAŞLADI

EMİNÖNÜ – CİBALİ ARASINDA ÜCRETSİZ RİNG SEFERİ BAŞLADI

İBB, Ocak ayında hizmete açılan ve yolculuk talebi gün geçtikçe artan Alibeyköy – Cibali Tramvayı’nı Eminönü’ne bağlayacak ücretsiz otobüs seferlerini başlattı.

İBB, Ocak ayında hizmete açılan ve yolculuk talebi gün geçtikçe artan Alibeyköy – Cibali Tramvayı’nı Eminönü’ne bağlayacak ücretsiz otobüs seferlerini başlattı.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Eminönü – Alibeyköy Tramvayı’nın ilk etabı olan Alibeyköy – Cibali Hattı’nı 1 Ocak 2021 tarihinde hizmete açmıştı. Haliç’te panoromik seyahat imkanı sunan ve Mecidiyeköy – Mahmutbey Metrosu ile entegre olan tramvaya talep gün geçtikçe artıyor. Bugüne kadar 400 bin yolcu taşınan hatta, yoğun günlerde yolculuk sayısı 10 bini aşıyor. 

Vatandaşların artan yolculuk taleplerini dikkate alan İBB, 25 Martta konuyu UKOME’ye götürerek, tramvay hattıyla entegre çalışacak ücretsiz İETT seferleri düzenlenmesini teklif etti. Oy birliğiyle alınan kararın ardından ücretsiz ring seferleri bugün başladı.  

Bu kapsamda, tramvay hattının ilk durağı olan Cibali ile Eminönü arasında 15 dakikada bir seferler düzenleniyor. 2,5 kilometrelik Unkapanı Kadir Has Üniversitesi- Haliç Metro- Eminönü Kantarcılar güzergahında 2 araç aynı anda karşılıklı olarak seferlerine başlıyor. Sabah saat 06.00 ile 21.30 arasında yapılacak EC1 kodlu hatta, günde 125 sefer düzenlenmesi hedefleniyor.



Sancaktepe'de Aşure Lokması programları belli oldu

MHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı Birlik Cemevi'nde lokmalarını paylaştı

SANİAD, SARIGAZİ CEMEVİ'NDE LOKMALARINI PAYLAŞTI

Sancaktepe Birlik Cemevi'nde Lokmalar paylaşıldı

Sancaktepe Emek Cemevi'nde lokmalar canlarla paylaşıldı

Birlik Cemevi Başkanı Korkmaz Şencer’in Acı Günü

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Feyzullah Torlak’tan Anlamlı Ziyaret

Kadriye Erdoğan; Koruma Güvenle başlar

Sancaktepe Kaymakamlığından duyarlı olalım duyurusu

Sancaktepe'de Proje Şenliği gerçekleştirildi

Sancaktepe'de 101 Bin 462 Öğrenci Karne Aldı

Ayşe Çarmıklı Ortaokulu'ndan Kaymakam Naif Yavuz'a ziyaret

Ayşe Çarmıklı Ortaokulu'ndan Kaymakam Naif Yavuz'a ziyaret

Sancaktepe'de ilk defa düzenlendi

Yenidoğan Anadolu Lisesi’nde İlk Pilav Günü Buluşması Gerçekleşti

Sancaktepe Yenidoğan Anadolu Lisesi TÜBİTAK Fuarı düzenledi