EĞİTİM 13.07.2024 15:06:00 398 0
Haberi Sesli Oku

Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar, bu yıl Türkiye'den EMBO'ya katılan tek üye oldu

Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar, bu yıl Türkiye

Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar, Avrupa’nın alanındaki en prestijli kuruluşlarından Avrupa Moleküler Biyoloji Örgütü’ne (EMBO) asil üye seçildi.

Moleküler biyoloji alanında gerçekleştirdiği araştırmalarla sayısız ödül kazanan Koç Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ile Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar, Avrupa'nın en saygın kuruluşlarından biri olan Avrupa Moleküler Biyoloji Örgütü'ne (EMBO-European Molecular Biology Organization) asil üye olarak kabul edildi. EMBO, 92 Nobel Ödüllü araştırmacının da dahil olduğu 2.000'den fazla üyesiyle bilim dünyasında önemli bir rol oynayan bir kuruluştur.

Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar, yaşam bilimleri alanında Avrupa Araştırma Konseyi'nden (ERC) üst üste iki kez başlangıç fonu almaya hak kazanan ilk araştırmacı olmuştu. Çalışmaları, memelilerde hücrelerin nasıl işlediğini ve hastalık durumunda nasıl bozulduğunu anlamaya yardımcı olacak veriler sağlıyor. Bu sayede, gelişimsel bozukluklar ve kanser gibi hastalıkların tanı ve tedavisine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Yaşam bilimleri alanındaki bilimsel çalışmaları sayesinde, Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar, bu yıl dünya genelinde EMBO'ya kabul edilen 100 asil üye arasında yer aldı. 1993 yılından bu yana Türkiye'yi EMBO'da temsil eden altı üyeden biri olan ve bu yıl Türkiye'den seçilen tek üye olan Elif Nur Fırat Karalar, Koç Üniversitesi'nden bu onura layık görülen iki öğretim üyesinden birisi oldu.

2019 yılında Türkiye’den Genç Araştırmacılar Programı’na seçilen ilk bilim insanı olarak EMBO’daki başarısına başlayan Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar, üyelikle ilgili şunları söyledi: “Ekibimle birlikte Koç Üniversitesi’nde yürüttüğümüz araştırmalarla birçok ödül aldık. EMBO üyeliğininse bende ayrı bir yeri bulunuyor. Yaşam bilimleri alanında çalışan her araştırmacı bilir ki, EMBO dünya çapında yürütülen araştırmalara yön veren en önemli kuruluşlardan biridir. İşte bu nedenle EMBO üyeliği, bizim alanımızda birçok bilim insanının ulaşmak için canla başla çalıştığı uzun vadeli hedefleri arasında yer alır. Moleküler biyoloji alanında hangi bilimsel araştırmaların ve hangi genç bilim insanlarının vizyonunun bir fonla desteklenmeye uygun olduğu, bilimde güncel stratejilerin neler olması gerektiği gibi önemli kararlarda Üniversitemizden geçen yıl seçilen Prof. Dr. Özlem Keskin ile birlikte söz hakkı elde edebilmek büyük bir onur. Bu başarının temel bilimlerle ilgilenen genç kadınlara ilham olmasını temenni ediyorum.”

SANCAKTEPESES HABER MERKEZİ
 



Sancaktepe'de ilk defa Lösev Farkındalık semineri düzenlendi

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Bitlis Valisi oldu

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya'nın 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği yönetiminden başsağlığı ziyareti

İSTANBUL, AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NA HAZIR

KAS-DER Sancaktepe Şubesi Geleneksel Dernek Pikniğine hazırlanıyor.

Sancaktepe'de 49 Hak Sahibi Tapularına Kavuştu

Sancaktepe'de Öğrenciler İlk Ders Zili Heyecanı Yaşadı

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Çelenk Sunma Töreni ile Başladı

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Çelenk Sunma Töreni ile Başladı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Sancaktepe'de öğrencilerle buluştu

Sancaktepe'de 2 okul Avrupa'ya açılıyor

Osmangazi İlkokulu'nda gelenek bozulmadı! 2/E sınıfı yıl sonu sergisi yapıldı

Sancaktepe SAGİHO'da Bilim Fuarı düzenlendi

Sancaktepe'de III. Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası düzenlendi

Sancaktepe'de Şehit Emre Baysal Anadolu Lisesi Bilim Fuarı düzenledi