DEVA Partili Ekmen’den yeni yıl mesajı: 2025 yılı için umut ve mücadele çağrısı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, yayımladığı yeni yıl mesajında vatandaşlara 2025 yılı için “umut ve mücadele” çağrısında bulundu.

GENEL 1.01.2025 03:52:00 932
Haberi Sesli Oku
DEVA Partili Ekmen’den yeni yıl mesajı: 2025 yılı için umut ve mücadele çağrısı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, yayımladığı yeni yıl mesajında vatandaşlara 2025 yılı için “umut ve mücadele” çağrısında bulundu. DEVA Partisi olarak yeni yılda geçim mücadelesi veren asgari ücretli, emekli ve memurun sesi olmaya devam edeceklerini söyleyen Ekmen, yeni yılda demokrasinin güçlü olduğu, adalete olan güvenin tam olarak tesis edildiği bir Türkiye temennisinde bulundu. Ayrıca yeni yılda Mersin’in bütçe başta olmak üzere hak ettiği desteği alması gerektiğine dikkat çeken Ekmen, Pamukluk Barajı'nın Toroslardaki diğer sulama projelerinin, Akdeniz Sahil Yolunun 2025 yılında tamamlanması gerektiğine vurgulayarak, “Mersinli çiftçiye 1 TL verin, Mersin size 10 TL vergi verecektir” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, yeni yıl dolaysıyla yayımladığı mesajında Mersin’in sorunları başta olmak üzere asgari ücretlinin, emeklinin sorunlarına dikkat çekti. 2025 yılında “umut ve mücadele ” mesajı veren Ekmen, tüm vatandaşlara yeni yıl için sağlık, mutluluk ve huzur dileyerek, yeni yılın ülkenin tüm kesimlerinde dayanışma, adalet, birlik ve beraberlik getirmesini temenni etti.

Adalete olan güven tam tesis edilsin

Yeni yıl mesajında Ekmen, demokrasinin güçlü olduğu, adalete olan güvenin tam olarak tesis edildiği bir Türkiye temennisinde bulunarak, “Ülkemizin her bir ferdinin fikir ve görüşleriniözgürce ifade edebildiği, adaletin herkes için eşit şekilde sağlandığı bir Türkiye'yi arzuluyoruz" ifadelerini kullandı.

Geçim mücadelesi veren vatandaşın sesi olmaya devam edeceğiz

Ekmen, ekonomik zorluklara da dikkat çekerek, özellikle sabit maaşla geçim mücadelesi verenlerin yaşadığı zorlukları vurguladı. Açlık sınırının altında açıklanan 22 bin 104 TL'lik asgari ücretle yaşam mücadelesi veren bireylerin, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığına dikkat çekti. “Asgari ücretin, temel ihtiyaçları karşılama konusunda yetersiz kaldığını görüyoruz. DEVA Partisi olarak geçim mücadelesi veren vatandaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Mersin’de tarım alanlarında acil tedbir alınsın

Yeni yıl mesajında Mersin’in sorunlarına da tek tek dikkat çeken Ekmen, TÜİK 2023 yılı verilerine bakıldığında Mersin’de işlerin kötü gittiğinin altını çizerek, Türkiye'de en çok vergi ödeyen 6'ncı il olan Mersin’in 2023'te gayrisafi yurt içi hasılada küçülen illerden biri olduğuna vurgu yaptı. 2025 yılında Mersin’in ekonomik olarak güçlenmesini sağlayacak adımların ivedilikle atılması gerektiğini söyleyen Ekmen, tarım hasılasında 3'üncü büyük il olan Mersin'in tarım alanında da gerilememesi için birtakım acil tedbirlere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

2025 yılında Pamuklu Barajı tamamlansın!

Ekmen, Pamukluk Barajı'nın Toroslardaki diğer sulama projelerinin ve Akdeniz sahil yolunun 2025 yılında tamamlanması gerektiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Mersinli çiftçiye ve yetiştiriciye gerekli destek mutlaka verilmelidir. Her fırsatta söylediğimiz gibi; Mersinli üreticiye 1 TL verin, Mersin size 10 TL vergi verecektir. Mersinli üreticinin alternatif ürünlere teşvik edici bir şekilde yönelmesini sağlanmalı. Özellikle muz üretiminde aile işletmelerindeki kısıtlamaları kaldırılmalı.”

 

Eski Yapıda Yeni Hayat: Doğru Mimariyle Her Ev Yeniden Doğar

Kadın Gazetecilerden Topluma İlham

Global iş dünyasına çağdaş bir strateji geliyor

Fırsatçılık, toplumsal güveni zedeliyor…

Kent İçi Trafik Alarm Veriyor

Konut ve şehirleşme ihtiyacı sağlıklı ve sürdürülebilir projelerle desteklenmeli

Binalarda yangın sistemi nasıl olmalı, yangınlara nasıl müdahale edilmeli!

“ŞEHİR MERKEZLERİNİN GELECEĞİ: APARTMAN MI, SİTE Mİ?”

“Çocuklarımıza Bırakacağımız En Güzel Miras Ortak Anılarımız”

"Gazeteciler Toplumun Haber Alma Sağlığını Koruyor"

57 Yıllık Gurur Anıtkabir’de Taçlandı

Gazetecilerin sesinin daha gür çıkması için hep birlikte mücadele etmeliyiz

Maltepe Ardahanlılar Derneği’nden Ardahan Kura Kadın Futbol Takımına destek

Yakın Köy Evliliklerinde Görünmeyen Tehlike

PALANDÖKEN, “ÖTV ARTIŞLARI ZAM OLARAK YANSITILMAMALI”

PTT'DEN “ATATÜRK VE CUMHURİYET-3” KONULU RESMİ POSTA PULLARI

HABERLER

Gazetecilik ödülleri için geri sayım başladı

Sancaktepe Kaymakamı Yavuz, Polis Haftası Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayımladı

FİNCİ’’ATAŞEHİR PLATFORMU İMAR SORUNUNDA BELEDİYE İLE ELE VERMEYE HAZIR

AKOM UYARDI: İSTANBUL’DA SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA ETKİLİ OLACAK

Eski Yapıda Yeni Hayat: Doğru Mimariyle Her Ev Yeniden Doğar

Salgınlarla Birlikte Vitamin Kullanımı Arttı: Fazla Vitamin Sağlık Riski Yaratıyor

Küçük iyilikler büyük mutluklara kapı açıyor…

KASTAMONULULAR Büyük Kastamonu İftarı’nda Buluştu

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz, Ramazan Bayramımız mübarek olsun

Av. Ercan Kader'in Ramazan Bayramı mesajı

Abdullah Bayram'ın Ramazan Bayramı mesajı

Abdülmecit Zengin'in Ramazan Bayramı mesajı

Adem Kaya'nın Ramazan Bayramı mesajı

ARZU KARAALİOĞLU'NUN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Mimar Çağrı Cingitaş'ın Ramazan Bayramı Mesajı

  • Cuma 7.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 8.4 ° / 5.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Gazetecilik ödülleri için geri sayım başladı
Sancaktepe Kaymakamı Yavuz, Polis Haftası Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayımladı
FİNCİ’’ATAŞEHİR PLATFORMU İMAR SORUNUNDA BELEDİYE İLE ELE VERMEYE HAZIR
AKOM UYARDI: İSTANBUL’DA SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA ETKİLİ OLACAK
Eski Yapıda Yeni Hayat: Doğru Mimariyle Her Ev Yeniden Doğar
Salgınlarla Birlikte Vitamin Kullanımı Arttı: Fazla Vitamin Sağlık Riski Yaratıyor
Küçük iyilikler büyük mutluklara kapı açıyor…