CHP Ümraniye ilçe Başkanlığı'ndan Hayvan Hakları Yasası Hakkında Basın Açıklaması

CHP Ümraniye İçe Başkanlığımız tarafından düzenlenen, “5199 sayılı Kanun gereği hayvanlara işkence etmek ve/veya öldürmek suçtur.” konulu basın açıklaması yaptı.

İSTANBUL 18.08.2024 21:01:00 240 0
Haberi Sesli Oku
CHP Ümraniye ilçe Başkanlığı

CHP Ümraniye ilçe Başkanlığı'ndan Hayvan Hakları Yasası Hakkında Basın Açıklaması

CHP Ümraniye İçe Başkanlığımız tarafından düzenlenen, “5199 sayılı Kanun gereği hayvanlara işkence etmek ve/veya öldürmek suçtur.” konulu basın açıklaması yaptı. CHP Ümraniye İçe Başkanlığı tarafından düzenlenen, “5199 sayılı Kanun gereği hayvanlara işkence etmek ve/veya öldürmek suçtur.” konulu basın açıklamasını, İlçe Başkanı Av. Hakan Kızılelma, İl Başkan yardımcıları, İlçe Başkan yardımcıları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları başkanları, Belediye Meclis üyeleri, Mahalle Başkanları ve Hayvan severler temsilciler ile birlikte Ümraniye Hekimbaşı Hayvan Barınağı önünde Basın Açıklaması yaptılar.
CHP' Ümraniye İlçe Başkanlığı'nca Hayvan Hakları Yasası'na Tepki: "Hayvanları Hapsedemez, Öldüremezsiniz! Ümraniye Hekimbaşı Hayvan Barınağı önünde "Basın Açıklaması Yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı(CHP) tarafından düzenlenen basın açıklamasında, Hayvan Hakları Yasası'na sert eleştiriler getirildi. Açıklamada, "Toplayamazsın! - Hapsedemezsin! - Öldüremezsin!" ifadeleri kullanılarak, hayvanların yaşam hakkını savunan bir duruş sergilendi.

CHP temsilcileri, yeni yasa ile birlikte hayvan haklarının göz ardı edildiğini belirterek, "Biz tarafsız değiliz. Yaşamın, her canlının ve sokak arkadaşlarımızın yaşam hakkının yanındayız" şeklinde vurguladı. Sosyal demokrat belediyelerin bu yasanın uygulanmasına ortak olmayacağı, hayvanlara zarar vermeyeceği ifade edildi.

Yasayı eleştiren CHP, 20 yıldır yürürlükte olan Hayvanları Koruma Kanunu'nun uygulanmadığını veya eksik uygulandığını dile getirdi. Mevcut iktidarın ve iktidar ortağı belediyelerin, muhalefet ve hayvan hakları savunucularının itirazlarına rağmen, yasayı oy çoğunluğuyla geçirdiğini ifade etti.


Açıklamada, sokak hayvanlarının toplatılmasıyla ekolojik dengenin bozulacağına dikkat çekildi. Roma’da yaşanan fare ve yılan artışı örnek gösterilerek, doğanın dengesinin korunması gerektiği belirtildi. Hayvanseverlerin ve hayvan haklarını savunanların taleplerinin yok sayıldığını ifade eden CHP, "Hayvanların tek bir tüyünü bile vermeyeceğiz. Onları almak istediklerinde, kollarımızla sarılacağız" dedi.

CHP, Hayvan Hakları Yasası'nın Anayasa Mahkemesi’ne taşındığını ve bu yasanın iptal edilmesi gerektiğini savundu. Yasanın hukuka aykırı ve vicdana ters olduğunu belirten parti yetkilileri, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu haksız uygulamalara karşı her zaman mücadele edeceğiz" dedi.


CHP, vatandaşlara da çağrıda bulunarak, "Bizimle birlikte yaşam hakkının bekçisi olun. Hayvanlar için ses çıkartın. Ölümün ve şiddetin değil, yaşamın yanında olun. Dostlarımızın yanında olmaya var mısınız? Söz verelim, Var mısınız?" ifadelerini kullandı.

*Sonuç olarak*, CHP, hayvan haklarını savunma konusunda kararlı bir duruş sergileyerek, bu mücadelenin devam edeceğini belirtti. Parti, bu yasaya karşı her türlü mücadeleyi sürdüreceklerini ve hayvanların yaşam hakkını sonuna kadar savunacaklarını ifade etti.

Hayvan Hakları Yasası Basın Açıklaması:

Toplayamazsın! - Hapsedemezsin! - Öldüremezsin! Dedik.  Onun için tarafsız değiliz.  Yaşamın, her canlının ve sokak arkadaşlarımızın yaşam hakkının daima yanındayız. Sosyal demokrat belediyeler katliama ortak olmayacak, elini kana bulamayacak.

Bunu defalarca tekrarlamaya ve haykırmaya devam edeceğiz…

Hayvanları Koruma Kanunu'nun yürürlüğe girdiği 20 seneden beri, bakınız 20 sene, önceki kanunun içeriğinde yer alan ve idareye hayvanlar için faydalı olan iş ve işlemleri için izin veren örneğin; kısırlaştırma, aşılama, sağlıklarını sağlama, yerinde barındırma ve üremelerini durdurma, gibi birçok lehe madde 20 yıl boyunca ya uygulanmammış ya da uygulanmış gibi yapılmıştır.  Hiçbir maddeyi uygulamayan iktidar ve iktidar ortağı belediyeler, muhalefet partilerinin ve hayvan hakları savunucularının tüm itirazlarına ve protestolarına rağmen oy çoğunluğu avantajıyla yasayı geçirdiler.

Bir sabah uyandığınızda, sizi selamlayan, kuyruk sallayan mahalle sakininiz Çomar'ı, göremeyeceksiniz. Çünkü öldürecekler!


Sokak arkadaşlarımızı sokaklardan çektiklerinde doğanın ve ekolojinin dengesini bozacaklar. Daha dün basına yansıyan haberlerde İtalya’nın Roma şehrinde farelerin ve yılanların sayılarının dayanılmayacak boyutlara geldiğini yayınladılar.

Hayvanları ve onların haklarını koruyan, seven, bakımını üstlenen hayvan severleri yok sayıyorlar.

Hiçbir inandırıcı savunma yapamayan, hiç söz almayan, neye evet oyu verdiğini bile bilmeyen, yasanın içeriğinden bihaber, hukuk tanımayan, hayvan soykırımına evet diyen bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Bir yasa böyle geçti.

Onların sesi yok ama biz varız, hepinize sesleniyoruz!  

Hayvanların tek bir tüyünü size vermeyeceğiz.

Almaya geldiğinizde kollarımızla sarılacağız, mecliste, sokakta, parklarda, alanlarda verilen mücadeleye sonuna kadar destek vereceğiz.

Birlikte, barış içinde bir yaşam kurmak mümkün. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Yaşam hakkı savunucuları, veteriner hekimler, davranış bilimi uzmanları ve gönüllüler bu yaşamı birlikte kurmaya hazırız. Anayasa Mahkemesi’ne Yasanın iptali için yaptığımız başvurunun ulusal ve uluslararası hukuk normları, Anayasa ve içtihatlar dikkate alındığında iptal başvurumunuz haklı bulunacağına ve katliam yasasının iptal edileceğine ben de bir hukukçu olarak inanıyorum.


Yasa yapıcılar beyaz kâğıt üzerine kara harflerle yasa maddelerini yazabilirler, sırf mecliste oy çoğunlukları fazla diye diledikleri önerileri yasa maddesine dönüştürebilirler ama o yasa somutla, gerçekle, vicdanla uyuşmuyorsa ve hukuka aykırı şekilde ve haksız olarak uygulanıyorsa telafisi imkânsız ve geriye dönüşü olmayan vahim durumlara sebebiyet verecektir. İşte bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu haksız uygulamaların her zaman karşısında olacağız. Katliama ortak olmayacağız ve sokaktaki arkadaşlarımızın yanında ve yakınında olacağız. O masum canlıları yerinde yaşatabilmek için elimizden gelen her şeyi her birlikte dayanışma ile başaracağız.

Bizimle birlikte yaşam hakkının bekçisi olun.

Hayvanlar için, ölmemeleri için ses çıkartın.

Ölümün ve şiddetin değil, yaşamın yanında olun.

Ölüme, katliama karşı durmaya, dostlarımızın yanında olmaya var mısınız?

Söz verelim, Var mısınız?

18.08.2024

Saygılarımızla,

CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı

Kaynak : marmarabelediyeler.com


İBB, SAHTE PARFÜM SATICILARIYLA MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR

Gazetecilerden Çekmeköy Belediye Başkanı Çerkez'e ziyaret

ÜSKÜDAR’DA ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN “MİNİ FEST” BAŞLIYOR

İBB MECLİSİ NOKTAYI KOYDU CEMEVLERİ İBADETHANEDİR

BALIK SEZONU BAŞLADI

AKOM UYARDI: KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR

AVCILAR’DA 30 AĞUSTOS COŞKUSU

SARIYERLİLER 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NI BÜYÜK COŞKUYLA KUTLADI

ÜSKÜDAR'DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

BEYLİKDÜZÜ’NDE 30 AĞUSTOS COŞKU İLE KUTLANDI

KARTAL’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI RUHUNA YAKIŞIR KUTLAMA

Maltepe’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

AKOM UYARISI: SABAH SAATLERİNE DİKKAT

Birlikte mücadele edecek, birlikte başaracağız

İBB EKİPLERİ İZMİR’DE

ÜSKÜDAR’DA “KADIN HİKAYELERİ” SÖYLEŞİLERİ BAŞLIYOR

HABERLER

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği yönetiminden başsağlığı ziyareti

İBB, SAHTE PARFÜM SATICILARIYLA MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR

İSTANBUL, AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NA HAZIR

KAS-DER Sancaktepe Şubesi Geleneksel Dernek Pikniğine hazırlanıyor.

Gazetecilerden Çekmeköy Belediye Başkanı Çerkez'e ziyaret

ANTİBİYOTİK DİRENCİ NEDENİYLE 2050 YILINDA HER YIL 10 MİLYON KİŞİNİN HAYATINI KAYBEDECEĞİ ÖNGÖRÜLÜYOR!

TSE Global, Gafta Üyeliği ile Uluslararası Ticarette Güvenilirliği Artırıyor

Edremit Belediyesi Rize’nin Fındıklı Belediyesi ile kardeş şehir oldu.

Yeterli su tüketiminin okul başarısına etkisi

SERA YATIRIMI EV ALMAKTAN 10 KAT DAHA KÂRLI

Haluk Levent, 14 Eylül’deki halk konseriyle Marmara Park’ta!

TÜRKİYE MOTOSİKLET FEDERASYONU SPOR TURİZMİ ONUR ÖDÜLÜ ALDI

Elektronik sigaraların içerdiği maddelerin birçoğu kansorejen!

Dünya İlk Yardım Günü bu yıl ‘İlk Yardım ve Spor’ temasıyla gerçekleştiriliyor

Samsung yılda yaklaşık 17 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımıyla mobil yapay zekaya öncülük ediyor

  • Pazartesi 22.2 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 25.1 ° / 19.2 ° false
  • Çarşamba 25.3 ° / 19.3 ° Güneşli
Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği yönetiminden başsağlığı ziyareti
İBB, SAHTE PARFÜM SATICILARIYLA MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR
İSTANBUL, AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NA HAZIR
KAS-DER Sancaktepe Şubesi Geleneksel Dernek Pikniğine hazırlanıyor.
Gazetecilerden Çekmeköy Belediye Başkanı Çerkez'e ziyaret
ANTİBİYOTİK DİRENCİ NEDENİYLE 2050 YILINDA HER YIL 10 MİLYON KİŞİNİN HAYATINI KAYBEDECEĞİ ÖNGÖRÜLÜYOR!
TSE Global, Gafta Üyeliği ile Uluslararası Ticarette Güvenilirliği Artırıyor